Læsetid: 3 min.

Klimaudspil på vej fra Dansk Folkeparti

Som konsekvens af det dårlige valgresultat er Dansk Folkeparti nu i færd med at udarbejde et klimaudspil. Partiet har tidligere fået kritik for at være det eneste parti i Folketinget uden en formuleret politik på området
Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup ved Dansk Folkepartis sommergruppemøde onsdag.

Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup ved Dansk Folkepartis sommergruppemøde onsdag.

Henning Bagger

8. august 2019

Efter det skuffende valgresultat i juni, hvor Dansk Folkeparti blev mere end halveret, ønsker partiet at markere sig skarpere på klimaområdet.

Derfor har partiet på sit sommergruppemøde onsdag besluttet af nedsætte en arbejdsgruppe under ledelse af klimaordfører Morten Messerschmidt, der på kort tid skal udarbejde et klimaudspil.

»Valget viste jo, at vi på det punkt i hvert fald ikke fik sagt tingene på en måde, så danskerne forstod det. Derfor vil vi frem mod vores årsmøde lave et politisk oplæg, hvor vi vil komme frem med, hvad det er for nogle præcise tanker, vi har for at løse klimaudfordringen,« siger gruppeformand Peter Skaarup til Information.

Udspillet skal efter planen lanceres allerede i forbindelse med Dansk Folkepartis årsmøde den 14.-15. september.

»Det vil være grundlaget for vores forhandlinger med regeringen – hvis de vel at mærke inviterer os,« skriver Morten Messerschmidt i en sms til Information.

Ud over posten som klimaordfører har den tidligere EU-parlamentariker også fået hvervet som EU-ordfører.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Troels Brøgger

Nå, ok, nu vil de selv være klimatosser :)

Erik Karlsen, René Arestrup, Eva Schwanenflügel, Britta Hansen, Tue Romanow, Alvin Jensen, Klaus Lundahl Engelholt, Arne Albatros Olsen, Mogens Holme og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Demokratiets totale falit. Det gælder ikke længere om at stemme på nogle personer eller partier, man har fælles holdninger med.
Nu drejer politik sig om at finde nogle holdninger, man kan få tilslutning til, så man kan komme i folketinget.
Vi bliver som vælgere i den grad taget ved næsen af reklamefolk og spindoktorer, at valg er rent skuespil med os som statister.
Chancen for at få en person på en magtfuld post, som er ærlig, og som man deler i det mindste nogle ideer og holdninger med, er rimelig stor i et lodtrækningssystem, men noget nær lig nul i det moderne demokratiske valg.

Palle Yndal-Olsen, Sven Elming, Erik Karlsen, René Arestrup, Eva Schwanenflügel, Christel Gruner-Olesen, Torben Skov, David Joelsen, Carl Chr Søndergård, Tue Romanow, Carsten Svendsen, Søren Fosberg, Alvin Jensen, Klaus Lundahl Engelholt, Carsten Wienholtz, Kenneth Jacobsen, Arne Albatros Olsen og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Nu bliver det da ikke mere underligt. Skellet mellem tragik og komik er som så ofte flydende.

Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Peter Knap, Søren Fosberg, Alvin Jensen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

"Ja, vi vil godt gøre noget for klimaet nu, men flæskestegen og frikadellen skal være fredet i klasse A."

Eva Schwanenflügel, Ole Frank, Christel Gruner-Olesen, Britta Hansen, Johnny Winther Ronnenberg, Søren Fosberg og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Søren Fosberg

Nu arbejder renegaten Morten Messerschmidt altså med at udvikle en klimapolitik der er mindre tåbelig og kan dæmpe kvalmen hos de potentielle vælgere der dog fik nok af hans eget vås.

Men ikke kun ham, de fleste politikere agerer i forhold til klimaet udelukkende på vælgersignaler og har hverken viden eller vilje til selv at forholde dig til klima og forureningsproblemerne.

Det er altså på god gammeldags demokratisk vis vælgerne der skal sparke politikerne i den rigtige retning og tvinge dem til at rydde vejen for forhindringer mod en bæredygtig udvikling. De gør det ikke af sig selv.

Så lad os se hvad Morten finder ud af. Mine forventninger er beherskede, men man har lov at håbe og der er rigelig plads til venstre for Socialdemokratiet.

Bent Gregersen

Det Danske Folkeparti har nu, efter en naturlig første halvering, opdaget at deres politiske forvrængnings ideologi ikke finder støtte i et overvældende flertal af landets vælgere.
De har måske gjort den smertelig opdagelse at der faktisk har været forsket af planetens par tusinde videnskabelige eksperter, som siden slut 70-erne løbende har beskrevet klodens klimatiske ændringer. Det er desværre ikke er en ”trossag” men nøgne kendsgerninger som er tilgængelig i een version beregnet til læsning af personer med de nødvendige videnskabelige forudsætninger og een til personer uden disse forudsætning: journalister, skolelærer og andet godtfolk.
DF er så heldig at de i deres rækker har en ”Jack of all trade” Hr. Morten Messerschmidt, som af og til har vist en bemærkelsesværdig evne til at gøre opmærksom på egen indsats og som nu har mulighed for at pusle lidt med virkeligheden.
En del af aftenunderholdning kunne fru Kjærsgaard besørge ved at rette en harmdirrende kritik mod FN´s klimapanel.

Altså. Vi bygger en mur mod vand, muslimer og EU...! Så har vi i DF også gjort vores...!