Læsetid: 9 min.

»Det ultimative mål må være en accept af, at sex ikke kan opdeles i kasser, og at alle får mulighed for at udforske sig selv«

For mange unge er seksualitet blevet et flydende fænomen, hvor man ikke nødvendigvis er enten hetero-, homo- eller biseksuel. 26-årige Anne-Mette Glud Hjerrild har altid opfattet sin seksualitet som noget fleksibelt og foranderligt. Men i teenageårene manglede hun forbilleder og viden om, at sex ikke behøver at blive opdelt og tænkt i kasser
For 26-årige Anne-Mette Glud Hjerrild har hendes seksualitet længe været under stadig forandring. Men særligt i de unge år har hun manglet forbilleder for en flydende opfattelse af seksualiteten.

For 26-årige Anne-Mette Glud Hjerrild har hendes seksualitet længe været under stadig forandring. Men særligt i de unge år har hun manglet forbilleder for en flydende opfattelse af seksualiteten.

Anders Rye Skjoldjensen

13. august 2019

Da Anne-Mette Glud Hjerrild i slutningen af 00’erne gik på gymnasiet i en lille jysk provinsby, blev hun kæreste med en dreng. Og oplevede hurtigt, hvordan hun fik tildelt mærkatet ’heteroseksuel’. Der var ikke så meget at rafle om. Ingen ubesvarede spørgsmål.

Men Anne-Mette Glud Hjerrild, der i dag er 26 år og læser medicin på Københavns Universitet, har altid vidst, at hun ikke var heteroseksuel. I dag definerer hun sig selv som lesbisk. Fordi hun er kæreste med en kvinde, der gør hende lykkelig, føler sig tilpas med betegnelsen og i øvrigt ikke kunne forestille sig at være sammen med en mand.

Men skulle det en dag ændre sig, er hun åben for en helt tredje seksuel kategori. »Jeg har da ikke tænkt mig at lade mig begrænse, af de kasser, sex puttes i,« som hun udtrykker det. Hun opfatter ikke sig selv om biseksuel af den grund. »Biseksualitet har en meget binær tilgang til kønnene – man tænder både på mænd og kvinder. Jeg kunne jo også forelske mig i en transkønnet eller en nonbinær person,« siger hun. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
  • Klaus Lundahl Engelholt
  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
Alvin Jensen, Klaus Lundahl Engelholt, David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thomas Østergaard

Jo, sex kan godt opdeles i kasser.
Den menneskelige hjerne er indrettet til at opdele alt i kasser, og selvom sex er lidt af et specialtilfælde for dens vedkommende, opdeler den stadig i kasser.

Hvis sex ikke kan opdeles i kasser, hvordan i alverden har Anne-Mette så altid vidst at hun ikke er heteroseksuel?

Det er noget værre sludder, og jeg er ved at være træt af at skulle læse så mange artikler der kredser omkring kasserne med sex, fordi det ikke kræver nogen journalistisk research eller indsats at skrive dem, så de kan spyttes ud på samlebånd.

Jørgen Larsen, Ole jakob Dueholm Bech, Ole Schwander, Mette Poulsen, Mogens Holme, Søren Bro, Anita Pedersen og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar
Nike Forsander Lorentsen

Tja, LGBTAI+ og PRIDE har så mange kasser numere som næsten er uregnelige, og nu vil de trække et par kasser ned over barn også.

Johnny Winther Ronnenberg

Kasserne er vel nødvendige for at få nogle fælles sprog for tingene, så man kan tale sigende sammen.

Ole jakob Dueholm Bech, Ole Schwander og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"I vores skoletid bliver heteroseksuelle drenge og piger normalen. Af den primære årsag, at alle andre seksuelle identiteter er fraværende. Komplet usynliggjorte. Der er brug for at anerkende, at mindst ti procent af eleverne i danske folkeskoler er LGBT-personer. Og at endnu flere, måske endda majoriteten, har et flydende forhold til deres seksualitet. De har også ret til en tryg, inkluderende og forstående skoletid,« siger han."

Nemlig.
Hvor er det rigtigt sagt.

Ole Frank, Klaus Lundahl Engelholt, Susanne Kaspersen og søren ploug anbefalede denne kommentar
Søren Rehhoff

Jeg ved godt at det altsammen er flydende, men den professor der refereres til i artiklen må være Alfred Kinsey ikke "Alfred Kinsley", der er sikkert heller ikke nogen "Kinsley-skala". Forøvrigt utroligt at der stadigvæk refereres til Kinsey/Kinsley, indenfor dansk sexologi.

Claus Bødtcher-Hansen

13/aug/2019

Kære Venner :-) ...

Det helt overordnede formål
med sex er Livets fortsættelse !

Hvis ikke en han befrugter en hun,
bliver der ikke igangsat og født et
afkom, og så uddør arten og livet !

Herudover giver sanselig kærlighed
os alle sammen en mening med Livet :-) ...

Kærlig hilsen
Claus

Peter Engelbrecht

Trenden pt er at hade mænd og vise verden, at kvinder ikke behøver mænd og sådan er det. De er bedre uddannet, lever længere har et bedre helbred både psykisk og fysik end mændene. De er gode til at socialisere med deres artsfæller. Om få år sidder kvinderne også på magten (vis ikke allerede) og i virksomhedernes bestyrelser. Flere steder i østen (Japan) er der ligefrem kvindegrupper, som hader mænd og har valgt et liv ude mænd fra.

Så langt er vi ikke nået i DK. Nogengange søger de danske kvinder en "rigtig" mand, sådan en skovhuggertype, der samtidig er galant, veludannet, blød og hård på samme tid, som gerne må passe ind i drømmen om far, mor og børn. Sex kan jo også godt blive lidt kedeligt alene.

Lad os håbe, at de ikke begår den samme fejl som mændene har gjort de sidste 1000 år.

Ole jakob Dueholm Bech og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Om du er han, hun, den eller det !

Kan det ikke være ligemeget.

Vi er jo alle mennesker på godt og ondt

Og hvad er der sket med privatlivets fred ?

Er det blevet afskaffet ved lov ?