Læsetid: 9 min.

Konkursryttere i hellig krig: Formodet momssvindel trækker tråde til Islamisk Stat og al-Qaeda

14 forretningsmænd har spillet centrale roller i et netværk bag formodet svindel for over 800 millioner kroner, afslører en omfattende kortlægning. To af dem er jihadister med forbindelse til Islamisk Stat og al-Qaeda
Momssvindel sker ved import og videresalg af varer inden for EU og udnytter, at der ikke bliver afregnet moms ved eksport over EU-grænserne. Se forklaring i bunden af artiklen.

Momssvindel sker ved import og videresalg af varer inden for EU og udnytter, at der ikke bliver afregnet moms ved eksport over EU-grænserne. Se forklaring i bunden af artiklen.

Jesse Jacob

11. september 2019

Firmaet havde ikke nogen lokaler. Faktisk bestod det bare af en billig postkasse, som var skruet op på døren til en nu nedlagt kiosk på Vesterbro i København.

Alligevel strømmede varer igennem. Det var typisk smartphones og iPads, der kom ind én palle ad gangen, og som med det samme blev solgt videre til store kædeforretninger, inden de endte i hænderne på uforvarende forbrugere.

Da firmaet gik konkurs i 2015, fik konkursadvokat Michael Serring i advokathuset Bech-Bruun mistanke om, at noget ikke var, som det burde være. Både bogføring og direktør var forsvundet, og firmaet havde overført millioner af kroner til andre firmaer i England og Malta.

Den 20. januar 2015 skrev Michael Serring i sin kuratorredegørelse, at »der foreligger oplysninger om/indikationer for (...) at selskabet kan have medvirket til momssvig som led i en momskarrusel, hvorved Statskassen har lidt væsentlige tab«.

I alt tabte statskassen i løbet af blot otte måneder 5,1 millioner kroner til firmaet i postkassen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Christian Mondrup
  • Tommy Clausen
  • Torben K L Jensen
  • Marianne Stockmarr
  • David Zennaro
  • Oluf Husted
Christian Mondrup, Tommy Clausen, Torben K L Jensen, Marianne Stockmarr, David Zennaro og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer