Nyhed
Læsetid: 2 min.

Så gik den ikke længere: Lars Løkke trækker sig som formand for Venstre

Lars Løkke Rasmussen trækker sig som Venstre-formand. Næstformand Kristian Jensen trækker sig også fra sin post. Partiet afholder ekstraordinært landsmøde 21. september
Lars Løkke Rasmussen har trukket sig som formand i Venstre med øjeblikkelig virkning.

Lars Løkke Rasmussen har trukket sig som formand i Venstre med øjeblikkelig virkning.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland
31. august 2019

Lars Løkke Rasmussen er færdig som formand for Venstre, efter at han har besiddet posten siden 2009.

Det skriver han på Twitter.

»Vigtigt at holde fast i sin selvrespekt. Kan ikke være formand for et parti, hvor jeg som formand afskæres fra min mulighed for at få diskuteret og afprøvet den politiske linje, jeg har lagt, i det landsmøde-forum, hvor jeg er valgt.«

»Tak for mange gode år,« skriver Lars Løkke Rasmussen.

Beslutningen er taget efter et hovedbestyrelsesmøde på hotellet Comwell Kellers Park i Brejning lidt uden for Vejle.

Kort før Lars Løkke Rasmussens tweet erfarede TV2 News, at han havde forladt mødet ud ad bagindgangen på hotellet.

Hidtil har Løkke gentagne gange slået fast, at han agtede at genopstille som formand for Venstre. Det på trods af længere tids palaver i Venstre, hvor flere har udtrykt kritik af formandskabet - Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen.

Også Kristian Jensen trækker sig fra sin post. Dermed skal Venstre have et helt nyt formandskab.

I foråret mistede Lars Løkke Rasmussen statsministerposten, da rød blok fik flertal.

Inden da havde Lars Løkke åbnet for en SV-regering, hvilket blev modtaget på forskellig vis i Venstre.

Tidligere i august sagde Kristian Jensen blandt andet til Berlingske, at Venstre burde droppe tanken om en SV-regering.

Det skabte tumult i Venstre, hvor Venstre-nestor Claus Hjort Frederiksen udtalte, at Kristian Jensen burde gå af som næstformand.

Senere meldte flere og flere fra Venstres bagland sig på banen med kritik af formandskabet i Venstre.

Fredag skrev Venstre-veteranen Bertel Haarder på Facebook, at han mener, at et formandsskifte kan bringe »afklaring og fred« i partiet.

Og lørdag står det altså klart, at Venstre skal have et nyt formandskab, efter at både Lars Løkke og Kristian Jensen har trukket sig fra deres poster.

Ekstraordinært landsmøde

Det bliver på et ekstraordinært landsmøde 21. september i Herning, at Venstre skal vælge ny formand og næstformand. Det oplyser Venstre i en pressemeddelelse.

På et ekstraordinært landsmøde vil det eneste punkt på dagsordenen være valget af formand og næstformand.

Det betyder, at Venstre som planlagt afholder partiets ordinære landsmøde i november.

Venstres pressetjeneste oplyser, at formand Lars Løkke Rasmussen har trukket sig med øjeblikkelig virkning. Derfor bliver Kristian Jensen fungerende formand i perioden op til det ekstraordinære landsmøde i september.

Der er endnu ingen personer, der har meldt sig som kandidater til posten som partiets nye formand.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Steen K Petersen

En dejlig dag for vores videre velfærd, nu håber jeg, vi kan se frem til et mere human samfund igen.

Maia Aarskov, Allan Stampe Kristiansen, Benta Victoria Gunnlögsson, Karsten Lundsby, Arne Albatros Olsen, Hanne Ribens, Helle Walther, kjeld jensen, Tino Rozzo, Torben Bruhn Andersen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Nils Jørgensen

Når politikere går af, findes savnet efter dem som regel kun i dem selv.

Nils Melchior Jørgensen
Vejlby

Allan Stampe Kristiansen, Karsten Lundsby, Lars Rasmussen, Christina Petterson, Alvin Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
David Zennaro

Jeg har svært ved at se, at Løkke skulle være hverken værre eller bedre end mange andre borgerlige politikere, når det kommer til politik.

Karsten Lundsby, Ole Arne Sejersen, Lise Lotte Rahbek og Liselotte Paulsen anbefalede denne kommentar
Svend Erik Povelsen

Om det bli’r bedre eller værre med det næste formandskab i Venstre er tvivlsomt. Men tankevækkende er det, at fordi Kristian Jensen tilkendegiver en mening sætter det ham af, og Venstre i kaos. Læren her er, at hvis du ikke følger lederen eller partidisciplinen, er du både illoyal, uromager og det der er værre, Beskæmmende.

Karsten Lundsby, Arne Lund, kjeld jensen, birgitte andersen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Nogen der ved, hvorfor manden ikke har is i maven og venter til det ordinære landsmøde? Meldinger fra støtterne i baglandet?

Ole Rasmussen

Mit bedste bud at Venstre er færdigt som parti. De har ingen politik, kun brokhoveder, som resten af de blår partier, og hele det scenarie vi oplever er hjulpet godt på vej af den samlede presse som slet interesserer for Venstres politik. Forstår godt Lykke, for der er ingen fremtid på en splittet højrefløj som kun vil rage til sig.

Randi Christiansen

Det kan der måske være noget om, men mon ikke der viser sig et politisk talent som den nye førerhund. Hvad der undrer mig er, at løkke har droppet sin oprindelige agenda om at gå den slagne vej og vente til landsmødet.

Hvilket burde indebære muligheder for ham, idet 'oprøret' er så talentløst orkestreret. Så det kan jo nærmest kun være fordi, han læser sine chancer som værende for usikre og eller ringe. Eller også er han bare møgtræt af venstrebønderne - og de af ham.

Karsten Lundsby, Torben Bruhn Andersen, Arne Lund, olivier goulin og birgitte andersen anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Hvis Venstre ikke vil diskutere politik, så er de uden fremtid. Se det franske højre. Efter EU valget er de gået totalt i opløsning, og det kommer Venstre også at gøre. Vi har ikke brug for flere fremmedhader partier, og partier som kun vil sig selv og ligesindede i befolkningen. Om det så er til høre eller venstre, det er uden betydning. I England har Borris nærmest ophævet demokratiet. Trump er langt bagud i målingerne med 30 mod +50, og Merkel lider under de Grønnes fremgang. Så hvis landmændende tror de kan sidde på kassen, så må de tro igen.

Karsten Lundsby, Torben Bruhn Andersen, Alvin Jensen og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

@Randi Christiansen

Har du overvejet den mulighed, at hans kone har sat ham stolen for døren og truet med at flytte hjem til Færøerne og tage børnene og hundene med sig, hvis han ikke stoppede her?

Karsten Lundsby, Lars Rasmussen, Flemming Berger og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

Ærgerligt for venstrefløjen - men modsat rigtig set af Venstres bagland.
Men kan ikke brande sig selv som "statsmand" med et generalieblad som Løkkes. Den er simpelthen for tyk.

Karsten Lundsby, Lis djørup, Torben Bruhn Andersen, Holger Madsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Enhver politiker har gode og dårlige sider og sager. Løkke trak det for længe, han havde sagt, han ville gå, hvis han tabte magten, det gjorde han, men gik ikke. Han snød Kristian Jensen igen. Det blev der rettet op på i går, Kr.Jensen sagde fra, og det tålte Løkke ikke. Selvrespekt eller ej, jeg oplever det lidt fejt, at han stikker halen mellem benene.
Jeg har aldrig været fan af Løkke, men ønsker ham god vind. Tag på jordomsejling med din kone og nyd livet. Glem politik, verden er andet end Christiansborg.

Randi Christiansen, Karsten Lundsby og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Åh gid Claus Hjort Frederiksen smutter med i faldet.

Maia Aarskov, Karsten Lundsby, Steen K Petersen, Hanne Ribens, Helle Walther, Torben Bruhn Andersen, Arne Lund og Jens Wolff anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Karma is a bitch !

Carsten Hansen

Jeg havde gerne set at Løkke var fortsat som leder, da det ville sikre fortsat uro i partiet og undren blandt dets vælgere.

Det eneste det foreløbigt kommer til at betyde at venstre skifter formand og måske kurs, er om man formår at rive Det Radikale Venstre i deres retning.
Og er der et parti jeg ikke stoler på over en dørtærskel, så er det det magtliderlige B.

Karsten Lundsby, Helle Walther, Torben Bruhn Andersen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Niels Jørgensen:
Nej, vi skal osse trækkes med deres afkom - i indtil flere generationer.

Ups: Niels J. - læs Nils Jørgensen.

Chris Ru Brix

Knap nok nåede LLR at forsøge at dreje kursen ind mod et fremadrettet samarbejde mod midten, før han blev saboteret af sit eget bagland.
Venstre ved man hvor man har, nemlig skulder om skulder med det yderste højre, må man frygte!

Grethe Preisler - Tror du selv på det?

I de næste uger vil medierne flyder over med hvor stort et tab det vil være, at "Slotsholmens dygtigste håndværker" ikke længere sidder for bordenden. Det må vist være håndværkertilbud og måneskinsfusk han mestrer.
Kommunalreformen, der smadrede amternes faglighed, og var startskuddet til en helt uhørt centralisering, der selv for Venstres bagland var svær at sluge.
Opprioriteringen af kræftområdet, der skete på bekostning af fx det medicinske og det psykiatriske område, som er gået ud over alm. forebyggelse.
Venstres hovedansvar for at bombe skat tilbage til anno dazumal, og for at ignorere bankernes fiflerier.
Nogen burde rejse en skamstøtte over Løkke og Jensen, og placere den et sted hvor hundene letter ben.

Randi Christiansen, Christina Petterson, Kim Houmøller, Marianne Egebjerg Jensen, Karsten Lundsby, Helle Walther, Flemming Berger og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Lars Rasmussen

Ak ja, så skete det altså omsider...

Min kære navnebror endte som Napoleon: Kælderen under Odense Congress Center var hans Austerlitz, mens et andensals mødelokale på Comwell Kellers Park blev hans Waterloo.

Men der er lykke i ulykken:

Thi sørme om der ikke netop er blevet et topjob klar til ham nede i EU...☺

Helle Walther

Lars Løkke er ikke død, han er bare stoppet som formand for partiet V som andre før ham. Han burde have gjort det på valgaftenen, for selv om plus 9 mandater er flot, så kom de jo bare retur nogle af dem, som han mistede i 2015 til DF. Man laver nærmest en nekrolog over ham. Hvor kun pæne ord tæller. Han var også en brutal bølle ind i mellem, egoist og taktiker, men også en dygtig politiker, som mange har mange meninger om. Hvad han skal nu? Gøre som han plejer, rejse væk, pleje sine sår og så bliver måske måske kedelige uden hans færden, men også mere rolig.

Helle Walther

Borgen kedeligere uden ham....

Kim Folke Knudsen

@Lars Løkke Rasmussen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er nu forhenværende.

Jeg synes, at der er grund til at anerkende Lars Løkke Rasmussen for de bidrag til nødvendige reformer, som han har stået i spidsen for. Kommunalreformen der forvandlede kommunerne til større enheder i erkendelsen af, at det kommunale selvstyre og kommunernes opgaver er langt mere komplekse end ved den forrige kommunalreform i 1970.

Der har i denne nødvendige reform været et grimt hængeparti: Ødelæggelsen af SKAT, hvor der endnu udestår en meget lang og vigtig opgave med at genopbygge vores skattevæsen og endnu vigtigere genopbygge borgernes tillid til en retfærdig skatteforvaltning.

Lars Løkke Rasmussen stod ligeså i spidsen for reformer på arbejdsmarkedet, som i dag er meget omdiskuteret halveringen af dagpengeperioden, ophævelsen af efterlønsordningen med mere. Det er nemt at pege på alle de relevante sociale problemer, som reformerne har efterladt sig. Men ansvarlige politikere og vælgere må erindre, at det ikke er gratis at genindføre efterlønsordningen med efterløn fra de 60 år eller en dagpenge periode på 4 år eller mere. Regningen for dette ligger over 15 mia kr. årligt. Løkke har med andre ord været med til at skabe det økonomiske råderum, som pt. gør dansk økonomi mere solid end, hvis vi havde ladet stå til.

Jeg vil især takke Venstres formand Lars Løkke Rasmussen for erkendelsen af, at et borgerligt og liberalt projekt ikke kan læne sig op ad DF i længden. DF er ikke et blåt parti og DF er slet ikke et liberalt parti ej heller et borgerligt parti. DF er et nationalistisk projekt i Danmark, som i periode har fungeret som den store lokkedue for utilfredse socialdemokrater og arbejdere. Men her på det sidste er partiets troværdighed helt knækket over med først i næsten et år at fedte for Socialdemokraterne for dernæst at stikke en kniv i ryggen på Socialdemokratiets formand og nuværende Statsminister Mette Frederiksen. Da valget blev udskrevet gik der et splitsekund, så havde DF udskiftet deres lefleri for Socialdemokraterne med en pludselig opbakning til den borgerlige regering, som DF havde blokeret for i mere end et år med obstruktion af alle tiltag til blå reformer.

Lars Løkke Rasmussen indså bagsiden af at være Marionetteaterets driftschef for en regering, der reelt var udset til at gennemføre Dansk Folkepartis politik uden at partiet selv og dets vælgere påtog noget ansvar for Regering og daglige beslutninger. I Valgkampen dukkede Nye Borgerlige og Rasmus Paludan op som nye mulige sekundanter til en borgerlig regering. DF, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, og Rasmus Paludan en umulig parlamentarisk cocktail med mindre man opholder sig i Italien.

Lars Løkke Rasmussen indså, at et kursskifte var nødvendigt og det havde været rigtig spændende, hvis Socialdemokraterne havde turde tage skridtet hen imod en bredere forståelse med den blå opposition om de store reformer. Jeg forstår godt, at Socialdemokraterne afstod fra tilbuddet. De var ikke taget med mange gange før i Løkkes projekter senest Sundhedsreformen. Socialdemokraterne må have tænkt: Den mand, kan vi ikke stole på med hensyn til at vi bliver medinddraget i en bredere politisk dialog med Venstre og med de andre borgerlige partier.

Da Lars Løkke Rasmussen valgte at række hånden ud midt i valgkampen slog han samtidig hånden af de to partier, som var hans parlamentariske grundlag: Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance. Det var nok det punkt, hvor han kom til at sætte hans troværdighed som den blå borgerlige bloks leder over styr. Ingen af de to partier optrådte illoyalt overfor Venstre og de udnyttede ikke groft deres nøgleposition, som Kristian Thulesen Dahl DF gjorde det ved at spille det falske spil med at være gode venner med Socialdemokraterne.

Venstres kommende formand har en stor opgave med at genopbygge tilliden mellem de borgerlige partier og med at positionere sig mellem DF og Nye Borgerlige samt andre farverige nationalistiske projekter, som kan tænkes at skyde op i det onde lune af politiker lede og tro på de nemme populistiske løsninger.

Jeg vil også erindre om Lars Løkke Rasmussen indsats for unge med sociale problemer.

Jeg synes, at der er grund til at sige tak til en markant liberal politiker en figther og et menneske, som med hans personlige engagement og ildhu formåede at føre en politisk diskussion i øjenhøjde med den almindelige vælger. Lars Løkke Rasmussen har fortjent en bedre og mere hædersfuld exit fra dansk politik end det, som desværre er hændt idag.

VH
KFK

Carsten Hansen

Lars Løkke kommer aldrig til at fremstå som en landsfader i annalerne.

Han ender nok nærmest som en parentes hvor kun få ord som ; splid, skandaler, underbikser, bilagsrod og fadbamser, finder vej.

Og ingen fonde kan nogensinde opveje de nedskæringer manden har gennemført i sin evige stræben for at berige de i forvejen rige.

Helle Walther, Steen K Petersen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Steen K Petersen

KFK
Din situations fornemelse er i den grad afsporet, du har helt glemt, med vilje, alle de mennesker der har lidt under LLR nedskæringer. Du kalder det reformer, newspeaks er det, slet og ret, massive nedskæringer dækker det over.

Nedskæring over en bred kam, der har ramt vores skat, sygehuse, politi, skoler, kommuner, tolder, offenlig tranport, plejehjem, Amter, regioner, udannelses institutioner osv osv.
Den mand har smadret vores velfærdssamfund, er samfund der var eftertragtet worldwide, men nu ligger i ruiner.
Du nævner selv skat, som et fejlslagende projekt, men skat er jo netop det der har udlæst alle de her nedskæringer.
Den platugle er heldigvis historisk og vis du stadig er i fastholder din eventyr fortælling, så læs venligst denne artikel:
https://www.information.dk/indland/2019/06/magtmennesket-reformatoren-lo...

Carsten Hansen, Helle Walther, Maia Aarskov, Lise Lotte Rahbek, Claus E. Petersen, David Zennaro, Ebbe Overbye og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

@Arne Lund,

Vedr. dit spørgsmål d.d. 19:34
Ingenting overgår vores begribelser, som andres os irrelevante forliebelser, og ingen er helt for sin kammertjener. Nu har Privat-Lars i hvert fald lagt et billede ud på nettet af sig selv som lykkelig familiefar omgivet af kone og børn mv. - der mangler kun hundene, men de har måske nægtet at stille op til fotografering i dagens anledning ... ;o)

Claus E. Petersen

Så skal Champagnen dælme frem!
Ikke bare er den politiker jeg afskyr mest, Claus Hjorth Frederiksen, detroniseret, men han har taget den mest slimede, glatte uvederhæftige og skadelige politiker jeg kan erindre, med sig i faldet!
Dette er i sandhed en dag der skal fejres.
Med lidt håb får Venstre brugt lejligheden til at rydde op i et parti der i dén grad er gennemsyret af magtbrynde, fortielser, vildledninger, løgne og rent ud sagt bedragerier!

*pop*
*skål*

Steen K Petersen, Helle Walther, Maia Aarskov og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Grethe Preisler
Såvel Privat-Lars som Arbejdslars har mange ansigter, og kan altid finde en grimasse der kan passe. Og ditto med bortforklaringer. Den der historie med, at han havde lovet Solrunn, at nu skulle det være slut.....my foot! Hun gider da ikke have ham gående der hjemme som en olm løve i et bur.
Ville du det, hvis du var gift med en type som Lars Uløkke?
Få ham ud af klappen om morgenen, så freden kan sænke sig i det lille hjem.
Da Deadline viste det lykkelige familiefoto, tænkte jeg, at det nok er af ældre dato, eller noget Løkke har photo-shoppet.

Søren Kristensen

Det er ingen skam at gå, når man bliver smidt ud.

Løkkes tid var forbi, han havde opbrugt sin kvajekvote, han kunne været gået med æren i behold,og gode valg resultater, det valgte han ikke at gøre, han trak stikket, men sneg sig ud af bagdøren, en handling som nok mere er personen Løkke. Det handlede for mege tom ham og hans meritter end om hans politik som til sidst også blev mere hans end partiets.

Grethe Preisler

Arne Lund,
Nå du har også været tidligt og/eller sent nok oppe til at se Kristian Jensens tidligere spindoctor Christopher Arzrouni græde snot i stænger i Deadline over Lars Løkkes kranke skæbne, der fik ham til at trække sin trofaste væbner med sig faldet. Så har du måske også fulgt med i Lars Løkkes tidligere spindoctor Søs Marie Seerups rørende beretning om, hvilket kærligt familiemenneske og grådlabilt gemyt Privat-Lars er, når man har været så tæt nok på ham længe nok, som kun en spindoctor kan komme, i gratisavisen BT?

Hvis dit forslag om, at billedet af familieidyllen i Privat-Lars' hjemlige rede er photo-shoppet, er alvorligt ment, syns jeg ærlig talt, at resultatet er temmelig mislykket, da det kun er fru Solrun, der ser ægte glad og lettet ud, ud, mens resten af den lykkelige forsamling nærmest ligner nogen, der har fået besked på at smile, med mindre de ville sove på gaden eller i pulterkammeret sammen med 'farmand' .... ;o)

Randi Christiansen

Grethe Preisler, 31. august, 2019 - 14:46

Nu overværede jeg faktisk en sen aften til folkemødet i år, at solrun tog lars eftertrykkeligt i skole. Kunne kun fra fruen høre ordet 'dræberøjne' mens lars stod og lignede en skoledreng, som med et forsorent smil forsøgte at afbøde slagene med kagerullen.

De kunne alligevel ikke lade være med at grine, da jeg tillod mig at huske dem på, at det er vigtigt at være gode ved hinanden.