Interview
Læsetid: 3 min.

Venstres nye ordfører for integrationsydelsen: »Det bliver en kampplads«

Da Venstre fordelte ordførerposter, fik det nyvalgte folketingsmedlem Morten Dahlin et særskilt ordførerskab for integrationsydelsen. Det handler ikke om at ramme Socialdemokratiet på et ømt punkt, men om at sikre den tidligere regerings stramme kurs på udlændingeområdet, siger han
Jeg er blevet ordfører for tre ting: indfødsret, ungeindsats og så for integrationsydelsen. Der er stor sammenhæng mellem ungeindsatsen og integrationsydelsen. Det er et sted, hvor vi kommer til at have nogle kampe med regeringen, som allerede forhandler i Beskæftigelsesministeriet om højere ydelser, herunder til folk på integrationsydelse, siger Morten Dahlin.

Jeg er blevet ordfører for tre ting: indfødsret, ungeindsats og så for integrationsydelsen. Der er stor sammenhæng mellem ungeindsatsen og integrationsydelsen. Det er et sted, hvor vi kommer til at have nogle kampe med regeringen, som allerede forhandler i Beskæftigelsesministeriet om højere ydelser, herunder til folk på integrationsydelse, siger Morten Dahlin.

Asger Ladefoged

Indland
19. august 2019

– Morten Dahlin, du er blevet Venstres nye ordfører for integrationsydelsen. Det er et meget specifikt ordførerskab, hvad er formålet med det?

»Jeg er blevet ordfører for tre ting: indfødsret, ungeindsats og så for integrationsydelsen. Der er stor sammenhæng mellem ungeindsatsen og integrationsydelsen. Det er et sted, hvor vi kommer til at have nogle kampe med regeringen, som allerede forhandler i Beskæftigelsesministeriet om højere ydelser, herunder til folk på integrationsydelse. Derfor har vi valgt at lave et særskilt ordførerskab, fordi vi mener, det er et område, som er meget vigtigt.«

– Ordførerskaber er typisk mere områdebestemte. Og I har jo også en udlændinge-, integrations- og en beskæftigelsesordfører. Så hvorfor lige et ordførerskab for integrationsydelse?

»I Venstre laver vi underordførerskaber på en lang række områder. Vi har også en SU-ordfører inden for uddannelsesområdet. Vi har valgt at gøre det sådan her, fordi integrationsydelsen bliver en kampplads, som har brug for et stort politisk fokus, hvis vi skal forhindre regeringen i at lave alt for meget om i forhold til den integrationsydelse, vi synes fungerer ganske udmærket. Jeg sidder både i udlændinge- og beskæftigelsesudvalget, og derfor giver det god mening at samle integrationsydelsen hos mig.«

– Under valgkampen kørte Venstre på, at alle arbejdsløse udlændinge vil få 10.000 kr. mere om måneden, hvis integrationsydelsen bliver afskaffet. Men beregninger, som Danmarks Statistik lavede for Jyllands-Posten, viser, at det højst gælder for 2.500 familier med børn, hvor begge voksne er på integrationsydelse. Økonomisk kunne man altså formentlig rykke mere andre steder. Hvorfor er området så vigtigt for jer?

»Vi mener, det er en helt på månen-prioritering, hvis det danske samfund skal bruge flere penge på høje sociale ydelser til arbejdsløse flygtninge og udlændinge i stedet for eksempelvis at bruge dem på velfærd. Men det handler også om udlændinge- og beskæftigelsespolitik. Man kan spørge sig selv, hvis vi hæver de sociale ydelser til dem, som kommer til Danmark, resulterer det så i flere eller færre asylansøgere? Og i at flere eller færre flygtninge og indvandrere kommer til at forsørge sig selv? Det er derfor, at det her område er så vigtigt.«

Svækket beskæftigelse

– Et skattefrit tilskud på 1.900 kr. om måneden til børnefamilier ramt af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen, som angiveligt er på forhandlingspapiret i Beskæftigelsesministeriet, vil ifølge beregninger svække beskæftigelsen med 180 fuldtidspersoner. Det er jo ikke et kæmpestort tal?

