Læsetid: 7 min.

I Løkke-land: »Han vil gerne bestemme det hele«

Græsted i Nordsjælland er Lars Løkkes hjemmebane. Information har besøgt byen for at tale med dens beboere om formandsopgøret i Venstre. Skal Løkke fortsætte eller give slip på magten?
Knud Jensen (th.) har boet i Græsted det meste af sit liv, og da han blev gift i 1994, var det Lars Løkke Rasmussen, som viede ham.

Knud Jensen (th.) har boet i Græsted det meste af sit liv, og da han blev gift i 1994, var det Lars Løkke Rasmussen, som viede ham.

Jakob Dall

29. august 2019

Den lille by Græsted i Nordsjælland er Lars Løkke-land. Her voksede Lars Løkke Rasmussen op, og selv om han er flyttet for nogle år siden, har de fleste mennesker, Information møder denne onsdag ved frokosttid, et eller andet forhold til den tidligere statsminister. Langt de fleste har hilst på ham, og mange har gennem årene stemt på ham eller hans parti.

Information er taget til Græsted for at tale med lokalbefolkningen om Venstres formand: Lille Lars fra Græsted, men også den mest magtfulde mand i dansk politik gennem de seneste år, der har bestridt nogle af landets vigtigste magtpositioner i over to årtier, og som i disse uger ligger i åben krig med store dele af partiets bagland, der ønsker ham væltet én gang for alle.

Ved siden af byens kro og revyteater ligger værtshuset Stalden, hvor Løkke kom en gang imellem, da han var sundhedsminister i 00’erne, men hvor han ikke har været meget siden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Carsten Munk
  • David Zennaro
Carsten Munk og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Hvis der er en ghetto, der trænger til noget opblanding - !

Anders Reinholdt, Maiken Hansen, Hanne Ribens, Karsten Lundsby, David Zennaro, Susanne Kaspersen, Tino Rozzo, Carsten Munk, Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel, erik pedersen, Helle Walther, Carsten Mortensen, Dorte Haun Nielsen, Thomas Tanghus, Torben Bruhn Andersen og ingemaje lange anbefalede denne kommentar
Thorkel Hyllested

Human interest vinklen er gået amok. Henvis sagen incl. formand, næstformand og supporters til sportssiderne, og brug energien på rigtige politiske analyser.

Bjarne Bisgaard Jensen, Karsten Lundsby, Susanne Kaspersen, Carsten Wienholtz og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Marianne Ljungberg

Enig. Lars Løkke er bare Lars Løkke. Lad nu partiet være i fred...de ender jo med pga medierne at blive martyrer ...og hvad kan nogen bruge det til?

Henrik Ljungberg

Eva Schwanenflügel

Information på kanten - uden Jan Gintbergs humoristiske insider historier..

Ej, det virker noget letkøbt.

Hvad er forresten ingredienserne i dressingen til den famøse indbagte Løkke-pizza?
Det må jo være dén, der gør denne sag nogenlunde spiselig ;-)

Eva Schwanenflügel

@ Gunvor Henriksen

Du har helt ret :

"Lars Løkke Rasmussen blev født i Vejle som søn af Jeppe Løkke Rasmussen og Lise Løkke Rasmussen. Faren arbejdede som bogholder i militærnægterlejren Gribskovlejren, og moren var hjemmegående. Familien Løkke Rasmussen flyttede til Græsted i 1971 og voksede op i et middelklassekvarter på en villavej. Han var den mellemste i en søskendeflok på tre."

Natalie Yahya Rosendahl

Jaja, okay. Jeg vil nu også mene, at man »vokser op« et sted, hvis man flytter dertil som 6-årig, går i folkeskole der og går på gymnasiet i nabobyen.

Martin Rønnow Klarlund

Wow - nu er det næsten som formatet af nyheder på DR, der partout SKAL bringe en voxpop med den almindelige danskers mening om noget hvert 5. minut - muligvis dikteret af et ledelseslag i angst for ikke at fremstå folkelige nok for DF.

Carsten Jensen ytrede engang noget i retning af og så rammende om vores nation: “Vi dyrker det middelmådige”.

Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Ja Løkke kom til Græsted som den gang var bondeland, gik på Græsted skole og siden Helsinge gymnasium, for så at komme ind i amtet, Fr. borg ,dels som politiker siden ved snuhed og natligt rænkespil amtsborgmester. Allerede her startede de mange omtalte sager.
Hvad er det der gør, at man ikke kan komme af med ham, i andre partier var han røget forlængst. Har partiet V ikke n.... nok til at få en anden på banen. Dygtige folk i V er blevet trynet for hans magtkuller.
Er de ting han har lavet eller været med til at lave så fantastiske .??? Strukturreformen, åhja ? Mega dyr. Og alt blev for stort og mange resurser gik tabt. Udflytning af arbejdspladser, ja men hvad sker, enorm ventetid med svar, blev det lavet på klog måde nej. Efterlønsreform og dagpengereform med DF, K og R. gjorde det landet bedre for folk ?????

En mand sagde engang, Løkke ødelægger altid , hvad han rør ved, og noget synes at få ret. Lige nu
smadrer han partiet.

Helle Walther

P.t. kan man ikke åbne sin radio eller TV uden det handler om Venstre og især LLR. Han er på morgen middag aften og her og der og alle vegne, med SIN version. Og får han modspørgsmål, som kan pille lidt ved hans historie, så omformuleres den bare. Enten så er det andre tider, eller ja han finder på og finder på. S er ikke interesseret i et regeringsamarbejde med V og R. Og Løkke får ikke borgerligt flertal foreløbig, tværtimod, han er syg og høre på. Magtsyg.
Ingen anden partileder har nogensinde i mit liv så længe jeg kan huske tilbage opført sig så egoistisk, og med så manglende respekt for eget parti, bagland, allierede m.m. Kun han selv tæller.
Alt tromles ned, sparkes ud til siden, hvornår viser hovedbestyrelse og andre tænder for alvor og siger NU er det nok.

Gunvor Henriksen, Vita Rosendal og Martin Rønnow Klarlund anbefalede denne kommentar