Læsetid: 2 min.

Fredag demonstrerede de voksne for klimaet: »De har jo ikke lavet en klimalov endnu«

Fredag markerede de voksne verden over deres støtte til de unges klimaprotester – blandt andet på Ofelia Plads i København, hvor man holdt en pause for klimaet midt på arbejdsdagen. Break for Climate var afslutningen på klimaugen Global Week for Future: En uges protester i anledning af FN’s klimatopmøde i New York
Ingeborg Westenholz og Sven Nybo Rasmussen deltog fredag i klimademonstration på Ofelia Plads i København: »Vi skal gøre politikerne opmærksomme på, at der skal handling til. Der sker ikke så meget – de har jo ikke lavet en klimalov endnu,« sagde Sven Nybo Rasmussen.

Ingeborg Westenholz og Sven Nybo Rasmussen deltog fredag i klimademonstration på Ofelia Plads i København: »Vi skal gøre politikerne opmærksomme på, at der skal handling til. Der sker ikke så meget – de har jo ikke lavet en klimalov endnu,« sagde Sven Nybo Rasmussen.

28. september 2019

Det havde regnet hele dagen i København, men lige inden kl. 12 klarer det op. Ofelia Plads over for Operahuset bliver langsomt fyldt af folk med skilte og bannere: »I begyndelsen af alle katastrofefilm er der en forsker, der bliver ignoreret«, »Jorden brænder, vi forlanger klimahandling – NU!«, »Pas på vores jord«, »Bankers for future« og »klimavoksen« står der for eksempel.

De er alle sammen en del af demonstrationen Break For Climate, hvor arrangørerne – 350 Klimabevægelsen i Danmark – havde opfordret til, at man donerede sin frokostpause til klimaet.

»Green revolution« står der på et andet skilt, som tre af demonstranterne havde tage med. Det er Helene Liliendahl, Johanne Helger Lund og Christina Anja Malach. De holder pause fra deres arbejde i tøjvirksomheden Ecouture, som laver økologisk dametøj.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anker Heegaard
  • Eva Schwanenflügel
  • Peter Beck-Lauritzen
  • Oluf Husted
Anker Heegaard, Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Velfærden før klimaet tak!

Vi har en hel del der skal rettes op på her i Danmark i forhold til de ældre, syge og velfærdsområdet generelt, det må være første prioritet.

Herefter må klima/miljø politiken komme i anden række og prioritering, og hvis nogle er uenige i det, så må i meget gerne fortælle hvilke grupper der skal nedprioriteres i forhold til klimapolitiken.

Jeg er helt med på, at klimaet og miljøet skal tænkes ind i det meste, men fra mit synspunkt kommer det helt an på omkostninger og for hvem, for nogen kommer til at betale, og hvis det går som det altid går, så bliver det dem der har mindst og det ringeste liv i forvejen, der kommer til at betale den højeste pris, sådan er det jo... i Danmark!