Læsetid: 15 min.

Millioner forsvandt fra jihadisters selskaber. Da myndighederne greb ind, var bagmændene væk

Allerede i 2013 blev myndighederne orienteret om mistænkelige forhold i formodede svindelselskaber, der har vist sig at have to jihadister i centrale roller. Men først langt senere greb myndighederne ind. På det tidspunkt var både jihadisterne og pengene væk
Allerede i 2013 blev myndighederne orienteret om mistænkelige forhold i formodede svindelselskaber, der har vist sig at have to jihadister i centrale roller. Men først langt senere greb myndighederne ind. På det tidspunkt var både jihadisterne og pengene væk

Jesse Jacob

19. september 2019

Paller med frosne kyllingebryster og revet goudaost blev importeret fra udlandet og lynhurtigt solgt videre i Danmark. En stor del af handlen var med et selskab få hundrede meter nede ad vejen.

Handlerne gik så stærkt, at myndighederne blev advaret. Selskabet blev anonymt anmeldt til bagmandspolitiet og SKAT, der kom på kontrol den 12. september 2013, og selskabets konti blev efterfølgende indefrosset.

»Til stor frustration og irritation, men dog med ro i maven, har vi afleveret al dokumentation og stillet alt til rådighed for bagmandspolitiet og SKAT,« skrev en person, som vi her kalder Kemal, efterfølgende i en mail til sine samarbejdspartnere.

Som Information og Finans har afdækket, var Kemal sammen med en anden jihadist involveret i en lang række selskaber, der efterlod sig en gæld til staten på 97 millioner kroner i manglende moms, skat og afgifter samt 66 millioner kroner til private kreditorer. Penge, som i dag er forsvundet. Desuden formodes Kemal af PET at være død som IS-kriger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ulrik mortensen
ulrik mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer