Læsetid: 5 min.

Ny forskning: Når psykisk syge slår ihjel er ofret i hovedreglen et familiemedlem

Det går oftest ud over familiemedlemmer, når mennesker med psykisk sygdom begår drab, viser ny forskning. Samtidig er antallet af drab begået af psykisk syge i stigning. Det handler om mangelfuld psykiatrisk behandling, lyder det fra både retspsykiatere og landsforeningen SIND
31. august 2019

En nat i december 2015 dræbte 18-årige Nicklas sin far. Han slog ham i hovedet med et baseballbat, hældte benzin ud over ham og satte ild til. Nicklas fik efterfølgende diagnosen skizofreni. Han fik en foranstaltningsdom og er i dag anbragt på en retspsykiatrisk institution.

Historien, som i dag kan læses i Moderne Tider, er langt fra enestående. Et nyt studie, ’Homicide in Denmark 1992-2016’ viser, at det i overvejende grad er familiemedlemmer, der bliver ofre, når mennesker med psykisk sygdom begår drab.

44 procent af alle drab i Danmark bliver begået mod familiemedlemmer. Mens det gælder hele 67 procent af alle drab, hvor gerningsmanden er psykisk syg. Forskningen er lavet af retsmediciner Asser Hedegård Thomsen ved Institut for Retsmedicin, Aarhus Universitet, og blev offentliggjort i sidste uge.

De fleste psykisk syge drabsmænd lider af skizofreni og har vrangforestillinger. Og de retter ofte deres handlinger mod deres nærmeste, fortæller Hans Henrik Ockelmann, retspsykiatrisk overlæge ved Psykiatrisk Center Glostrup:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • birgitte andersen
  • David Zennaro
birgitte andersen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu