Læsetid: 7 min.

Tiden arbejder for den gruppe i Venstre, der vil af med både Lars Løkke og Kristian Jensen

Det intensiverede magtopgør i Venstre handler på overfladen om nid, nag og personlige intriger, men udfaldet af det nye formandsopgør vil få afgørende betydning for fronterne i dansk politik i de kommende mange år
Lars Løkke Rasmussen taler til Venstres sommergruppemøde. Siden den dag er der sket meget i partiet, men på kort sigt giver splittelsen imidlertid en taktisk fordel til Lars Løkke. En svækket Kristian Jensen er således blevet selve forudsætningen for, at Lars Løkke kan forblive lidt endnu som førstemand i Venstre.

Lars Løkke Rasmussen taler til Venstres sommergruppemøde. Siden den dag er der sket meget i partiet, men på kort sigt giver splittelsen imidlertid en taktisk fordel til Lars Løkke. En svækket Kristian Jensen er således blevet selve forudsætningen for, at Lars Løkke kan forblive lidt endnu som førstemand i Venstre.

Jacob Aban Kjerumgaard

17. august 2019

Plan B er lykkedes for Lars Løkke. Selv om han næppe selv overlever som formand for Venstre, har han kynisk formået at trække sin værste rival med sig ned i faldet: I løbet af den seneste uges tumult har Lars Løkke Rasmussen effektivt forhindret næstformand Kristian Jensen i at kunne overtage magten i Danmarks største parti.

Magtintrigen beskrives af Venstre-folk som et udbrud af ’kogalskab’, som et anfald af hævnlyst og ondt blod, og pludselig tyder meget på, at det mest sandsynlige scenario er, at de begge må trække sig inden for få uger. I en intern e-mail til Venstres medlemmer erkender Lars Løkke Rasmussen, at de seneste dage har været præget af »alt for meget fnidder og medietumult«, og han har samtidig måttet sande, at hans egen fremtid som partiformand på paradoksal vis er blevet viklet skæbnesvangert sammen med Kristian Jensen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Stig Bøg
  • Helle Walther
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Ejvind Larsen
  • Jakob Trägårdh
  • Alvin Jensen
  • Frede Jørgensen
  • Eva Schwanenflügel
Stig Bøg, Helle Walther, Bjarne Bisgaard Jensen, Ejvind Larsen, Jakob Trägårdh, Alvin Jensen, Frede Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Hvis ikke Løkkes storhedsvanvid er reelt, men blot endnu en snu, taktisk manøvre, kunne planen jo være at møve Kristian Jensen så meget ud i tovene, at Løkke, når han endelig (muligvis frivilligt?) trækker sig fra høvdingetronen, kan placere Jakob Elleman Jensen som sin arvtager, og således fremstå som en fremsynet og storladen rorgænger.
Og så er det HAM, der bestemmer.

Han var faktisk lidt inde på det i sin bombe af en bog "Befrielsens Øjeblik" udgivet midt i valgkampen, hvor han talte om ikke at gå før tid og overlade ansvaret til næstformanden..

Torben Bruhn Andersen og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Venstre er færdige.

Det er helt op til Mette Frederiksen.

Allan Stampe Kristiansen, Karsten Lundsby, Pietro Cini, Torben Bruhn Andersen, Helle Walther, Benta Victoria Gunnlögsson, Alvin Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Nu skal man jo passe på ikke at gøre Jakob Ellemand til en supermann, for så kan han kun skuffe. For selv om han er veltalende og charmerende, hvis man bryder sig om hans type, så er det ikke sikkert, han kan lede den flok, V består af i dag. Løkke kan ikke genvinde regeringsmagten. Han kan gå nu frivilligt, nogenlunde med æren i behold, eller han kan tvinges ud. Dog klogt at give en ny formand tid til at få samlet partiet, men husk ting tager tid. En opposition skal samles, et projekt stables på benene, så et skifte kan kun gå for langsomt. Og hvad vil man så i oppositionen politisk set ???? en VKO regering, en VK regering, en SV regering.......Fire år slår ikke til her, 8 nok mere realistisk før de blå får nogen magt igen.

Erik Fuglsang, Karsten Lundsby, Rikke Nielsen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Finn Jakobsen

Det er svært at forstå, at Kristian Jensen kan blive formand for et 'regeringsbærende' parti og dermed være statsministerkandidat. Som skatreminister udviste han i uhyggelig grad mangel på dømmekraft og situationsfornemmelse. Hvordan kan en sådan person stadig være et lederemne? Det må være noget med, at venstre er et parti med højt til loftet, som de siger.

Erik Fuglsang, Allan Stampe Kristiansen, Kim Houmøller, Karsten Lundsby, Carl Chr Søndergård, Torben Bruhn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Han var en god udenrigsminister og rimelig finansminister. Alt han ødelagde SKAT var han ikke ene om Fogh, Hjort og Løkke bidrog kraftigt. Han bliver aldrig statsminister, men hvis han ikke får lov at blive formand, vise om han har formatet, så dømmer man ham på fordømmelse, han har trods alt et flot CV.

Arne Albatros Olsen

Fortsættelse følger................................................

Allan Stampe Kristiansen, Karsten Lundsby, Torben Bruhn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Ånden er ude af flasken - prutten ude af anus - eller hvad det hedder og selvfølgelig er både Jensens og Rasmussens dage talte efter det passerede, med Frederiksen og Frederiksen som vindere. Nu er det bare et spørgsmål om tid før de også er tabere.

Helle Walther

Hvis man skulle gå efter, hvad man har lavet af ulykker, skulle Løkke jo aldrig have posten overhovedet, ikke i 2009 fra Fogh, 2015 fra DF, og han er aldrig selv blevet valgt ved flertal.
Mette F fik magten med 99 + 3 fra nord bag sig, blev største parti, og kan arbejde bredt med begge sider i FT. Jeg tror, hun sidder i to perioder.

Philip B. Johnsen

Venstre og deres politiske samarbejdspartnere har problemer ikke sandt?

Det er børnenes fremtid den økonomiske magtelite og deres ondskabsfulde ideologiske politiske magtelite beskyttere, stjæler med pseudo økonomi på olie, gas og kul afbrænding.

Det ved alle inderst inde godt!

Hvad gør Venstre og deres politiske samarbejdspartnere, når de ikke har nogen fremtid?
Venstre og deres politiske samarbejdspartnere finder en syndebuk!

Syndebuk politikken:

“The 'white replacement theory' motivates alt-right killers the world over”
Link: https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/aug/05/great-replacement-...

“How the 'Great Replacement' conspiracy theory has inspired white supremacist killers.”
Link: https://www.telegraph.co.uk/news/2019/08/05/analysis-great-replacement-c...

“The Great Replacement”
Link: https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Great_Replacement

Pia Kjærsgaard (DF), har i et tweet brugt udtrykket som reaktion på historien om, at muslimske trossamfund anbefalede folk at stemme rødt til folketingsvalget.

Peter Skaarup (DF) siger til Detektor, at han bruger udtrykket "udskiftning", fordi der i dag er forholdvis flere udlændinge i Danmark, end da han gik i gymnasiet.

– Det er klart, at når det fører med sig, at der også kommer mange, der skal have statsborgerskab, så kan man godt tale om, at man stille og roligt er ved at udskifte den danske befolkning, siger han.

Link: https://www.dr.dk/nyheder/detektor/detektor-forudsigelser-om-den-store-u...

Jeppe Lindholm

Orkestreret ballade fra Venstre og den borgerlige fløj for at skabe max opmærksomhed omkring sig kort før folketingets åbning og finanslovforhandlinger, hvor den politiske opmærksomhed ellers høre hjemme og hvor overskrifterne burde skabes.

Philip B. Johnsen

@Jeppe Lindholm
Nej Jeppe Lindholm!

Hvis Venstre og deres politiske samarbejdspartnere ønsker der tales om deres politik, så er deres pseudo økonomi og syndebuk politik, absolut værd at tale om, nu hvor Inger Støjberg er sat fra bestillingen, som syndebuk pisker ‘in chief’, lige før Donald Trump kommer til Danmark for at købe Grønland.

"There Can Be Only One"

Philip B. Johnsen

@Helle Walther 10:10
Nej!
Mette F. er tilhænger af den pseudo økonomiske højrefløj og syndebuk politiske ideologi.

Muligvis lidt for meget, ‘den virkelige verden’, for de desillusionerede pseudo økonomisk vækst elskende venstrefløj og med sikkerhed for meget for den samlede syndebuk piskende højrefløj.

