Nyhed
Læsetid: 2 min.

Politiet om eksplosion ved Skattestyrelsen: »Et angreb som dette hverken kan eller vil vi acceptere«

Den eksplosion, der fandt sted ved Skattestyrelsen på Østerbro tirsdag aften, betragtes af politiet som et angreb mod Skattestyrelsens bygninger. Skatteminister Morten Bødskov (S) kalder det »en fuldstændig uacceptabel handling,« som nogen »rimelig åbenlyst« må stå bag
Indgangspartiet foran Skattestyrelsen på Østerbro i København, onsdag den 7. august 2019. Tirsdag aften fik politietmeldinger om en kraftig eksplosion i nærheden af Nordhavn Station. Politiet bekræfter, at der har været tale om en kraftig eksplosion foran Skattestyrelsen.

Indgangspartiet foran Skattestyrelsen på Østerbro i København, onsdag den 7. august 2019. Tirsdag aften fik politietmeldinger om en kraftig eksplosion i nærheden af Nordhavn Station. Politiet bekræfter, at der har været tale om en kraftig eksplosion foran Skattestyrelsen.

Ólafur Steinar Gestsson

Indland
7. august 2019

Eksplosionen ved Skattestyrelsen i København betegnes af politiet som en meget alvorlig sag.

»Et angreb som dette hverken kan eller vil vi acceptere,« lyder det fra chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov i en pressemeddelelse onsdag.

Han siger, at efterforskningen i sagen er både bred og omfattende. En voldsom eksplosion raserede facaden på Skattestyrelsens bygning på Østerbro i København sent tirsdag aften.

’En fuldstændig uacceptabel handling’

Skatteminister Morten Bødskov (S) kalder eksplosionen »en fuldstændig uacceptabel handling,« som nogen »rimelig åbenlyst« må stå bag.

»Det er jo et helt vanvittigt syn, og man kan se, at der er sket en meget kraftig eksplosion ved facaden på Skattestyrelsen, og det er en fuldstændig uacceptabel handling,« siger ministeren under sit besøg ved Skattestyrelsens bygning på Østerbro i København onsdag morgen.

»Ved man selv det mindste, skal man henvende sig til Københavns Politi, så vi kan stille dem til ansvar, som står bag det her.«

– Du siger, at der er tale om, at der er nogle, som har forårsaget den her eksplosion?

»Det synes rimeligt åbenlyst, at facaden her er sprængt i luften. Nu foretager Københavns Politi selvfølgelig en efterforskning. Men hvis man ved noget, så skal man henvende sig.«

På Twitter udtrykker Bødskov medfølelse med de ansatte i Skattestyrelsen.

Henvendelser rettes til Københavns Politi

Skattestyrelsens bygning ligger ved Nordhavn Station.

Kristian Næsted, vagthavende operationschef ved Hovedstadens Beredskab, oplyste først på natten, at facaden på Skattestyrelsens bygning er voldsomt beskadiget.

»Der er flere knuste ruder, og i det hele taget er facaden raseret. Det ser voldsomt ud,« sagde han kort før klokken et natten til onsdag. Det fremgår også af fotografier fra stedet.

Politiet har foretaget en række tekniske undersøgelser, men onsdag formiddag siger man, at det endnu er for tidligt at drage en konklusion.

To personer skulle have været inden i bygningen ved eksplosionen, men ingen er kommet til skade, oplyser vagtchefen. Det oplyser vagtchef hos Københavns Politi Michael Andersen onsdag morgen.

Adskillige vidner skulle have hørt et højt brag omkring klokken 22.15.

Hvis personer har set noget mistænkeligt i området eller har vigtig viden, bør de gå til politiet, lyder det i en appel fra Københavns Politi.

Den retter sig blandt andet mod passagerer i og omkring tre busser, 8A, 3A og 37, som holdt ved Nordhavn Station cirka klokken 22.15. Men også til beboere i området. De kan kontakte en såkaldt mobil politistation, som politiet har kørt hen til Nordhavn Station, som er tæt på gerningsstedet.

Politiet har været på stedet hele natten og arbejder fortsat på at undersøge omstændighederne onsdag morgen, oplyser Michael Andersen.

/ritzau/

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Michael Friis

Er det den nye virkelighed, vi skal forholde os til? Angreb på offentlige instittutioner?
Det er dybt bekymrende. HVem står mon bag? En der er utilfreds med skats skandaler eller en der har begået momssvindel eller en der vil have politiet til at focusere andensteds?
Problemet er at disse handlinger gradvis forandrer Danmark til flere zoner a la Krystalgade uanset at flertallet ikke vil. Og hvem skal betale? Skatteyderne.

