Analyse
Læsetid: 5 min.

Ulykkerne kan fortsætte: Opgøret i Venstre er kun lige begyndt

De indre splittelser i Venstre vil ikke blive bilagt, alene fordi både formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen har trukket sig. Tværtimod. Deres forbitrede personopgør risikerer at komme til at kaste lange skygger, både politisk og personligt
Fra flere er Jakob Ellemann-Jensen blevet nævnt som favorit, men uanset hvem der bliver ny formand for Venstre, vil vedkommende få en uriaspost. For Lars Løkke har næppe spillet sit sidste kort endnu.

Fra flere er Jakob Ellemann-Jensen blevet nævnt som favorit, men uanset hvem der bliver ny formand for Venstre, vil vedkommende få en uriaspost. For Lars Løkke har næppe spillet sit sidste kort endnu.

Mads Claus Rasmussen

Indland
2. september 2019

Det er hoveder, ikke høveder, som bestemmer, hvem der skal være høvding i Venstre. Derfor er Lars Løkke Rasmussen ikke længere formand for Venstre, Danmarks Liberale Parti. Over årene har han udpint sin opbakning nedefra, fra partiets græsrødder, og hans hidtidige evne til at bølle, forhandle, intimidere, sortsnakke og charmere sig igennem, rakte heller ikke længere.

Da Venstres formand Lars Løkke Rasmussen lørdag valgte at trække sig, efter at han i sin skæbnestund stod konfronteret med et flertal, som ønskede hans øjeblikkelige afgang, i både partiets forretningsudvalg og hovedbestyrelse, havde han ikke flere tricks i ærmet end blot at holde en indledende, forbitret tale til de fremmødte i partiets hovedbestyrelse lørdag formiddag – for så pludselig at rejse sig, forsvinde ud af en terrassedør og straks køre væk i en ventende bil. Væk fra offentligheden. Væk fra ansvaret.

Venstrefolket havde mistet tilliden til deres leder. Løkke kunne ganske enkelt ikke længere styre partiet og valgte ydmyget at flygte, ja, næsten i en form for vanære, ud ad bagdøren. Efter flere års opsparet frustration havde hans egne partisoldater endeligt fået nok af Løkkes evige improvisationer, kaotiske privatøkonomi og egensindige gamblinger.

Lars Løkke tabte til sin egen magtfuldkommenhed. Indtil fredagens møde i forretningsudvalget havde han end ikke i sin vildeste fantasi troet på, at truslen virkelig var så reel og omfattende, som tilfældet var. Løkke havde tydeligvis mistet følingen med tillidsfolkene i sit eget parti – og groft undervurderet, hvor stærkt og velorganiseret bondeoprøret efterhånden var vokset frem til at blive.

Næstformand Kristian Jensens samtidige afgang var knap så overraskende. Mens ingen i hverken Venstres top eller bagland havde forventet, at Lars Løkke ville kapitulere og give op allerede i denne weekend, var den tidligere finans- og udenrigsministers retræte ventet. Kristian Jensen har længe været kørt helt ud på et sidespor og havde ingen andre muligheder end også at trække sig straks på hovedbestyrelsesmødet, da Løkke var krøbet ud ad terrassedøren.

Krig pr. stedfortræder

Problemet for Venstre er blot, at Løkke og Jensens afgang ikke vil kunne bremse de eksplosive kræfter, som er blevet udløst i de seneste uger. Omrokeringer i toppen af Venstre vil ikke længere være nok til at udbedre, at Danmarks største borgerlige parti nu åbenlyst og for rullende tv-kameraer er i dyb splid med sig selv.

Det uforløste formandsopgør, som foreløbigt kulminerede på lørdagens hovedbestyrelsesmøde i Brejning ved Vejle, vil uundgåeligt trække et spor med sig af intriger og nye personopgør, som det tidligere er set hos De Konservative og Socialdemokratiet. Personopgør glemmes aldrig i magtpolitik. Ondt blod størkner ikke så let.

På overladen vil rivaliseringen mellem Løkke og Jensen fortsætte pr. stedfortræder, og nedenunder rænkespillene vil endnu mere dybtgående uenigheder også snart begynde at træde frem. I første omgang er det dog hævnangrebene fra Løkkes mest loyale, der stjæler billedet. Mest markant har Venstres nestor, tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen, været ude med en nidsk opdatering på Facebook:

»Jeg er dybt beskæmmet over processen. Den skader Venstre,« skriver Claus Hjort Frederiksen, som dermed gør alt for at holde konflikterne i live. Den gamle garde er tydeligvis bestyrtede over, at Lars Løkke blev trynet af partiorganisationen og til sidst ikke så anden udvej end at bøje sig for baglandet.

Nu skal døden have en årsag. Folk i Venstre kommer til at huske, hvem der sagde hvad og hvornår. Som tilfældet var i indtil flere holmgange i De Konservative og særligt koncentreret i Socialdemokratiet med formandsopgøret mellem Svend Auken og Poul Nyrup Rasmussen i 1992 har både tabere og vindere svært ved at tilgive i toppolitik. Det er trods alt statsministerposten, som står på spil.

I Venstre gør det situationen sprængfarlig, at det nu er de to hidtil mest magtfulde, Lars Løkke selv og Claus Hjort Frederiksen, som virker til at have sværest ved at besinde sig på den nye orden i partiet. Uanset hvem der bliver ny formand og næstformand, vil de personlige loyalitetsbånd fra de senere år komme til at snære, bide og stramme i sag efter sag og fløjopgør efter fløjopgør.

Ideologiske stridigheder

Bag personintrigerne gemmer sig imidlertid også en mere ondartet, dyb plovfure, som kan komme til at skamfere Venstre. Nu hvor Lars Løkke og Kristian Jensen er trådt til side, og én – eller måske ligefrem flere – formandskandidater vil træde frem inden det ekstraordinære landsmøde i Herning 21. september, risikerer Venstre at få en ophedet debat om partiets politiske retning.

Her vil der hurtigt kunne vise sig en intern modstand mod forhåndsfavoritten Jakob Ellemann-Jensen. For det første er han en relativt uerfaren parlamentariker uden store politiske trofæer. Har han overhovedet formatet? For det andet meldte han sig i 2007 ud af Venstre og ind i Ny Alliance i protest mod Anders Foghs linje i udlændingepolitikken. Er han overhovedet på linje med partiets bagland?

Venstre står mere splittet end længe, splittet mellem land og by, splittet mellem de nationalkonservative og de liberale kosmopolitter. Hidtil har Jakob Ellemann-Jensen været fantom-kandidaten, som vidt forskellige Løkke-kritikere har kunnet samles bag, uanset deres øvrige uenigheder, fordi han bekvemt har stået ubesmittet af opgøret mellem Løkke og Jensen.

Men nu er situationen blevet alvor, og spørgsmålet melder sig: Kan Jakob Ellemann-Jensen også opnå opbakning i egen ret fra alle dele af Venstre? Kan f.eks. strammerfløjen omkring Inger Støjberg leve med en formand, der historisk har været imod udlændingestramningerne? Og kan landbobaglandet i Midt- og Vestjylland leve med en formand, der sætter videnskabelige miljøhensyn over bøndernes driftsøkonomi?

Uden Lars Løkke som kontrastvæske er Jakob Ellemann-Jensen faktisk en stærkt usandsynlig formandskandidat i Venstre, og de kommende uger og måneder vil det for hver dag komme til at stå klarere og klarere, at Jakob Ellemann-Jensen ikke repræsenterer de samme synspunkter, som de mytterister, som nu har fået væltet den upopulære formand.

Lars Løkkes fald fra magttinderne kan meget vel blive begyndelsen på en større nedtur for Venstre, der kan risikere at bytte plads i det politiske landskab med f.eks. De Konservative – på samme måde som De Konservative i sin tid lod sig selv trække ned i en sump af intriger og dermed overlod den borgerlige førerposition til Venstre.

Uanset hvem der bliver ny formand for Venstre, vil vedkommende træde ind på en uriaspost. For Lars Løkke har næppe spillet sin sidste joker endnu, og de reelle uenigheder i Venstre venter kun på at blusse op for alvor.

Jakob Ellemann-Jensen risikerer derfor at blive en overgangsfigur, ligesom Helle Thorning-Schmidt blev for Socialdemokratiet: Den oplagte formandskandidat i en vanskelig situation, som over tid kan vise sig at mangle den fornødne politiske pondus.

Lars Trier Mogensen skriver politiske analyser i Information og er chefredaktør for nyhedsbrevet /dkpol, som udgives af Føljeton

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ole Rasmussen

Tro mig når de første meningsmålinger lander, så er Venstre halveret. De har tabt deres parti på gulvet og vil snart kunne lukke biksen. De som stemte på Venstres fremgang, var i en tro på de ville adskille sig fra højrefløjen på fremmed- EU- og den økonomiske politik. Så de vundne mandater er tabt plus sikkert en del flere. Jeg kan ikke få øje på nogen kvalificerede politikere i Venstre som kan rette skuden op, for ingen kender folks ståsted eller politik.

Allan Stampe Kristiansen, Gitte Lunding Johansen, John Andersen, Kirsten Lindemark, Bjarne Tingkær og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Finn Jakobsen

Tag det nu roligt og spis brød til. Der kommer altid en platugle til. Det er en fast tradition i partiet. Og hvis vedkommende er veltalende nok, skal hun/han nok forstå at sælge billetter. Danske vælgere i hobetal er til fals for billig portvin og høvisk tale.

Werner Gass, Tue Romanow, Tino Rozzo, P.G. Olsen, Allan Stampe Kristiansen, Estermarie Mandelquist, Ejvind Larsen, Mette Møhl, Flemming Berger, Palle Jensen, Helene Kristensen, Thomas Tanghus, Carsten Wienholtz, Arne Lund, John Andersen, Anker Heegaard, Birte Pedersen, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel, Fam. Tejsner, Niels Bønding, Mogens Holme, Helle Walther, Carsten Svendsen, Rikke Nielsen, Martin Rønnow Klarlund, Benta Victoria Gunnlögsson, Torben Bruhn Andersen, Karsten Lundsby, Kim Øverup, Steen K Petersen, Esben Lykke, Liselotte Paulsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Fortsæt endelig med roderiet og de uskønne magtkampe - det gavner kun ny regering og støttepartier, - her er ambitionerne og visionerne store, og meget at rydte op i - inklusiv katastrofale ting SD selv har indført og stemt for.

Mig vil det ikke undre, hvis CHF også kommer til at ryge i det efterfølgende magtspil.

Ellemann-Jensen og Støjberg, hvordan skulle det lige signalere, at der ikke er fløje i Venstre..? Ha ha

Der er vist mindst fire: hardcore udlændninge-strammer-fløj, 'liberal-anstændighedige-fløj, landbo-jylland-fløj og hovedstads-fløj...
- Så gi' den endelig gas - vi takker fra rød stue :-)

Nu er jeg jo et venligt menneske, så sådan skal det ikke være:
Du tar' den bare Stephanie Lohse, når nu de andre fjolser kager sådan rundt...;)

(Men på rød stue forestrækker vi nu stadig roderiet;))

Søren Jensen, Tue Romanow, Peter Knap, Estermarie Mandelquist, Benta Victoria Gunnlögsson, Ejvind Larsen, Palle Jensen, Helene Kristensen, Thomas Tanghus, Carsten Wienholtz, Judith Hiort-Lorenzen, Nette Skov, Birte Pedersen, Peter Tagesen, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel, Peter Poulsen, Carsten Svendsen, Kirsten Lindemark, Helle Walther, Hans Larsen, lars søgaard-jensen, Kim Houmøller, Martin Rønnow Klarlund, Torben Bruhn Andersen, Troels Ken Pedersen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Jeg spørger mig selv, hvem vil være formand for et taber parti? Venstre er ikke bedre stillet end LA.

Søren Kristensen

Det er bare så dræbende kedsommeligt, at se den sociale arv udspille sig også i det politiske felt.

Fam. Tejsner, Michael W Pedersen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Kristian Spangsbo

Det er ikke manden - det er ideologien...

Søren Kristensen

Medgiver at der er overlap i dette tilfælde, men det er stadig kedsommeligt.

Løkke faldt på sin egen magtfuldkommenhed og magtarrogance. Kom man i vejen kom bulldozeren, og da faldet var klart, tålte han det ikke og gik som en kryster ud af bagdøren, Mens ham, som blev ofret siden 2014 viste sit format, mødte journalisterne og viste sit ægte ansigt. Respekt. I følge Søren gade, havde LLR meddelt, han ville gå, hvis han tabte magten, det troede man så på, men atter snød Løkke dem. Han ville magten fortsat koste hvad det koste måtte. Kristian J. troede ham efter valgnatten, Løkke tog jo på ferie, , og gav interview om sine visioner for V og fremtiden. Det blev en fejl. Han skulle slagtes for at tale Mekka midt imod, Hjort gik til ham verbalt, både i rummet og udenfor. Han skulle være syndebukken ikke Løkke. Væk med ham. Det var så grænseoverskridende og ydmygende den behandling man gav næstformanden for åbnet tæppe. i min optik utilgiveligt for en ledelse.
Lidt retfærd er der dog, Løkke måtte gå. Mange takker ham. Jeg gør ikke. Han fyldte for meget kort og godt. Hans person var altid det der var vigtigst for ham ikke partiet. Derfor fik han som fortjent.

Werner Gass, Søren Jensen, Ole Svendsen, Christian Skoubye, Tue Romanow, Bjarne Bisgaard Jensen, Estermarie Mandelquist, Benta Victoria Gunnlögsson, Ejvind Larsen, Else Marie Arevad, Thomas Tanghus, Torben Bruhn Andersen, Carsten Wienholtz, Arne Lund, Judith Hiort-Lorenzen, John Andersen, Anker Heegaard, Minna Rasmussen, Nette Skov, Herdis Weins, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel, Fam. Tejsner, Niels Bønding, Peter Poulsen, Karsten Lundsby, Frede Jørgensen, Carsten Svendsen, Katrine Damm, Elisabeth From, Steen K Petersen og Kirsten Lindemark anbefalede denne kommentar

I takt med at de ikke brugbare ideologier om monarkiet, gudeligheden og gebetet samt de liberalistiske forestillingers farlighed, tankegangs og, heldigvis gradvise udslettelse åbner der sig bedre mulighed for personlig promovering og en ikke ubetydelig økonomisk belønning i deltagelse i den demokratiske formalisme der, hvis den skal have samfundsmæssig værdi, naturligvis vise respekt for viden, orientere sig om den videnskabelige og være alert overfor personlig udnyttelse.
Samtidig i takt med disse forestillingers deroute ses vi fremkomsten af de samme ideer bare i en mere rabiat og af og til, fascistisk form. Den politiske agenda skal hvile på anerkendelse af den naturlig udvælgelse og overlevelse af vor art og ikke den banale småborgelig pølsesnak til fremme af personlige arbejdsfrie indkomster.

Jan Fritsbøger

om jeg fatter hvorfor Mette Frederiksen takker løkke for hans indsats for Danmark, man takker jo heller ikke kålsommerfuglens larver for at rydde køkkenhaven et rigtigt slemt år, venstre og løkke har gjort voldsom skade på Danmark, på alle områder værd at nævne, miljø og omdømme især.

Hans Larsen, Werner Gass, Søren Jensen, Tino Rozzo, Mogens Holme, Bjarne Bisgaard Jensen, Peter Knap, Benta Victoria Gunnlögsson, Ejvind Larsen, Lars Løfgren, Flemming Berger, Helene Kristensen, Thomas Tanghus, Torben Bruhn Andersen, Carsten Wienholtz, Kim Houmøller, Bent Gregersen, John Andersen, Minna Rasmussen, Birte Pedersen, Herdis Weins, Hannah Werk, Eva Schwanenflügel og Fam. Tejsner anbefalede denne kommentar

Jeg kan ikke se hvilken glæde den offentlige debat har af disse gætterier om fremtiden. Venstre og særlig deres formandsskab er røget ind i ordentlig fiasko. Lad dem dog selv finde ud hvordan de vil prøve at komme sig over den, og lad os der ikke er medlemmer af eller stemmer Venstre forholde os til hvad nyt de måtte komme med - når det kommer?

(Jeg antager, at der kan er ganske få der stemmer venstre og køber Information).

Mogens Holme, Flemming Berger og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Før formand Løkke 'left the building', om man så må sige i en Elvis Presley-allegori, var Gyrith Cecilie Ross på pletten med sin "Quizzen" i torsdags på DR2, (før de Bockske nedskæringer for alvor saver sig igennem Danmarks Radio og muligvis totalt udsletter al humor & satire for evigt..?)

Her var fhv skatteminister Karsten Lauritzen (KL) og ordfører for Enhedslisten Pernille Skipper (PS) gæster.
Spørgsmålet var, hvem der muligvis skulle være ny formandskandidat i Venstre.

KL: "Jeg er godt tilfreds med formandsskabet" (rødmer)
PS: "Det er meget overbevisende når du siger det sådan, Karsten" (griner)
PS: "Jeg vil da gerne anbefale dig som ny formand for Venstre" (smiler)
KL: "Ej, Pernille, hvis jeg stillede op med en anbefaling fra dig, ville jeg nok ikke blive valgt" (griner)
PS: "Jamen så vil jeg anbefale Jakob Ellemann, Karsten" (skævt smil)

Niels Chr. Nielsen, Erik Fuglsang, Birte Pedersen og Henrik Bjerre anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Pernille vandt Quizzen med 18 - 8, fordi Karsten havde lovet det ;-)

Eva Schwanenflügel

PPS. Næste gang bliver det Pernille Vermund, formandinde for Nye Borgerlige, og Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen, der sidder i de varme stole hos Gyrith Cecilie Ross :-)

Rolf Andersen, Erik Fuglsang og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Henrik Brøndum
01. september, 2019 - 11:43

Al respekt for at Venstre har brug for ro og orden..
Men hidtil har det jo været dem selv der har fremkaldt hele furoren ved at bruge pressen som megafon for egne synspunkter.
Der har været læk på læk, presseudtalelser, kronikker, tweets, opdateringer på Facebook, etc.

Udover det, er det jo ikke en lokal restaurant der er gået konkurs, nej, det er Danmarks andet konkurrerende statsminister parti, der nu vasker deres underbukser i al offentlighed.

Helene Kristensen, Torben Bruhn Andersen, Carsten Wienholtz, Anker Heegaard, Erik Fuglsang og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar

Noget, jeg håber der vil ske, når balladen har lagt sig og Hjort formentlig også har trukket sig, er at Hjort får den rigsretssag, han fortjener fordi DF ikke længere vil holde hånden over ham. Han er, i mine øjne, den allermest nederdrægtige person. Overhovedet. Punktum!

Hans Larsen, Werner Gass, Ole Svendsen, Tino Rozzo, Mogens Holme, Torben Bruhn Andersen, Carsten Wienholtz, Susanne Kaspersen, John Andersen, Anker Heegaard, Minna Rasmussen, Birte Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Peter Tagesen

Uddyb gerne hvorfor Claus Hjort Frederiksen er den mest nederdrægtige person.
Mange ved det ikke !!

Mogens Holme, Niels Chr. Nielsen, John Andersen, Erik Fuglsang, Minna Rasmussen og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar

@ Peter Tagesen

Jeg kunne også godt tænke mig dokumentation for dit postulat

Henrik Brøndum
01. september, 2019 - 11:43
Jeg kender skam op til flere eksempler på Venstre-vælgere, som også læser/køber Information.

Ejvind Larsen, Henrik Bjerre og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Lidt off-topic: Jeg kunne ikke lade være med at bemærke, at Radio24syv i går - samme dag som Lars Lykke fratrådte - havde en timelang udsendelse om Christian den 2. - også med tanke på Johs. V. Jensens fremragende bog: 'Kongens Fald'

'24 spørgsmål til professoren' med vært Lone Frank.
https://www.24syv.dk/programmer/24-spoergsmaal-til-professoren/55286785/...

PS: Jeg tror, det var et tilfældigt sammenfald - men sjovt var det altså ;)

Torben Bruhn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Læs også Weekendavisens leder af Martin Krasnik, der sammenligner Løkke med Shakespeares "Richard III".
(En kende svulstigt og overvurderet, men morsomt)

Der er ingen betalingsmur.

https://www.weekendavisen.dk/2019-35/samfund/kongens-fald

Estermarie Mandelquist og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Rolf Andersen

Weekendavisens leder har samme navn som du henleder til i radioudsendelsen, nemlig "Kongens fald".
Morsomt.

@Eva Schwanenflügel

Jeg har ingen indvendinger mod at pressen rapporterer om bulder og brag i et politisk parti, det er selvfølgelig relevant for offentligheden. Det er gætterierne om fremtiden, jeg finder irrelevante.

Niels Chr. Nielsen

Jeg tror du undervurderer Ellemann-Jensen og hans kommunikations- og lederevner. Som han unægtelig får hårdt brug for de næste fire år.
Klarer han det godt og skaber ro i partiet, kan han få en rolle svarende til Schlüters i halvfjerdserne og firserne.

Synes nu ikke det er så oplagt, at drage paralleller ml. Auken-Nyrup- opgøret og så Venstres magtkamp. Bl.a. fordi Nyrup var klog nok til at give Auken en magtfuld og fremtrædende ministerpost - det var Aukens hjertebarn: Miljøet. Hvor mange i dag kan have svært ved at huske præcis hvad det var Nyrup udrettede - bortset fra hans brudte løfte om efterlønnen - så er ingen (?) i tvivl om hvor stor en indsats Auken gjorde for miljøet - og stadig ikke overgået siden da.
Hverken Nyrup eller Auken var kyskolde magtdyr som Løkke er det.
(Med forhold for en masse nuancer)..

Hans Larsen, Mogens Holme, Thomas Tanghus og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

Eva Schwanenflügel og Erik Fuglsang

Start med at læse Mørkelygten og hvordan han ville få ram på fagforeningerne ved at gå efter a-kasserne. Læs derefter om dengang han løj overfor folketinget. Og tag så alle hans ondskabsfuldheder igennem tiden med i ligningen. Så får man en nederdrægtig person.

Hans Larsen, Werner Gass, Mogens Holme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Helene Kristensen

Arne Lund. Nyrup gav ikke Auken en magtfuld og fremtrædende ministerpost. Han gav Auken et tøse-ministerium, som man hidtil havde givet til de kvindelige politikere som bare skulle have et ministerium, som de ikke kunne lave ged i eller få noget specielt ud af. Det var tænkt som den ultimative ydmygelse. Men Nyrup forregnede sig, Auken byggede Miljøministeriet op fra ganske få ansatte til flere hundrede. Han byggede et imperie, som Nyrup ikke kunne fjerne fra ham igen, da det blev magtfuldt og meget synligt, for Nyrup havde selv foræret ham posten.

Ole Svendsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Ejvind Larsen, Kent Bajer og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Niels Chr. Nielsen

Arne Lund: Jeg, og sikkert mange andre husker nu tydeligt Nyrup-regeringens store indsats for at nedbringe arbejdsløsheden, der lå konstant og farligt høj under den borgerlige regering. At man også holdt styr på statens udgifter og endte med balance på budgettet tæller også på plussiden.

Werner Gass, Torben Bruhn Andersen, Ejvind Larsen og Henrik Bjerre anbefalede denne kommentar

Mit gæt er at Elleman siger nej tak. Han vil med et ja være i lommen på de giftige højreekstremister som på bedste Borris manér vil undertrykke demokratiet for at sikre sig egne egoistiske synspunkter. Beskæmmende.

Argumentet er, at Løkke har jo skrevet sin politik ned og offentlig gjort den, og den har de i Venstre vendt tommelfingeren ned til. Derfor gik han. Så der er ikke mange muligheder for hans afløser til at føre den samme politik som Løkke, og er tvunget til at adoptere fremmedhadet, at samfundet er et helt samfund, og EU modstand. Vil Elle virkelig det?

I november 2009 modtog Tynell FUJ-prisen af Foreningen for Undersøgende Journalistik. I januar 2010 modtog han Cavlingprisen. Begge priser fik han for sit arbejde med gennem 15 radioindslag at afdække, hvordan Beskæftigelsesministeriet under den daværende beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) brød loven, bestilte misvisende tal, slettede belastende dokumenter og vildledte Folketinget[1]. Serien blev samlet under overskriften 'Ministerens mindre demokratiske metoder'[2] og findes også i en sammenfattende radiodokumentar. - Jesper Tynell afdækkede således Hjort Fs svindel og bedrag. Blev ministeren afskediget? Blev han degraderet? Hvem holdt hånden over ham? Gæt én gang.

Hans Larsen, Carl Chr Søndergård, Werner Gass, Ole Svendsen, Eva Schwanenflügel og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Nå ja - en københavnsk jurist bliver afløst af en københavnsk CBS-type med en Cand.merc.jur titel.

Hvad er det thaierne siger: Same, same but different.

Det kan nok blive svært at finde en venstre politiker, som orker alt bøvlet med de forskellige små borgerlige partier. Så ville det næsten være lettere at komme overens med Socialdemokratiet, for der er kun et parti, som det er lettere at forholde sig til. Hvis de klassiske venstre folk får magten, kan Mette F. regere i mange år, for der er ikke mange stemmer at hente for Venstre hvis det bliver det ekstremistparti , det historisk har været.

Marianne Ljungberg

Ja! Og en selv-glad journalistisk analyse.
Løkke er blevet gået, lad nu dem der har gået ham, selv finde ud af hvordan de vil erstatte ham!
Altså, Information, Politiken er godt nok mere middelmådig end I er i denne sag, men hvorfor gå under lavmålet?

Henrik Ljungberg