Læsetid: 10 min.

Klimatopmødet i New York er på mange måder allerede en succes

Vi har travlt, hvis vi skal undgå klimakollaps, råbte demonstranter verden over ved fredagens klimastrejker. I New York mødes verdens stats- og regeringsledere mandag til et klimatopmøde i FN, der kan blive et kritisk vendepunkt for kloden – eller en skuffelse
I weekenden og med kulmination på mandag vil stats- og regeringschefer fra hele verden samles til klimatopmøde i New York. Det ved de unge i København godt.

I weekenden og med kulmination på mandag vil stats- og regeringschefer fra hele verden samles til klimatopmøde i New York. Det ved de unge i København godt.

Sarah Hartvigsen Juncker

21. september 2019

Godt en halv time inde i fredagens skolestrejke for klimaet er Rådhuspladsen i København ved at være fyldt. Stemningen er vendt fra en afventende stilhed med enkelte tilråb og jubel til en dansende og hoppende flok af unge og børn.

»Gør dig klar til klimakamp,« råber de par tusinder af fremmødte i kor, mens de vifter om kap med bannere og flag.

Mens de endnu ikke er vågnet i New York, er de danske unge mødt op til det, der allerede her fredag lidt over middag har trukket hundredtusindvis af unge på gaden i klimastrejker verden over. I weekenden og med kulmination på mandag vil stats- og regeringschefer fra hele verden samles til klimatopmøde i den amerikanske storby. Det ved de unge i København godt.

»Jeg håber, at de kan blive enige om noget godt. Men jeg er bange for, at det ender med halve løsninger,« siger 15-årige Alma Bjerrum Christiansen, der er til sin fjerde klimademonstration.

Lidt længere fra scenen står 14-årige Katrine Aggerholm. For hende er det bedste, der kunne komme ud af klimatopmødet, at verdenslederne kommer med et bud på, hvordan fremtiden skal se ud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Anker Heegaard
  • Thomas Tanghus
  • Ejvind Larsen
  • Steen K Petersen
Olaf Tehrani, Anker Heegaard, Thomas Tanghus, Ejvind Larsen og Steen K Petersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hans Houmøller

@Leo Nygaard, sikke dog en positiv tilgang. Hvem er i øvrigt popikonet?

John Andersen, Eva Schwanenflügel, Hannah Werk, Anker Heegaard, Liselotte Paulsen og Peter Knap anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Jeg ser en parallel til 68-oprøret og deler derfor i nogen grad Leo Nygaards pessimisme, mens jeg modsætningsfyldt glæder mig over en ungdom der tilsyneladende igen har noget på hjertet, her et halvt århundrede senere. Lad og bare få luftet lidt ud, der skal såmænd nok været et og andet der trænger til en ungdommelig overhaling.

"Men gør de sig klart, hvilke enorme økonomiske kræfter de er oppe imod ?"

Det er der vist ingen som helst tvivl om. Hvis man ser, hvordan Thunberg/Villasenor/Luisa Neubauer eller Anuna De Wever er blevet behandlet - hvordan de er blevet svinet til af politikere, erhvervsledere og hele troldehæren, så ved FFFs ansigter udmærket, at - for nu at citere Dora Maria Tellez - "I løbet verdenshistorien har ingen nogensinde opgivet magten frivilligt"..

Og FFF kunne dårligt have valgt en mere magtfuld modstander.

John Andersen, Eva Schwanenflügel og Flemming Berger anbefalede denne kommentar