Læsetid: 11 min.

En bankmand, en jihadist og en fiktiv ejendomshandel: Sådan forsvandt 4,5 millioner kroner sporløst

Over 4,5 millioner kroner forsvandt, da en ansat i en bank på Frederiksberg i 2015 konstruerede en fiktiv ejendomshandel. Nu viser det sig, at sagen trækker tråde til en af verdens mest berygtede terrorbevægelser: Islamisk Stat
Over 4,5 millioner kroner forsvandt, da en ansat i en bank på Frederiksberg i 2015 konstruerede en fiktiv ejendomshandel. Nu viser det sig, at sagen trækker tråde til en af verdens mest berygtede terrorbevægelser: Islamisk Stat

Jesse Jacob

24. september 2019

Torsdag den 12. marts 2015 dukkede en bankmand i fyrrene efter et par sygedage op på sin arbejdsplads i en filial på Frederiksberg.

Hans souschef i afdelingen havde ikke engang fået sin jakke af og sat sig i sin stol, før han spurgte hende, om der havde været udfordringer med nogle af hans sager, mens han havde været væk. Det undrede hende.

Samme eftermiddag fik en jurist i bankens hovedkontor opkald fra Danske Bank og bagmandspolitiet (SØIK). De ville vide, hvilken filial der havde overført 8,4 millioner kroner til en konto i Danske Bank nogle dage forinden, da der var kommet en hvidvaskindberetning. I løbet af få dage var der allerede videreført næsten fem millioner kroner til andre konti.

Juristen undersøgte sagen og kunne se, at overførslen var sket i forbindelse med en ejendomshandel. Men der var så mange mærkelige ting med dokumenterne i ejendomshandlen, at det hurtigt gik op for ham, at en af bankens medarbejdere måtte være involveret i et svindelnummer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Vi almindelige borgere må ikke betale mere end 50.000 kr kontant for at begrænse sort økonomi.Vi skal betale elektronisk så myndighederne kan følge pengene. Nu ser vi så det alligevel ikke er muligt at følge pengene elektronisk, når man er smart nok.
Hvidvask foregår elektronisk inde i bankerne.