Rune Stilling

Klap nu lige hesten indtil sagen er nærmere belyst. Det kan vel være et kraftig kanonslag eller lignende, og selvom det er slemt nok, så synes jeg Bødskov skal spare lidt på superlativerne. Det bliver hurtigt lidt latterligt at høre på.

Alvin Jensen, Carsten Wienholtz, Karsten Lundsby, Nis Jørgensen, Erik Winberg, Søren Bro, Steen K Petersen, John Andersen, Jens Winther, Rikke Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Martin Mortensen, Eva Schwanenflügel og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Faktisk var der en anden eksplosion udenfor skattestyrelsen i 2003, hvor fragmenter røg 50 meter væk fra stedet, og det var på samme dato som idag..

Underligt at politiet ikke kan sige noget om hvad der er blevet sprængt.

Elise Berg, Alvin Jensen, Karsten Lundsby, Karsten Vedel Johansen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Michael Andresen

I modsætning til, hvad SKAT har været udsat for de seneste 15-20 år, så er dette bombeangreb blot drengestreger.

Elise Berg, Carsten Svendsen, Egon Stich, Alvin Jensen, Carsten Wienholtz, Estermarie Mandelquist, Karsten Lundsby, John Andersen, Christian Nymark, Erik Winberg, Søren Roepstorff, John Damm Sørensen, Morten Balling, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Lise Lotte Rahbek, olivier goulin og Søren Bro anbefalede denne kommentar
Thomas T. Jensen

Jeg tænkte det nok.
Med den nye regering er skatterne begyndt at eksplodere. ;-o)

Ib Christensen

Mette Frederiksen kalder det for en forbrydelse.
Jeg vil da så gerne høre om den her eksplosion har skadet skat mere end de besparelser og reformer tidligere politikere har udsat skat for?

Carsten Svendsen, Alvin Jensen, Carsten Wienholtz, Henrik Ovesen, Eva Kjeldsen, Karsten Lundsby, Søren Bro, John Andersen, John Damm Sørensen, Morten Balling, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Jørgen Tryggestad og Michael Waterstradt anbefalede denne kommentar

»Et angreb som dette hverken kan eller vil vi acceptere,« lyder det fra chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov i en pressemeddelelse onsdag. Øh, nej, det er jo også forbudt, sådan at springe ting i luften, men lad det nu ikke være et argument for yderligere overvågning, det hjælper jo tydeligvis ikke at overvåge for at forhindre ulovligheder.

Alvin Jensen, Carsten Wienholtz, Karsten Lundsby, Nis Jørgensen, Olaf Tehrani, Jens Winther, John Damm Sørensen, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
John Damm Sørensen

Hvis det er politisk motiveret, er der da en åbenlys kandidat i partiet Venstre, nu da partiet er afskåret fra at sønderbombe SKAT indefra.

Michael Waterstradt, Niels Duus Nielsen, Alvin Jensen, Karsten Lundsby, Ib Christensen, Søren Bro og Olaf Tehrani anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

"Et angreb på vores tryghed" siger statsministeren.

Sådan et angreb, på trygheden, har landets syge og ledige været under det sidste årti. Og nej statsminister. Det føles ikke særlig rart.

Michael Waterstradt, Niels Duus Nielsen, Carsten Svendsen, Alvin Jensen, Carsten Wienholtz, Arne Albatros Olsen, Eva Kjeldsen, Randi Christiansen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, John Damm Sørensen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Hvordan kommentere på en eksplosion, som vi ikke kender årsagen til ?

Det er påfaldende, at der ikke endnu er offentliggjort data på, om der er tale om en bombe eller fyrværkeri eller noget helt tredje ? Hensyn til opklaringen er der interessante spor, som nu ikke må komme frem i offentligheden ?

Hele episoden er omgivet af et slør af tavshed og på overfladen manglende viden.

Derfor skal der ikke drages forhastede konklusioner om hændelsen.

Niels Duus Nielsen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

" Nej , Skat, det kan da ikke være andet end en forsmået elsker".

Åbenbart er - ifølge Ritzau - en blevet ramt af fragmenter fra eksplosionen og har efterfølgende opsøgt skadestuen.

Det åbner så et principielt spørgsmål, som Information bør se på: Hvordan helvede ved politiet det? Har skadestuen en fast linje til politiet, så de mindste snitsår bliver kommunikeret videre? Og hvad er der blevet af tavshedspligten her?

Carsten Svendsen

Havde mennesker været målet, kunne man med et skuldertræk og politisk korrekt sige:
"Sådan er det jo!"