Læsetid: 6 min.

Nytiltrådt minister: Det skal kunne mærkes, at der sidder en socialdemokrat i Erhvervsministeriet

Slår vi ikke hårdere ned på finansiel kriminalitet og hvidvask, risikerer vi, at borgerne mister tilliden til virksomheder, bankrådgivere og i sidste ende hinanden. Det siger erhvervsminister Simon Kollerup og lover, at ny arbejdsgruppe ikke bliver en syltekrukke
Slår vi ikke hårdere ned på finansiel kriminalitet og hvidvask, risikerer vi, at borgerne mister tilliden til virksomheder, bankrådgivere og i sidste ende hinanden. Det siger erhvervsminister Simon Kollerup og lover, at ny arbejdsgruppe ikke bliver en syltekrukke
24. august 2019

Meget er sket, siden De Konservatives Brian Mikkelsen tiltrådte som erhvervsminister i vinteren 2016 med budskabet om, at nu skulle mobningen af bankerne stoppe.

Knap havde han sat sig til rette i ministerstolen, før der blev nedsat en arbejdsgruppe, som skulle gøre livet lettere for netop bankerne.

Halvandet år senere var der udskiftning i Erhvervsministeriet. Partifællen Rasmus Jarlov overtog posten midt under den abnorme hvidvasksag i Danske Bank, og med en hårdere og mere direkte tone fastslog han, at han på ingen måde ville holde hånden over bankerne.

Et regeringsskifte senere hedder landets nye erhvervsminister Simon Kollerup. Den 33-årige socialdemokrat fra Thisted i Nordvestjylland er den yngste minister i Frederiksen-regeringen og overtager embedet i en tid, hvor nye skandaler i bank- og finanssektoren stadig bliver afdækket.

Det med finansskandalerne vender vi tilbage til. For det er ikke kun inden for hvidvask, grådighed og finansiel kriminalitet, at Danmarks nye erhvervsminister ønsker at markere sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Carsten Munk
  • Thomas Tanghus
  • Katrine Damm
  • Eva Schwanenflügel
  • Oluf Husted
  • Steffen Gliese
  • Steen K Petersen
Carsten Munk, Thomas Tanghus, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Oluf Husted, Steffen Gliese og Steen K Petersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

ja, jeg er kyniker nok til at sige: jeg vil se det, før jeg tror det.
Og "Slår vi ikke hårdere ned på finansiel kriminalitet og hvidvask, risikerer vi, at borgerne mister tilliden til virksomheder, bankrådgivere...." det skib er da vist sejlet.

Egon Stich, Karsten Lundsby, Flemming Berger, Carsten Wienholtz, Susanne Kaspersen, Mogens Holme, Thomas Tanghus, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Skov og Oluf Husted anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Jeg oplever samfundet som pilråddent. Alle vil snyde alle i stort set alle sammenhænge, som Rasmus Jarlov har svigtet ved at indkøbe for 75 milliarder ubrugelige fly. Velfærdsbananen er folks ledetråd, hvor de offentlige kasser er en slags tag selv bord, hvilke rigtig mange benytter sif af. Så der er noget at tage fat på, for det er en af de ting Venstre ikke havde styr på.

Steffen Gliese

Muligvis er det hinandens forudsætninger, men det er erhvervslivet, der trækker læsset - og sådan skal det naturligvis være, for målet er jo ikke at skabe en rig overklasse, men at sikre et samfund, hvor alle lever en anstændig, men ikke prangende tilværelse.

Ministeren kan begynde med at offentliggøre alle bankchefers årsopgørelser, helt tilbage
fra den dag de blev forfremmet, så gør jeg det samme, helt tilbage til 1959.

Altså: Duel på samfundssind! Jeg vil vinde i % af skattepligtig indtægt.