LOL.

“Sea-Watch redder dem, Europa helst så drukne i Middelhavet.”
Vinder af Politikens Frihedspris 2017.
Link: http://politiken.dk/udland/art6150208/Sea-Watch-redder-dem-Europa-helst-så-drukne-i-Middelhavet

6 July 2017
"Those trapped in Libya are vulnerable to human rights violations and abuses including killings, torture, rape, kidnappings, forced labour, and arbitrary and indefinite detention in cruel, inhuman and degrading conditions."

Amnesty International
Link: https://www.amnesty.org/en/press-releases/2017/07/central-mediterranean-...

Cruel European migration policies leave refugees trapped in Libya with no way out

12 November 2018

“A year after shocking images purporting to show human beings being bought and sold in Libya caused a global outcry, the situation for migrants and refugees in the country remains bleak and in some respects has worsened, said Amnesty International.”

Link: https://www.amnesty.org/en/latest/news/2018/11/cruel-european-migration-...

Philip B. Johnsen

PS.
Pseudo økonomiske konsekvenser!

United Nations/FN
15. juli 2019

Der er 815 millioner i dag, to milliarder mennesker i verden forventet underernæret i 2050 forårsage af de menneskeskabte klimaforandringer i kølvandet på svindende eksistensgrundlag og medfølgende væbnede konflikter om de få tilbageværende resurser.

World hunger continues to rise due to conflict, climate change, says UN report.

United Nations
“A profound change of the global food and agriculture system is needed if we are to nourish the 815 million people who are hungry today and the additional 2 billion people expected to be undernourished by 2050.

Right now, our soils, freshwater, oceans, forests and biodiversity are being rapidly degraded. Climate change is putting even more pressure on the resources we depend on, increasing risks associated with disasters, such as droughts and floods.”
Link: https://www.un.org/sustainabledevelopment/hunger/

Else Marie Arevad

Hvis jeg havde været venstrekvinde, havde sig sagt til Lars Lykke: Træk dig som partiformand for Venstres skyld!

Erik Fuglsang, Helle Walther og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Carsten Svendsen

Min umiddelbare tanke er: "De lange knives nat!"

Erik Fuglsang, Helle Walther, Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

@Helle Walther
Jeg tænkte jeg nok du var uenig Helle Walther, som jeres "De lange knives nat” ‘venner’, er det spørgsmål havnet ved de internationale domstole, så svaret på spørgsmålet kommer ‘senest’, når der træffes en afgørelse ved den internationale straffedomstol i Den Haag.

“ICC submission calls for prosecution of EU over migrant deaths.
Member states should face punitive action over deaths in Mediterranean, say lawyers

The EU and member states should be prosecuted for the deaths of thousands of migrants who drowned in the Mediterranean fleeing Libya, according to a detailed legal submission to the international criminal court (ICC).

The 245-page document calls for punitive action over the EU’s deterrence-based migration policy after 2014, which allegedly “intended to sacrifice the lives of migrants in distress at sea, with the sole objective of dissuading others in similar situation from seeking safe haven in Europe”.

Link: https://www.theguardian.com/law/2019/jun/03/icc-submission-calls-for-pro...

Philip B. Johnsen

@Carsten Svendsen
‘Næppe’

Hvorfor er det så vigtigt for LLR, at danne regering med Socialdemokratiet.

“STEMMEADFÆRD: Den mest omtalte romance i dansk politik er det nye parløb mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.
Men når Socialdemokratiet trykker på stemmeknapperne i folketingssalen, stemmer partiet markant mest sammen med Venstre.

I sidste periode stemte Venstre og Socialdemokratiet sammen om 76 procent af lovgivningen på arbejdsmarkedsområdet. Det er så steget til 85 procent i denne valgperiode,” siger Flemming Juul Christiansen

Link: https://www.altinget.dk/artikel/175654-socialdemokratiet-flirter-allerme...

