Læsetid: 7 min.

Seksualundervisning for voksne: »Bliv god til at onanere. Det er en god life-skill«

Debatten om #MeToo og samtykke har ændret manges opfattelse af, hvor de seksuelle grænser går. Og selv om man er voksen, kan man jo godt være i tvivl om noget af alt det med flirt og sex. Information er taget til flirteworkshop og seksualundervisning for voksne
Omkring 70 mennesker er dukket op til seksualundervisning for voksne i Den Brune Kødby i København. Med grønt, et gult og et rødt A4-papir svarer de på spørgsmål, som: hvor mange af jer taler om onani med jeres venner?

Omkring 70 mennesker er dukket op til seksualundervisning for voksne i Den Brune Kødby i København. Med grønt, et gult og et rødt A4-papir svarer de på spørgsmål, som: hvor mange af jer taler om onani med jeres venner?

Anders Rye Skjoldjensen

12. august 2019

»Hvor mange har en nær ven, som I taler om onani med?«

Spørgsmålet udløser en skov af grønne sedler.

Seksualunderviser Frederikke Kjerulff Madsen løfter øjenbrynene let, tilsyneladende en smule overrasket over, at så mange af dagens deltagere til seksualundervisning har så gode og fortrolige venner.

Hun spørger en ekstra gang som for at være sikker. Denne gang understreger hun, at hun mener venner, som man rent faktisk taler om onani med. En håndfuld af de grønne sedler bliver skiftet ud med en rød, men størstedelen holder fast.

Det er lørdag eftermiddag, og et vinkelformet rum på 1. sal i Råhuset i Den Brune Kødby i København er fyldt. Omkring 70 mennesker er dukket op. På hver stol i rummet er der lagt tre A4-papirer. Et grønt, et gult og et rødt. Flere gange undervejs i dagens undervisning bliver deltagerne bedt om at svare på et spørgsmål ved at række en farve i vejret.

»Men hvis en af os nu kommer til at sige noget forkert eller cisnormativt, kan I også bruge et gult kort til at sætte os på plads med. Eller et rødt, hvis den er helt gal,« siger Morten Ruge og griner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
  • David Zennaro
Oluf Husted og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu