Læsetid: 5 min.

Tyrkisk tænketank: Hvis folk synes, det er okay at støtte PKK, burde de være okay med, at vi skriver det

Redaktør bag omstridt bog fra regeringsvenlig tyrkisk tænketank forklarer nu, hvorfor flere af navnene på danske politikere, som ellers var angivet som ’PKK-støtter’, er slettet i en ny version. Trods massiv kritik holder han fast i, at bogen overordnet set er vellykket
Flere af navnene på danske politikere, som ellers var angivet som ’PKK-støtter’, er slettet i en ny version af omstridt bog fra regeringsvenlig tyrkisk tænketank SETA. Radektøren bag forklarer, men holder fast i, at bogen overordnet set er vellykket. På billedet ses medlemmer af PKK i det nordlige Irak. 

Flere af navnene på danske politikere, som ellers var angivet som ’PKK-støtter’, er slettet i en ny version af omstridt bog fra regeringsvenlig tyrkisk tænketank SETA. Radektøren bag forklarer, men holder fast i, at bogen overordnet set er vellykket. På billedet ses medlemmer af PKK i det nordlige Irak. 

Safin Hamed

27. august 2019

»Listen, som nu er slettet, var en fejl,« starter Enes Bayrakli, da Information ringer til ham for at høre hans svar på den kritik, der har været af den omdiskuterede bog fra den regeringsvenlige tyrkiske tænketank SETA, som han har været redaktør på.

Bogen hævder at kortlægge PKK’s organisering i Europa – PKK er på EU’s terrorliste – og indeholder navne på flere end 100 danske borgere. 

Den slettede liste, han refererer til, indeholder navne på 35 politikere og politiske kandidater, som i første version af bogen blev anklaget for at være PKK-støtter. Nu har tænketanken udgivet en ny version, hvor navnene er væk. De har også slettet et billede af et facebookopslag fra en kurdisk forening, som forestiller en liste over en lang række kandidater med kurdisk baggrund, der stillede op til kommunalvalget i 2017.

At bogen er udkommet i en ny version kunne man også læse i Information i fredags. På det tidspunkt havde Enes Bayrakli ikke mulighed for at stille op til interview, men det har han nu.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

PKK bør slet ikke være på den liste - og Kurdistan bør selvfølgelig samles som et selvstændigt land eller i det mindste et selvstyrende område. Men det er selvfølgelig ikke så rart for de fire lande, Kurdistan ligger i, at der bliver tale om et meget stort land med betydelige værdier, som kommer udenfor diktatorernes kontrol.

Jesper Sano Højdal, Carsten Wienholtz, Gert Romme, Claus Høeg, Per Klüver, Uffe Juul, Lars Kongerslev og Hans Larsen anbefalede denne kommentar