Ole Rasmussen

Afstanden mellem midten og de stærkt nationalkonservative og fremmedfjendske partier i blå blok, som inkluderer De Konservative, Ny Borgerlige og Dansk Folkeparti, er ganske enkelt for stor. Gud, Konge og Fædreland hører fortiden til, og lever på lånt tid. Kun Liberal Alliance under den ny ledelse skiller sig ud, og kan, som det ser ud lige nu skabe sig en chance for at komme tilbage selv om det ser svært ud. Paradokset er, at Socialdemokratiet rækker ud efter fortiden, de gamle dyder, og de fremmedfjendske partier, som Lars Lykke på Venstres vegne forsøger at undgå. Derfor kan ligningerne ikke gå op, hverken for de røde eller de blå. Andelen af danskere som ønsker sig et kommunistisk samfund er trods alt begrænset, og Socialdemokratiets 10 årsplaner har allerede slået forventningerne hos dem der havde nogen tilbage til start. Det er de gamle partiers krampetrækninger for overlevelse vi er vidende til, så noget nyt dukker snart op.

Ole Rasmussen

Fik jeg sagt tydeligt nok, at ingen ved hvilken politik Jacob Ellemann Jensen står for. Tager man udgangspunkt i Uffe, så ser det sort ud for et Venstre i midten, og det er vel fordi Venstre søgte mod midten de gik markant frem. Yderfløjene er ganske enkelt fjernt fra det den arbejdende del af befolkningen tænker. De er trætte af mediernes fnidder, og vil se resultater.

Philip B. Johnsen

@Ole Rasmussen
Jeg ved ikke om der er en fornuft i Venstre, er det ikke mest pseudo økonomi og syndebuk piskning i kølvandet?

“Crimes against humanity” burde være rejst efter Irak krigen, men bedre sent end aldrig.

Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal skrive, der beskriver de der i Venstre og generelt i folketinget forsvare den førte udenrigs og udlændingepolitik, inklusiv Socialdemokratiet, hvor Dansk Folkeparti skiller sig ud ved at være et parti, der burde på terror listes, da DF indirekte opfordrede til terror, ved aktivt tydeligvis bevist brug af retorik, der bruges af terrorister til aktiv opfordring til terror.

Det er EU ansvarsfralæggelse, den politiske udenomssnak i medlemslandene og fortielse om voldsudøvelsen, der samlet set, bortset fra DF der er en kategori for sig her hjemme, er det mest frastødende.

Lidt om situationen set udefra.
“Når jeg ser på, hvordan nogle borgere opildner til holdninger mod flygtninge, eller hvor nedsættende der tales om jøder, spørger jeg mig selv:
Hvor godt forankret er den menneskelige værdighed i folks hoveder?”
Citat Josef Schuster, formanden for det Jødiske Centralråd i Tyskland.

Link: https://www.dr.dk/nyheder/udland/merkel-vi-maa-aldrig-glemme-krigens-rae...

“Opråb fra en nødhjælpsarbejder, der netop er vendt hjem fra Libyen: Jeg mødte en 20-årig kvinde, hvis spædbarn var blevet slået ihjel med kogende vand.

Grusomheden er ufattelig i Libyen. Jeg mødte mange mænd og kvinder, som er flygtet sammen med deres børn, der også har været udsat for overgreb, tortur og voldtægt. Imens vender vi det blinde øje til og taler om hjemsendelser.”

“Ifølge FN er over 15.000 mennesker i 2018 blevet sendt ‘TILBAGE’ til Libyen fra Middelhavet.

“Europa har forpligtet sig til at redde liv på Middelhavet og har et ansvar for at tage imod migranter og flygtninge.!”

“Retten til at søge asyl og ’non-refoulement-princippet’, som forbyder tilbagesendelse af personer til et land, hvor der er risiko for forfølgelse, tortur eller umenneskelig behandling, er nedfældet i EU-traktaterne.”

Link: https://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art7026050/Jeg-mødte-en-20-årig-kvinde-hvis-spædbarn-var-blevet-slået-ihjel-med-kogende-vand

The allegation of “crimes against humanity” draws partially on internal papers from Frontex, the EU organisation charged with protecting the EU’s external borders, which, the lawyers say, warned that moving from the successful Italian rescue policy of Mare Nostrum could result in a “higher number of fatalities”.

Link: https://www.theguardian.com/law/2019/jun/03/icc-submission-calls-for-pro...

Ole Rasmussen

Kære Philip. Jeg er stået af. Du skriver : Jeg ved ikke om der er en fornuft i Venstre, er det ikke mest pseudo økonomi og syndebuk piskning i kølvandet? Jeg fatter intet.