Læsetid: 3 min.

Klimaminister kaldes i samråd om nye olieboringer i Nordsøen

Regeringen bør lytte til vismændenes anbefaling om at udskyde ottende udbudsrunde i Nordsøen, mener Enhedslisten og Alternativet. Venstre hilser diskussionen velkommen, men mener, at vi skal fortsætte udvindingen i Nordsøen
Klimaminister Dan Jørgensen bliver nu kaldt i samråd om planerne for at give fire olieselskaber tilladelse til ny olie- og gasefterforskning i den danske del af Nordsøen.

Klimaminister Dan Jørgensen bliver nu kaldt i samråd om planerne for at give fire olieselskaber tilladelse til ny olie- og gasefterforskning i den danske del af Nordsøen.

Niels Christian Sauer

18. september 2019

Klimaminister Dan Jørgensen (S) bliver nu kaldt i samråd om planerne for at give fire olieselskaber tilladelse til ny olie- og gasefterforskning i den danske del af Nordsøen.

Indkaldelsen sker, efter at Det Miljøøkonomiske Råd, bedre kendt som vismændene, tirsdag i Information advarede regeringen mod at give grønt lys til ny olie- og gasudvinding. Vismændene fastslog samtidig for første gang, at »der vil være en klimamæssig positiv effekt ved at reducere udbuddet fra den danske del af Nordsøen«.

»Vores råd er derfor at vente med udbud i Nordsøen, indtil regeringen har en gennemarbejdet klimaplan,« sagde miljøvismand Lars Gårn Hansen, der er økonomiprofessor på Københavns Universitet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Lind
  • Anker Heegaard
  • Ejvind Larsen
  • Thomas Tanghus
Morten Lind, Anker Heegaard, Ejvind Larsen og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvis regeringens planer for grøn omstilling skal have nogen som helst troværdighed blandt vælgerne, så skal der IKKE gives tilladelse til fortsat udvinding af olie og gas i Nordsøen.
I forvejen kniber det gevaldigt med tilliden mellem Christiansborg og det omkringliggende samfund, så det vil klæde politikerne, at sætte handling bag de fine ord, som de har spredt under valgkampen, og senere fastslået i det dokument der sikrede en regeringsdannelse.