Læsetid: 13 min.

Dansk forretningsmand stod bag formodet millionsvindel. Sporet efter ham ender i Islamisk Stat

Lyssky kontakter, konkurser på stribe og en hel masse penge, der er forsvundet. En hidtil ukendt pengemand spillede en nøglerolle i formodet momssvindel mod den danske stat – og drog i kamp for Kalifatet
På fem måder var dansk IS-kriger med til at organisere momssvindel. Se forklaring i bunden af artiklen. 

På fem måder var dansk IS-kriger med til at organisere momssvindel. Se forklaring i bunden af artiklen. 

Jesse Jacob

12. september 2019

Kvinden havde USB-nøglen gemt i bh’en. Det var ikke for at skjule den, forklarede hun senere under en afhøring. Hun brugte bare sin bh som en ekstra lomme.

Indholdet på USB-nøglen var fældende. Der var dokumenter om en hel række selskaber, der blev brugt til momssvindel i Danmark og Sverige. Kvinden fik ved retssagen i Sverige i første omgang to år og fire måneders fængsel i en retssag om millionsvindel med moms rettet mod den svenske statskasse.

Hun var dansk, og hun hed Ania Christiansen. Sagen mod hende virkede umiddelbart solid. Da politiet og de svenske skattemyndigheder ransagede hendes hjem, fandt de ud over USB-nøglen i bh’en også regnskaber, fakturaer, dokumenter fra Danmark og Sverige, kreditkort til banker i Danmark, Sverige og Letland, firmadokumenter fra Litauen, et bulgarsk pas, flere simkort og mobiltelefoner.

Der var også en manual i, hvordan man snyder med moms i Danmark.

Under retssagen forsøgte Ania Christiansen at forsvare sig med, at hun blot administrerede svindelvirksomhederne. Hun var en slags vicevært. Det var en anden – en dansk mand – der stod bag svindlen. Det var ham, der organiserede det hele.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ulrik mortensen
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Marianne Stockmarr
ulrik mortensen, Bjarne Bisgaard Jensen og Marianne Stockmarr anbefalede denne artikel

Kommentarer

Martin Sørensen

Hvorfor indser vi ikke at momssystemet. har spillet fallit ?

ja momssystemet og selvskabsbeskatningen er blevet plattenslagerens paradis. mens ærlige lovlydige betaler for plattenslageres svindel tvinges stats tyveriet af vores artbedsindægter i skat. op mens plattenslagere. har frit spil i den urskov, af regler, der er skabt for at gøre det så nemt og snyde som muligt.

hvorfor ikke bare betale en fast procent andel. i tranaktions afgift, når vi betaler hinanden, digitalt.
Når det er alle tranaktioner, der er belagt med denne afgift, vil det være meget enkelt, du kan ikke snyde. systemet. lad os lave et simpelt skatte velfædsystem med borgerløn til os alle som vi kan leve af. langsomt hæve grundskylden, så vi hiver spekulatons værdien ud af engdomsmarked. lave E kroner i nasonalbanken og fordele dem ud via borgerlønnen og nu vil gælden langsomt forsvinde. Afskrivnings og rentefradrags retten forsvinder sammen med befordrings. fradraget og alle de andre fradrag og tilskud. mens vi så kan sænke eller fjerne afgiften for at bruge offenligt transport. og fjerne regler der gør det bøvlet og drive virksomhed,

ingen kontanthjælp. ingen folkepension borgerløn til alle. med en så høj børneborgerløn så man kan leve af den med en social indsats for de svageste medborgere, som der skal samles, op så vi ikke taber nogen. ingen jobcenter men øget social indsats

men fuld grundskyld der suger spekulations-værdien ud af boligmarked

Alle kan nu let åbne virksomhed, ja dit cpr nummer er automatisk også dit CVR nummer når afsenderen af en tranaktion altid betaler tranaktions afgiften kan man ikke overføre penge ud af danmark uden, at betale afgiften multinationale selvskaber vil nu tvinges til at betale, skat som alle andre.

jo længere vi forsætter som nu jo mere vil vores samfund være plattenslagerens paradis, mens det kunne være vores alles paradis, hvis vi ville gøre op med de mange fordele, som en lille elite, har givet sig selv på bekostning af alle os andre.

med venlig hilsen martin sørensen medlem af retsforbundes landsledelse