»Som udgangspunkt er det underligt at svække beskæftigelsen for personer, der er flygtet til Danmark. Udgangspunktet må være, at når vi som samfund har været så gæstfri at byde mennesker velkommen her og give dem husly, sundhed og beskyttelse, så kan vi selvfølgelig godt kræve, at de gør alt, hvad de kan, for at forsørge sig selv.«

»Desuden er den her ekstraydelse bare midlertidig, indtil ydelseskommissionen foreslår yderligere stigninger. Så det her handler også om at stoppe en sneboldseffekt, hvor regeringen er godt i gang med at bruge vores alle sammens penge på højere sociale ydelser i stedet for på alt muligt andet fornuftigt.«

– Det ville jo være nærliggende at tolke det som, at integrationsydelsen er et område, I vil bruge lidt strategisk til at ramme Socialdemokratiet i forhold til deres dilemma mellem stram udlændingepolitik og bekæmpelsen af fattigdom i Danmark?

»Om det er strategisk? Nej, det her er demokratisk meget vigtigt. Socialdemokratiet har blandt andet vundet regeringsmagten ved at give vælgerne det indtryk, at de ikke vil lempe udlændingepolitikken. Mette Frederiksen lovede ordret i B.T. den 9. april i år, at hun ikke ville hæve ydelserne. Derfor er det selvfølgelig vigtigt for Venstre og mig at holde regeringen i ørerne og sikre, at de ikke bryder deres løfter. Det ser ud, som om de allerede er i gang. Så må vi i hvert fald prøve at mindske skaden og sætte fokus på området.«

– Så det handler ikke om, at I har fundet en politisk knast hos Socialdemokratiet, som I vil sætte hårdt ind på?

»Nej, men jeg tror, det bliver en politisk sårbarhed for Socialdemokratiet. De er allerede i gang med at bryde løfter på udlændingeområdet. Det tror jeg, de vil blive straffet hårdt for.«

­– Og det skal Venstre med dit nye ordførerskab nok sørge for?

»Jeg kommer i hvert fald til at skulle holde regeringen i ørerne i forhold til ikke at bryde de løfter, de har givet til danskerne, selv om de allerede er godt på vej. Det er også en del af det at være opposition.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Philip B. Johnsen

Det er nu videnskablig bevist, at den førte had og hetz i beskæftigelse og udlændinge politikken, ikke har fundament i et videnskablig belæg for øget beskæftigelse.
Så spørgsmålet er, hvad denne bl.a. Venstre politik så handler om?

Svaret er den klimatiske undtagelsestilstand, er skabt af politisk pseudo økonomisk vækst til højre og venstre i folketinget.

Når der ikke politisk kan skabes bæredygtig vækst finder politikere en syndebuk.

Støttepartiet Dansk Folkeparti skiller sig ud ved at være et parti, der burde på terror listes, da DF indirekte opfordrede til terror, ved aktivt og tydeligvis bevist brug af retorik, der bruges af terrorister ‘til opfordring til terror’.

‘Udskiftning’ af den danske befolkning.

“How the 'Great Replacement' conspiracy theory has inspired white supremacist killers.”
Link: https://www.telegraph.co.uk/news/2019/08/05/analysis-great-replacement-c...

“The 'white replacement theory' motivates alt-right killers the world over”
Link: https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/aug/05/great-replacement-...

“The Great Replacement”
Link: https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Great_Replacement

Pia Kjærsgaard (DF), har i et tweet brugt udtrykket som reaktion på historien om, at muslimske trossamfund anbefalede folk at stemme rødt til folketingsvalget.

“Hvad sker der?
En udskiftning af det danske folk??”
Citat Den ekstreme højrefløjs Dansk Folkepartis stifter Pia Kjærsgaard.

Peter Skaarup (DF) siger til Detektor, at han bruger udtrykket "udskiftning", fordi der i dag er forholdvis flere udlændinge i Danmark, end da han gik i gymnasiet.

Det er klart, at når det fører med sig, at der også kommer mange, der skal have statsborgerskab, så kan man godt tale om, at man stille og roligt er ved at udskifte den danske befolkning, siger han.
Link: https://www.dr.dk/nyheder/detektor/detektor-forudsigelser-om-den-store-u...

“Når jeg ser på, hvordan nogle borgere opildner til holdninger mod flygtninge, eller hvor nedsættende der tales om jøder, spørger jeg mig selv:
Hvor godt forankret er den menneskelige værdighed i folks hoveder?”
Citat Josef Schuster, formanden for det Jødiske Centralråd i Tyskland.

Link: https://www.dr.dk/nyheder/udland/merkel-vi-maa-aldrig-glemme-krigens-rae...

“Opråb fra en nødhjælpsarbejder, der netop er vendt hjem fra Libyen: Jeg mødte en 20-årig kvinde, hvis spædbarn var blevet slået ihjel med kogende vand.

Grusomheden er ufattelig i Libyen. Jeg mødte mange mænd og kvinder, som er flygtet sammen med deres børn, der også har været udsat for overgreb, tortur og voldtægt. Imens vender vi det blinde øje til og taler om hjemsendelser.”

“Ifølge FN er over 15.000 mennesker i 2018 blevet sendt ‘TILBAGE’ til Libyen fra Middelhavet.

“Europa har forpligtet sig til at redde liv på Middelhavet og har et ansvar for at tage imod migranter og flygtninge.!”

“Retten til at søge asyl og ’non-refoulement-princippet’, som forbyder tilbagesendelse af personer til et land, hvor der er risiko for forfølgelse, tortur eller umenneskelig behandling, er nedfældet i EU-traktaterne.”
Link: https://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art7026050/Jeg-mødte-en-20-årig-kvinde-hvis-spædbarn-var-blevet-slået-ihjel-med-kogende-vand

The allegation of “crimes against humanity” draws partially on internal papers from Frontex, the EU organisation charged with protecting the EU’s external borders, which, the lawyers say, warned that moving from the successful Italian rescue policy of Mare Nostrum could result in a “higher number of fatalities”.

Link: https://www.theguardian.com/law/2019/jun/03/icc-submission-calls-for-pro...

Pseudo økonomi har konsekvenser.

United Nations/FN
15. juli 2019
Der er 815 millioner i dag, to milliarder mennesker i verden forventet underernæret i 2050 forårsage af de menneskeskabte klimaforandringer i kølvandet på svindende eksistensgrundlag og medfølgende væbnede konflikter om de få tilbageværende resurser.

World hunger continues to rise due to conflict, climate change, says UN report.

United Nations
“A profound change of the global food and agriculture system is needed if we are to nourish the 815 million people who are hungry today and the additional 2 billion people expected to be undernourished by 2050.

Right now, our soils, freshwater, oceans, forests and biodiversity are being rapidly degraded. Climate change is putting even more pressure on the resources we depend on, increasing risks associated with disasters, such as droughts and floods.”
Link: https://www.un.org/sustainabledevelopment/hunger/

Karsten Aaen, Kim Folke Knudsen, Torben Skov, Peter Beck-Lauritzen, Arne Albatros Olsen, Per Klüver, Lasse Nielsen, Karsten Lundsby, Hans Larsen, Birte Pedersen, Carina Bøckel og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Pseudo økonomi, had og hetz i beskæftigelse og udlændinge politikken og klimatiske undtagelsestilstand.

Rettelse:
‘Tre’ ikke ‘to’ milliarder mennesker i verden forventet underernæret i 2050 forårsage af de menneskeskabte klimaforandringer i kølvandet på svindende eksistensgrundlag og medfølgende væbnede konflikter om de få tilbageværende resurser.

Philip B. Johnsen

PS.
Det med af forholde sig til virkeligheden, er det overhoved vigtigt i Venstre?

“Hvorfor vil du øge tilstrømningen til Danmark?”
Spørger Morten Dahlin udlændinge og integrationsminister Mattias Tesfaye.
Link: https://www.raeson.dk/2019/morten-dahlin-her-er-fem-spoergsmaal-som-mett...

Virkeligheden er Venstres medvirken til massemord på Middelhavet.

Hvis ikke man politisk i Venstre ønsker, at forholde sig til bl.a. et stigende antal klimaflygtninge, burde politikere stoppe med at producere klimaflygtninge!

Der burde tages klart afstand fra kortsigtede ‘ikke’ bæredygtige pseudo økonomiske og magtpolitiske interesser, hvor de ansvarlige politikere og pseudo økonomiske interessenter, efterfølgende beskylder ofrene for deres politik og pseudo investeringer, for deres på ofrene overlagte påførte ulykker.

Nogle påstår bæredygtighed ikke er et dansk problem, den side af sagen løses globalt ikke lokalt, men det er naturligvis vigtigt at reducere CO2 udledningen i Danmark set med globale øjne, hvis verdens største forbrugere og mest CO2 udledende lande målt på den enkelte borger ikke reducere CO2 udledningen, hvem skulle så?

Fakta om pseudo økonomisk vækst:
“Verdensøkonomien er ikke i stand til at vokse, uden at CO2-udledningerne følger med.

Sådan lyder konklusionen i et omfattende internationalt studie, der dermed gør op med forestillingen om grøn vækst.

I de rige lande må der søges veje til mindre produktion og forbrug.”

Fra link:
“Is it possible to enjoy both economic growth and environmental sustainability?
This question is a matter of fierce political debate between green growth and post-growth advocates.

Over the past decade, green growth clearly dominated policy making with policy agendas at the United Nations, European Union, and in numerous countries building on the assumption that decoupling environmental pressures from gross domestic product (GDP) could allow future economic growth without end.

Considering what is at stake, a careful assessment to determine whether the scientific foundations behind this “decoupling hypothesis” are robust or not is needed.

This report reviews the empirical and theoretical literature to assess the validity of this hypothesis.

The conclusion is both overwhelmingly clear and sobering:
Not only is there no empirical evidence supporting the existence of a decoupling of economic growth from environmental pressures on anywhere near the scale needed to deal with environmental breakdown, but also, and perhaps more importantly, such decoupling appears unlikely to happen in the future.”

Link: https://mk0eeborgicuypctuf7e.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/07/De...
Information 16 juli 2019
Link: https://www.information.dk/udland/2019/07/nyt-omfattende-studie-skyder-f...

Karsten Aaen, Kim Folke Knudsen, Kirsten Lindemark, Torben Skov, Carsten Wienholtz, Birte Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Spørgsmål :
"Beskæftigelsesministeriet, vil ifølge beregninger svække beskæftigelsen med 180 fuldtidspersoner. Det er jo ikke et kæmpestort tal?"

Nej, det er et bitte lille tal.
Især når det sammenlignes med alle de mange tusinde mennesker, der nu er tvunget under fattigdomsgrænsen.
Og hvad mon det koster på sigt, både menneskeligt og økonomisk?

Karsten Aaen, René Arestrup, Kim Folke Knudsen, Anders Skot-Hansen, Sonja Rosdahl, Kirsten Lindemark, Lars Løfgren, Torben Skov, Peter Beck-Lauritzen, Carsten Wienholtz, Arne Albatros Olsen, Per Klüver, Lasse Nielsen, Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Gert Romme, Birte Pedersen, birgitte andersen og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det vidner i tilgift om Venstres desperation, at de er nødsaget til at oprette disse 'løftebruds-platforme'.

Kim Folke Knudsen, Sonja Rosdahl, Kirsten Lindemark, Bjarne Bisgaard Jensen, Peter Beck-Lauritzen, Carsten Wienholtz, Per Klüver, Philip B. Johnsen, Karsten Lundsby og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Jens Mose Pedersen

Analogt til Schrödingers kat : Udlændingene tager vores arbejde og laver ikke en skid.

Ib Gram-Jensen, Kim Folke Knudsen, Flemming Berger, Lars Løfgren, Bjarne Bisgaard Jensen, Peter Beck-Lauritzen, Per Klüver, Eva Schwanenflügel, Lasse Nielsen, Philip B. Johnsen, Steffen Gliese, Hans Larsen og Gert Romme anbefalede denne kommentar

@ Jens Mose Pedersen,

Tak for den herlige udtalelse. Det må da være simpel logik for dværghøns og andre små eksistenser.

Kim Folke Knudsen, Flemming Berger, Bjarne Bisgaard Jensen, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, Lasse Nielsen, Karsten Lundsby og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

@Jens
Nu er der jo det med katten, at begge muligheder er sande eller falske. Vi ved det først når vi åbner boksen. Men hvem har lyst til at åbne en boks der evt. er fuld af gift. Så det bliver nok en robot, de tager alligevel 10 gange flere jobs end indvandrer.

Steffen Gliese

Problemet er, at det ses som et selvstændigt mål at skabe arbejdspladser, når vi nu taler om det - men det er at gøre grin med arbejdet, at man er nødt til at opfinde det for at 'beskæftige' folk!
Hvis der er mere end rigeligt i samfundet, er det ikke nødvendigt at ville lave mere.
Vi har haft det ud af edb-revolutionen foreløbig, at en masse ting, som vi levede bedre uden tidligere, nu kan udføres, og det hæmmer og lammer livet i samfundet i kraft af nidkær overvågning og stramme regler.

Karsten Aaen, Kim Folke Knudsen, Lars Løfgren, Peter Beck-Lauritzen, Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel og Lasse Nielsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

og - som man sagde i gamle dage: hvis folk ikke kan få arbejde, kan de i det mindste bidrage til samfundet igennem deres forbrug.

Kim Folke Knudsen, Peter Beck-Lauritzen, Carsten Wienholtz og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Drop nu den patroniserende ridefogedmentalitet, og lad os komme videre.

