Læsetid: 3 min.

Miljøudvalg redder taglandbruget ØsterGRO i 11. time

Mandag stemte teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune for at dispensere fra lokalplanens parkeringskrav og dermed redde den økologiske tagfarm ØsterGRO på Østerbro
ØsterGRO ligger på det ydre Østerbro og er et 600 kvadratmeters taglandbrug på taget af en fire etager høj bygning, som tidligere blev brugt til bilauktioner. Det er det første taglandbrug i Danmark og bliver vedligeholdt af både ansatte og frivillige.

ØsterGRO ligger på det ydre Østerbro og er et 600 kvadratmeters taglandbrug på taget af en fire etager høj bygning, som tidligere blev brugt til bilauktioner. Det er det første taglandbrug i Danmark og bliver vedligeholdt af både ansatte og frivillige.

Christian Lindgren

24. september 2019

Det var en lettet teknik- og miljøborgmester i København, der forlod mandagens møde i Teknik- og Miljøudvalget. Taglandbruget ØsterGRO, som ligger på et tag på Østerbro, skulle have været lukket for at leve op til et gammelt krav om etablering af parkeringspladser på taget.

Men det er lykkedes Teknik- og Miljøforvaltningen, Teknik- og miljøudvalget, ejeren af huset og initiativtagerne bag ØsterGRO at finde en udvej fra kravet, så udvalget kunne tage politisk stilling til, om der skulle være landbrug eller parkeringspladser på taget. Mandag aften besluttede de at redde ØsterGRO.

»Alle vil gerne have den grønne plet i byen, så det har været rigtig heldigt. ØsterGRO er et lille eksempel på noget, vi gerne vil have meget mere af i København. Vi har flere gange troet, at vi blev nødt til at give op, så det er virkelig i 11. time, at det er lykkedes,« siger Ninna Hedeager Olsen (EL), teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Alvin Jensen
  • Thomas Tanghus
  • Tom Andreæ
  • Steffen Gliese
  • Anker Heegaard
Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Thomas Tanghus, Tom Andreæ, Steffen Gliese og Anker Heegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Margit Johansen

Gid alle store kommuner læser Information og passer på deres bynære natur - plantet såvel som selvsået - Aarhus Kommune er godt i gang med det modsatte, her vil man bygge og aktivere og regere i den grønne kile fra Havreballeskoven til Højen, hvor der er fri adgang for alle til vild natur midt i storbyen - en slags fri grønne fælled. Hvordan står det til i Aalborg og Odense med det? Den socialdemokratiske top har vist stadig mottoet: "Når jeg hører ordet vild bynatur starter jeg beton-kanonen."

Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Birte Pedersen, Alvin Jensen, Thomas Tanghus, Tom Andreæ, Carsten Munk og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Det bliver mere og mere klart, at vi er blevet syltet ind i regler, der fratager politikerne store dele af den handlefrihed, som de naturligvis skal have med hensyn til forhold i virkeligheden - hvor de i stedet synes at næsten uindskrænkede muligheder i forhold til borgerne i samfundet, hvor der til gengæld burde være klare, anstændige rammer.
I det mindste viser denne sag, at der er stor politisk vilje til at gøre det rigtige.

Eva Schwanenflügel, Britta Hansen, Alvin Jensen, Tom Andreæ og Christian de Coninck Lucas anbefalede denne kommentar
Christian de Coninck Lucas

Mere af det, tak.....og meget mindre "Easy" Park.

Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, Birte Pedersen, Alvin Jensen og Tom Andreæ anbefalede denne kommentar

Hvis det virkelig var tale om sidste øjeblik, så må det vel have være i 12. time, at taghaverne blev reddet. 11. time er jo som bekendt mellem kl. 22 og 23. Nå. men det er jo noget miljøborgmesteren er citeret for at sige, kan man indvende. Et langt liv i journalistik har dog lært mig, at kilderne ofte står sig godt ved, at penneføreren retter op på de værste raptusser.