Læsetid: 8 min.

Ørestad er eksemplet på, hvad den nye boligminister vil have meget mere af

Den nyudnævnte boligminister Kaare Dybvad vil arbejde for at få flere billige boliger i København og mere blandede boligområder. Det er nemlig afgørende for en velfungerende velfærdsstat, at vi bor og lever på tværs af sociale og økonomiske skel, mener ministeren
Blandede boligområder er blevet et buzzword for den nye boligminister Kaare Dybvad. Det er det, fordi det ifølge ham er helt afgørende i en velfærdsstat, at folk ikke bor opdelt, men på tværs af økonomiske og sociale skel. Derfor er det også hans ambition at sikre flere billige boliger i København.

Blandede boligområder er blevet et buzzword for den nye boligminister Kaare Dybvad. Det er det, fordi det ifølge ham er helt afgørende i en velfærdsstat, at folk ikke bor opdelt, men på tværs af økonomiske og sociale skel. Derfor er det også hans ambition at sikre flere billige boliger i København.

Sarah Hartvigsen Juncker

15. august 2019

Det kan virke paradoksalt, at en politiker, som har skrevet bøger om Udkantsdanmark, vil indlede sin tid som boligminister med at fokusere på hovedstaden. Ikke desto mindre er det lige netop dét, Kaare Dybvad (S) vil.

Information har arrangeret et tiltrædelsesinterview med boligministeren for at tale om hans visioner på området, og den 32-årige Kaare Dybvad har foreslået, at det skal foregå i Ørestaden på Amager.

Da avisens udsendte møder ham ved siden af det store Tietgenkollegiet og spørger, hvorfor han vil gennemføre interviewet lige netop her, svarer han:

»Jeg ved, at Informations læsere ikke bryder sig om Ørestad.«

Kritikken af Ørestad har ganske vist fundet vej til Informations spalter. Her har det blandt andet lydt i et interview med den kendte byplanlægger Jan Gehl, at Ørestad »har mistet sansen for menneskets biologi i jagten på profit«. Flere kritikere har sagt, at bydelen mangler sjæl, er mennesketom og vindblæst.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Viggo Okholm
David Zennaro og Viggo Okholm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Øredøvende fremtids slum i Ørestaden, og det samme ser man bagved Tietgen kollegiet mod metroen.

Dyrt tillige med, gør ikke det hele meget bedre - tværtimod.

Opvæksten på Vesterbro i Matthæusgade mellem Saxogade og Westend - der i dag nærmest er mondænt, og hvor flere bygninger er revet ned for at give lys og luft til lejerne og deres opvoksende poder, er da et fremskridt, så kan men undre sig over rækkehusene ved Metroen som omtalt.

"Gaderne" er næsten så smalle at en bredskuldret vægtløfter eller Thyra næppe kan komme igennem uden at støde på i siderne, så plads til børn er den næsten mindre af end hvor jeg voksede op.

En del i Ørestaden, og ikke mindst det nye yderst ved metroens endestation, er ikke meget bedre, asfalt og beton er blevet moderne som legeplads for de næste generationer.

Steffen Gliese, David Zennaro, Bjarne Bisgaard Jensen, Karsten Lundsby, Niels Duus Nielsen, Carsten Munk, Per Torbensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er blevet meget moderne at rive den gamle boligmasse ned, nu vil man også fjerne boliger af nyere dato ifølge ghettoplanen, og udskifte beboerne på social baggrund.
Istedet opbygges arkitektoniske monstøsiteter, og hyggen og det menneskelige aspekt går fløjten.

Anne Schøtt, Karsten Lundsby, Carsten Munk, Per Klüver og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Hvad med mere natur i bylivet, der også virker helbreds- og klimaforebyggende?

Karsten Lundsby, Carsten Munk, Espen Bøgh og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Jeg var oprindelig positivt stemt overfor Ørestad, men det er blevet en forblæst tom skal for uden identitet, og bruges af unge familier på gennemrejse. Til salg skiltene hænger permanent på facaderne. Det er en ny bydel som allerede virker mere nedslidt end de gamle brokvarterer. Ligner til forveksling ghettoer i andre storbyers forstæder.

Ole Christiansen, Karsten Lundsby og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar
Christian de Coninck Lucas

Ørestaden? Det er jo det mest uinteressante concrete wasteland i CPH overhpvedet? En slags forbrugsghetto med gennemgående tog. Og ja, natur, træer etc skal designes ind i alt fra nu af. Muligvis også få en seriøs udskiftning af entreprenører - I'M LOOKING AT YOU NCC!

Getto-pakken betyder at hundredvis af familier risikerer at skulle blive tvangsfordrevet fra deres hjem. Alt hvad der hedder beboerdemokrati er med et pennestrøg blevet fjernet. Gode boliger skal rives ned - det er åbebart moderne socialdemokratisk politik at erstatte socialpolitik med bulldozere.

Ebbe Overbye, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Karsten Lundsby, Niels Duus Nielsen og Carsten Munk anbefalede denne kommentar

Nu må man vel tage den nye boligministers overvejelser som positive isoleret set. Ghettopakken var og er en skændsel,men selve Kåre Dybvads tanker synes jeg er relevante.
Det største problem bliver de "velbjærgedes" frygt for "pøbelen" og ideen om at deres forgældede bolig falder i pris,hvis man "tvinges" til at leve i nærheden af mennesker på kontanthjælp og fattige flygtninge med tørklæder!
Jo de "rige" skal sgu lære at mennesker er ligeværdige uanset uddannelse og status!

Ole Christiansen

Men så er Ørestad vel ikke løsningen for dem, for det er trods alt for dyrt?

»Det er rigtig nok, at de boliger, der er her, typisk er for store.

Sådan svarer en ægte politiker. Lejlighederne er ikke for dyre for en kontanthjælpsmodtager, -nej, de er for store.

Gud fader bevares !

David Zennaro

Der er nu ikke mange på overførselsindkomst, som tjener mellem 300.000-500.000. Der er mange sympatiske tanker i hans ideer, men fundamentalt set taler han stadig om jobs. Man skal kunne blive boende, fordi man så nemmere får et job. Suk, man skal vel blive boende, fordi man har lyst.

Steffen Gliese

Vi vil have boliger, der ikke er for høje, og som er blandet byggeri I FORMEN - altså rækkehuse og lejligheder af god, holdbar kvalitet, sådan som det blev bygget for 35-40 år siden som nye kvarterer og som følge af erfaringerne med betonklodserne fra 60erne og 70erne.
Allerede dengang var der rift om de billige, gamle lejligheder fra 3erne-50erne. Problemet er, at de mekanismer, der sikrede folk adgang til ordentlige boliger, de kunne betale, er blevet smadret af den samfundskolonialisme, Socialdemokratiet har udfoldet siden sidst i 70erne, kulminerende med de egentlige overgreb på bistandsloven, Karen Jespersen fik gennemført under Nyrup og fremturede med under Fogh.