Læsetid: 8 min.

Tyrkisk regeringsvenlig tænketank erkender, at dele af omdiskuteret bog var »en fejl«

Den tyrkiske regeringsvenlige tænketank SETA har udgivet en bog, hvori de anklager en række danskere for at sympatisere med PKK. Flere har givet udtryk for, at det er decideret urimeligt og farligt. Nu vælger tænketanken at fjerne en lille del af bogen
Det nyvalgte folketingsmedlem for SF Halime Oguz er en af de danskere, der i en omstridt bog blev nævnt som PKK-sympatisør. De sider, hvor hun blev nævnt, er dog taget ud af bogen igen.

Det nyvalgte folketingsmedlem for SF Halime Oguz er en af de danskere, der i en omstridt bog blev nævnt som PKK-sympatisør. De sider, hvor hun blev nævnt, er dog taget ud af bogen igen.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

23. august 2019

Den tyrkiske regeringsvenlige tænketank SETA har udgivet en bog, hvor de blandt andet anklager en række danske politikere, journalister og foreninger for at sympatisere med PKK – en organisation der er at finde på EU’s terrorliste.

Men efter Information har kontaktet tænketanken for at høre, hvorfor de har valgt at udgive en bog med så skarpe anklager, skriver de i et svar, at dele af den var »en fejl«.

»Listen med lokale politikere var en fejl,« skriver Enes Bayrakli, som er en af dem, der har redigeret den omdiskuterede bog ’PKK’s organisering i Europa’.

»Vær venlig at se den nye pdf-version,« fortsætter han i beskeden og sender et link til en ny onlineversion af bogen, hvor den omtalte liste er fjernet.

Til spørgsmålet om, hvorfor navnene på de lokale politiske kandidater pludselig er væk, og hvorfor de fortsat lader de andre anklager stå uberørt hen, svarer han ikke, men understreger, at han ikke har mulighed for at uddybe yderligere på nuværende tidspunkt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Altså - den fine Tyrkiske intelligens, der tænker tanker for den korrupte og dybt menneskefjendske tyrkiske regering, "dræber" altså først andre landes borgere, og derefter siger de, at det blot var en fejl.

Dette forklarer jo en hel del af tilstandene i Tyrkiet, og derfor er der god grund til spørgsmålet:
- Hvor meget er der af den slags fejl i Tyrkiet?

Steffen Gliese

Det er fuldkommen ukontroversielt at sympatisere med PKK, den eneste grund til, at de er at finde på terrorlisten, skyldes behovet for at tækkes tyrkerne i forhold til NATO og visse tjenester, EU for tiden desværre benytter sig af.

Bjarne Bisgaard Jensen, Thomas Tanghus og Erik Winberg anbefalede denne kommentar