Læsetid: 4 min.

Ingen ved, hvor de har Jakob Ellemann-Jensen. Nu er han Venstres nye formand

Personligheder har trumfet interne stridigheder i Venstre. En apolitisk form for humoristisk optimisme er Venstres nye formand Jakob Ellemann-Jensens største styrke. Næsten demonstrativt har han undladt at komme med ideologiske udmeldinger, og partiets nyvalgte næstformand Inger Støjberg slår nu også på, at personlighed skal være Venstres nye x-faktor
Lørdag formiddag blev Jakob Ellemann-Jensen valgt til formand for Venstre, mens Inger Støjberg blev næstformand for partiet. Dermed satser ikke på at sælge sig selv på ny politik, men snarere på andre personligheder.

Lørdag formiddag blev Jakob Ellemann-Jensen valgt til formand for Venstre, mens Inger Støjberg blev næstformand for partiet. Dermed satser ikke på at sælge sig selv på ny politik, men snarere på andre personligheder.

Henning Bagger

21. september 2019

Hvis man ikke kan blive enige om det politiske indhold, kan man i stedet fokusere på det personlige udtryk: Med valget af Jakob Ellemann-Jensen som ny formand og Inger Støjberg som ny næstformand har Venstre fået en ledelse, som udadtil fremstår slagkraftig og medievant, men som indadtil dækker over dybe og uforløste spændinger.

Selv om hele topledelsen er blevet skiftet dramatisk og lynhurtigt ud, og det gamle ’formandsskab’ i form af tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen og tidligere finansminister Kristian Jensen nu endegyldigt er skrottet, synes Venstre end ikke at være begyndt på det svære opgør om, hvordan den politiske linje skal lægges fremover.

Som et blankt lærred har Venstres medlemmer hver især kunnet projicere deres håb og forventninger op på silhuetten af deres nyvalgte formand, Jakob Ellemann-Jensen, som uden modkandidat blev valgt på partiets ekstraordinære landsmøde i Herning lørdag formiddag. Han talte ligefrem om, at Venstre nu bladrer om på en ny blank side, og han har gjort sig store anstrengelser for ikke at skuffe nogen, eller støde nogen som helst fra sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Beck-Lauritzen
  • Thomas Tanghus
  • Anker Heegaard
Peter Beck-Lauritzen, Thomas Tanghus og Anker Heegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Med hans invitation til DF, de Konservative og Ny Borgerlige om samarbejde har Jacob Ellemann markeret sig som tilhænger af fremmedhadet og de national konservative strømninger i samfundet. Han kalder et samarbejde hen over midten for Nordkorea, så han tilhører de mange oppertunistiske konservativt orienterede modstandere af forandringer.

Peter Beck-Lauritzen, Susanne Kaspersen, Carsten Wienholtz, Ole Frank, Bent Gregersen, Hans Larsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Torben Skov, Mogens Holme, Anker Heegaard og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar

Ja racisme og familie klan politik synes at tegne det aktuelle Venstre. Valget af Inge Støjbjerg som næstformand bryder med hele det historiske Venstre. Velbekomme!

jørgen djørup, Peter Beck-Lauritzen, Torben Bruhn Andersen, Susanne Kaspersen, Ole Frank, Elisabeth From, Hans Larsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Flemming Berger, Helle Walther, Anders Reinholdt og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar

At Jacob Ellemann Jensen i sin første tale som formand for Venstre, sammenligner Nordkorea med Socialdemokratiet er måske en morsomhed, der kan bruges til en julefrokost .... ikke på et ekstraordinært landsmøde. Det virker ikke befriende morsomt .... bare dumt.
På den måde, er Venstres nye formand måske nok blevet populær i Venstre, men han er i mine øjne gået på snuden i den første snubletråd, som han møder på en lang vej.

Peter Gløde, jørgen djørup, Peter Beck-Lauritzen, Torben Bruhn Andersen, Jesper Sano Højdal, Susanne Kaspersen, Carsten Wienholtz, Tom Andreæ, Ole Frank, Benta Victoria Gunnlögsson, Holger Madsen, Torben Skov, Helle Walther og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

Uden racisterne ingen borgerlig regering. Det var hvad Løkke sagde nej til, ved udsigten til at skulle regere på Paludans og Pernille Vermunds nåde. Det var Venstre så ikke med på. Så fremtidens borgerlighed vil bygge på racisme og nazisme. Disse ismer mener jeg så altid har været indbygget i borgerligheden og kapitalismen. Så herfra ses ingen overraskelser og Elleman+Støjberg passer fint ind i rammen.

Helle Brøcker, Torben Bruhn Andersen, Susanne Kaspersen, Ole Frank, Elisabeth From, Hanne Utoft og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Informations stadige henvisning til Venstres indre ubalance uden yderligere uddybning af denne påstand kunne formuleres på baggrund i ”blå bloks” ideologiske arvegods som er kendetegnet ved en ikke-materialistisk forestillinger De gamle slagere Gud, Konge og Fædreland er alle uden materiel substans modsat en venstreorienteret materialistisk filosofi. Det betyder at der er frihed til at fremkomme med politiske mål som alle har arvet disse mangler. Så er vejen åben for legal udveksling af ”politiske” sætninger der kan diskuteres i det uendelige. Det forestiller politik, men anvendes kun som magtkonsolidering. Man kan frit danne fraktioner vel vidende at det blot er facade. Adoptionen af liberalisme og dermed kapitalisme hviler på samme ejendommelighed.
Valget af næstformanden har fundet sted uanset udfaldet af en evt. rigsretssag der nu af regeringer søges etableret. Det er resultater af en ikke-materialistisk baseret fejlvurdering. ”Materialistisk” indeholder en respekt for videnskabelige indvindinger, uanset at disse er åbne for falsificering.
Det nærliggende eksempel er den umanerlige træge udvikling af den nu etablerede klimapolitik, hvor ”blå blok” i årtier snorksov og smilte affabelt.

Det nye makkerpar må nok forvente at fokus er på hvert ord der siges, og de skal bedømmes, når der er gået lidt tid. Er det 100 dage som er normen. Men jeg synes, JEJ taler til tilhørerne som var de et kompagni soldater, og han sergenten, eller kaptajnen. Og ro på kommer der ikke, her og nu, uanset den gode stemning lørdag, der er poster der skal fordeles, nogen skuffes, og Løkke lurer i baggrunden.