Læsetid: 8 min.

Dobbeltportræt af Støjberg og Trane Nørby: »De repræsenterer begge Venstres dna«

Lørdag bliver enten Ellen Trane Nørby eller Inger Støjberg ny næstformand i Venstre. Information tegner et portræt af de to gennem samtaler med mennesker, der kender dem begge
Den politiske superstar Inger Støjberg har med sit røde hår, en Cola Zero i hånden og som en af de mest populære politikere på sociale medier tegnet Venstres stramme udlændingepolitik. Udfordreren Ellen Trane Nørby beskrives som en ægte liberal og klassisk borgerlig, uddannet kunsthistoriker og med interesse for kultur og det internationale. Vi har tegnet et portræt af dem begge

Claus Bech

20. september 2019

På papiret har Inger Støjberg og Ellen Trane Nørby meget tilfælles.

Der er det åbenlyse faktum, at de begge er kvinder. Det havde måske være unødvendigt at nævne, hvis ikke det var fordi, at Venstre i sin 150 år lange historie som det eneste danske parti kun har haft én kvindelig næstformand, mens formanden altid har været en mand. Men nu er begge kvinder altså kandidat til næstformandsposten.

De er også begge rundet af det jyske og vokset op i familier, der på hver sin måde har haft tilknytning til Venstre. Inger Støjberg som datter af en gårdejer i Vestjylland, hvor man stemte på bondepartiet. Ellen Trane Nørby i et borgerligt akademikerhjem iVestjylland, hvor faren i en lang årrække var byens borgmester valgt for Venstre.

Siden deres unge år har de repræsenteret Venstre – og flere gange endda på de samme områder. Begge har de været politiske ordførere, og de har begge været ministre for ligestilling.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Natalie Barrington Rosendahl

Ellen Trane Nørby var Venstres spidskandidat til EuropaParlamentsvalget i 2014; men trak sig, da hun blev gravid.

Birte Pedersen og Natalie Yahya Rosendahl anbefalede denne kommentar

Nu må det vel siges at være et par hundrede kilometer ude af kurs, at placere Lemvig i Sønderjylland, men det er rigtigt at hun er valgt i Sønderjylland.

Birte Pedersen og Natalie Yahya Rosendahl anbefalede denne kommentar
Christian de Coninck Lucas

Jeg begriber ikke at Venstre's tilbagerskuende politik stadig går så godt i Danmark. Måske er det en faktor at næsten alle mennesker på billdedet er gamle og grå.

Hvordan kan Venstre opstille en næstformand som ikke er renset for diverse ulovlig virksomhed i den forrige regeringsperiode?

Hun var for nylig heldig, i og med at hun slap for en "integrationsydelse"-retssag. Spørgsmålet er nu hvornår der er nogen andre evt. ganske almindelige Danskere (som "integrationsydelse" jo er beregnet til, dette ved enhver Dansker, ikke sandt???) der er i stand til at forsøge igen.

Husk dine vagter når du går på toilettet, Inger, det er en naturlig konsekvens når man grundløst ødelægger livet for tusindvis af Danskere. Sjældent har jeg set noget så udansk som dig.

Kristian Jensen

Mon ikke de er ligeglade i Venstre om Inger får barnebrudssagen i nakken. Uanset om hun brød konventionerne, så synes de hun gjorde det rigtige. De har deres holdninger og metoder i Venstre og ved af erfaring at hvor idealer som ærlighed, demokrati og retfærdighed står i vejen for en given politisk dagsorden, da må man tage andre midler i brug. I Inger har de en værdikriger som har vist hun ikke er bange for at blive lidt beskidt hvis det er det der skal til. En truende retssag er ikke nødvendigvis en dårlig ting for Inger op til næstformandsvalget. For hende er det en fortjenstmedalje.

Kristian, jeg lover dig at denne retssag ikke ville være en god ting for Venstre. Det er derfor vi ikke har hørt om den. Hvis det gik op for den almene befolkning hvad der bliver gjort imod den igennem "integrationsydelse" / "hjemsendelsesydelse" / "overgangsydelse" / "Ingertionsydelse", så ville Venstre blive reduceret til en bagatel.