Lars Løfgren, Peter Beck-Lauritzen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Med disse stramninger, skal vi have gang i nogle driftige entreprenører, med statstilskud og skattelettelser uden lærlingebeskæftigelse, til at bygge nogle simple fattiggårde! Disse "venstre-holdninger" er på niveau med Donald Dump.
Er der recession i samfundet, skal staten starte beskæftigelses-projekter. Er der mangel på arbejdskraft, og det siger arbejdsgiverne der er, skal staten aktivere dem der kan. Så, arbejdsgivere, stop brug af illegal arbejdskraft og ansat nogle af de ti-tusindvis af lærlinge, der ikke har læreplads. Selvfølgelig på arbejdsmarkedsvilkår. Så, Venstre, lad nu være med at gå EU-trojkaens ærinde, for det er ikke dansk politik eller en ansvarlig vej for nogen i DK.

Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Carsten Svendsen

Med "senior-pensionsordningen" samt "ydelses-kommission"(syltekrukke) udsat til næste år, er det jo bare for oppositionen at holde momentum fra de forrige regeringer (Helle Thorning-Schmidt incl.).
https://www.dr.dk/nyheder/indland/uligheden-stiger-paa-ti-aar-er-toppen-...

Kim Folke Knudsen

Der har bredt sig den hårdnakkede myte blandt danske politikere, som ønsker at lukke landet af for enhver udenlandsk indflydelse med undtagelse af Donald Trump deres forbillede, at flygtningestrømme de skabes på følgende måde.

Der sidder nogen syrere i en by med ringe levevilkår. De har fået adgang til en mobiltelefon og måske ovenikøbet en TABLET. Så ringer de til smuglerne eller til venner i Europa som oplyser dem om velstandsniveauerne i de europæiske lande, og at Danmark absolut er højdespringer nummer et. Der er ikke grænser for al det man kan få i Danmark. Ny bolig, arbejde omgående, kontanthjælp som er skyhøj boligstøtte så kronerne regner ned om ørene, uddannelse til børnene børnetilskud Førtidspension straks bare sig du har en psykisk diagnose og er krigsskadet osv osv.

Hele denne lavine af velfærdsgoder fører så til, at flygtninge af sige selv sætter sig i bevægelse flygter gennem Tyrkiet og rejser med Angela Merkels hjælp hele vejen til Tyskland og så er banen fri for at invadere Danmark. Der er kun et svinehegn som holder vildsvin ude men ikke fremmede folk syd fra.

Jo det er ganske vist, at sådan må historien skrives. Det med den syriske borgerkrig og massakrer på civilbefolkningen visse vasse de kan jo bare rejse til en FN flytningelejr, så er alle problemer overstået. Og skammer de sig ikke over ikke at rejse tilbage og genopbygge deres egne byer. De skal bare lige huske at have en minesøger med for ikke at blive sprængt i luften i ruinerne.

Tak til Venstre for at have oplyst mig om historiens rette sammenhæng med borgerkrigen i Syrien.

VH
KFK

Kim Folke Knudsen

Der har bredt sig den hårdnakkede myte blandt danske politikere, som ønsker at lukke landet af for enhver udenlandsk indflydelse med undtagelse af Donald Trump deres forbillede, at flygtningestrømme de skabes på følgende måde.

Der sidder nogen syrere i en by med ringe levevilkår. De har fået adgang til en mobiltelefon og måske ovenikøbet en TABLET. Så ringer de til smuglerne eller til venner i Europa som oplyser dem om velstandsniveauerne i de europæiske lande, og at Danmark absolut er højdespringer nummer et. Der er ikke grænser for al det man kan få i Danmark. Ny bolig, arbejde omgående, kontanthjælp som er skyhøj boligstøtte så kronerne regner ned om ørene, uddannelse til børnene børnetilskud Førtidspension straks bare sig du har en psykisk diagnose og er krigsskadet osv osv.

Hele denne lavine af velfærdsgoder fører så til, at flygtninge af sige selv sætter sig i bevægelse flygter gennem Tyrkiet og rejser med Angela Merkels hjælp hele vejen til Tyskland og så er banen fri for at invadere Danmark. Der er kun et svinehegn som holder vildsvin ude men ikke fremmede folk syd fra.

Jo det er ganske vist, at sådan må historien skrives. Det med den syriske borgerkrig og massakrer på civilbefolkningen visse vasse de kan jo bare rejse til en FN flytningelejr, så er alle problemer overstået. Og skammer de sig ikke over ikke at rejse tilbage og genopbygge deres egne byer. De skal bare lige huske at have en minesøger med for ikke at blive sprængt i luften i ruinerne.

Tak til Venstre for at have oplyst mig om historiens rette sammenhæng med borgerkrigen i Syrien.

VH
KFK