Læsetid: 6 min.

Tyrkisk tænketank anklager danske politikere for at sympatisere med PKK

En bog udgivet af en tyrkisk regeringsvenlig tænketank hævder at kortlægge PKK’s organisering i Europa og Danmark, hvor flere danske politikere er nævnt. »Jeg har intet haft med den gruppe at gøre,« siger Halime Öguz fra SF, hvis navn optræder i bogen. Ekspert mener, at det er en måde at kategorisere potentielle modstandere af den tyrkiske regering på
PKK-styrker i byen Dohuk i det nordlige Irak i 2013. PKK har i årevis stået på EU terroliste, og nu beskylder den tyrkiske tænketank SETA en række navngivne danskere politikere for at have ytret sympati for PKK.

PKK-styrker i byen Dohuk i det nordlige Irak i 2013. PKK har i årevis stået på EU terroliste, og nu beskylder den tyrkiske tænketank SETA en række navngivne danskere politikere for at have ytret sympati for PKK.

Safin Hamed

17. august 2019

Danske politikere bliver i en bog anklaget for at sympatisere med kurdiske PKK, som er at finde på EU’s terrorliste. Der er blandt andet tale om Yildiz Akdogan (S), Lars Aslan Rasmussen (S), Halime Öguz (SF), Serdal Benli (SF) og Søren Søndergaard (EL).

Det er den tyrkiske regeringsvenlige tænketank SETA, som står bag bogen, hvor de hævder at kortlægge PKK’s organisering i Europa. Foruden de navngivne politikere er også samtlige kurdiske foreninger i Danmark nævnt i bogen, ligesom SETA mener, at 10 procent af alle kurdere i Danmark støtter op om PKK.

Halime Öguz, som er folketingsmedlem for SF, føler sig både »chokeret« og »provokeret« over at være blevet nævnt i bogen.

»Alene det, at jeg har kurdisk baggrund er åbenbart nok til, at jeg kan blive stemplet som en, der støtter terror,« siger hun og henviser til, at der ikke gives argumenter eller dokumentation for, at hun skulle have støttet PKK i bogen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
  • Espen Bøgh
Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro og Espen Bøgh anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mange har stor sympati for kurdernes berettigede frihedskamp og absolut ingen sympati for sultan Süleyman 1 stedfortræder i Den Høje Port, den dybt korrupte Recep Tayyip Erdoğan.

Og som Tyrkiet har udviklet sig siden 2015 er det formentlig slet ikke ufarligt på sigt at komme i under SATA's opmærksomhed. Men da Türkiye Cumhuriyeti indtil videre fortsat er medlem af Nato. hvor udemokratisk det end har udviklet sig, er der vel ikke andet at gøre, end at klage til Nato. - Og i øvrigt gøre hele den Tyrkiske ledelse til uønsket i Danmark.

Flemming Berger, Mogens Holme, Carsten Wienholtz, Steffen Gliese, Bjarne Bisgaard Jensen, Alvin Jensen, Karsten Lundsby, Liselotte Paulsen, Birte Pedersen, Jesper Sano Højdal og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Folket leder og den nationale selvforståelse samt statens sikkerhed er altid en brugbar historie for samling omkring disse værdier, - når der kan fremvises ydre fjender der ikke vil disse visse værdier det godt.

Erdogan og han slæng er på en fejlagtig politisk kurs, som i længden ikke vil være forenelig med et fortsat præsidentskab i evigheden, lokalvalgene viste dette med al ønskelig tydelighed - selv ikke et præsidentielt krav om omvalg i højborgen Istanbul gav Erdogans en sejr, men derimod et dobbelt nederlag!

Erdogan og hans "Retfærdigheds- og Udviklingspartiet" burde i stedet hedde "Retfærdigheds- og afdviklingspartiet", et religiøst dogmeparti, der vil have Tyrkiet tilbage i religiøs retning i stedet for at fortsætte henimod den vestlige demokratiske retning som blev sat af Kemal Attatyrk i sin tid.

Steffen Gliese, Bjarne Bisgaard Jensen, Alvin Jensen, Karsten Lundsby, Birte Pedersen, Jesper Sano Højdal, Gert Romme og Torben Skov anbefalede denne kommentar