Læsetid: 8 min.

Morten Østergaard vil hive Venstre ud af gabet på den yderste højrefløj

De Radikales politiske leder lægger op til et tættere samarbejde med Venstre. Vælgerne har givet mandat til et styrket samarbejde hen over midten, mener Morten Østergaard, som vil trække Venstre ud af kløerne på Dansk Folkeparti og ind på en mere socialliberal kurs. Han har udset en nøglerolle til sig selv og De Radikale i den nuværende regeringsperiode
»Venstre sagde, at de vil bedrive politik på en anden måde, end de har gjort gennem længere tid. Der er en umættelig mund ude på den yderste højrefløj, som i de seneste år har drevet dem til at føre en politik, hvor de til sidst ikke kunne genkende sig selv,« siger Morten Østergaard, som vil hive Venstre ud af den yderste højrefløjs gab.

»Venstre sagde, at de vil bedrive politik på en anden måde, end de har gjort gennem længere tid. Der er en umættelig mund ude på den yderste højrefløj, som i de seneste år har drevet dem til at føre en politik, hvor de til sidst ikke kunne genkende sig selv,« siger Morten Østergaard, som vil hive Venstre ud af den yderste højrefløjs gab.

5. september 2019

Morten Østergaard er tilbage, hvor han gerne vil være. I centrum af dansk politik og med de afgørende mandater i ryggen.

Der er derfor ikke noget at sige til, at humøret er højt, da han en eftermiddag tager imod Information på sit solbeskinnede kontor til en snak om den nye opstilling på Christiansborgs spilleplade og den rolle, som han mener, De Radikale skal spille i denne regeringsperiode.

»Danskerne har givet mandat til en forandring af den måde, politik fungerer på,« udbryder han, da han har sat sig til rette.

Ved folketingsvalget gik både Venstre og De Radikale markant frem. Det ser Morten Østergaard som et udtryk for, at vælgerne har taget godt imod den midtsøgende dagsorden, som begge partier lagde for dagen under valgkampen.

»Venstre sagde, at de vil bedrive politik på en anden måde, end de har gjort gennem længere tid. Der er en umættelig mund ude på den yderste højrefløj, som i de seneste år har drevet dem til at føre en politik, hvor de til sidst ikke kunne genkende sig selv,« siger han.

»Det selvopgør vakte jo genklang i befolkningen.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvilket fantastisk og storslået projekt! Skrub I over i blå blok med det. -og bliv der.

Flemming Berger, Susanne Kaspersen, Torben K L Jensen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Torben Skov, din kommentar minder om min første tanke, men efter lidt omtanke kom jeg alligevel frem til at MØ har jo fat i den lange ende, den der ville kunne gøre kål på politikerleden. Noget andet er desværre at med de øjeblikkelige udsigter til det nye formandskab i Venstre, C's sørgelige mangel på lederskikkelser og den øvrige blå bloks råben som på slidte grammofonplader, tyder meget på at MØ nok må holde sig til kollegerne omkring "forståelsespapiret" hvis ikke han vil grave grøfter. Som jeg faktisk synes, du gør med den salut.
Jeg har ofte rystet på hovedet ad de Radikale, men af den grund vil jeg ikke fordreje det, når de siger noget fornuftigt.
På sin vis ærgerligt at LLR så sent kom i tanker om det konstruktive i at komme op af sin grøft, og trist nu at det ikke er det, der råbes på mere af fra Venstres bagland - men måske nok fra en del af de vælgere der var skyld i fremgangen for partiet d. 5/6?
For nogle, det gælder vel mere eller mindre generelt, er der en tyk navlestreng til moderpartiet, og "mor" må ikke flytte sig! Så skidt med omverdenen.

Ole Frank, Rolf Andersen og Ole Rasmussen anbefalede denne kommentar

Set helt neutralt : Godt for folkestyret !
Ironisk nok, at Løkke trak sig/blev smidt ud på netop det.
Højskole Venstre er der ikke meget tilbage af.
Ud med blokkene, Torben Skov.

Det Radikale Venstre ved man hvori man har. På højrefløjen.

Per Torbensen, Estermarie Mandelquist, Susanne Kaspersen, Kim Houmøller, Torben Skov og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

"Nu er Radikale og DF lige store". Åh ja!, men hvor længe. De radikale har i de sidste ca. 20 år befundet sig i en elevator uden kontrol, rent mandatmæssigt.

Det radikale venstre er et besynderligt parti. Fører valgkamp på klima, en mere human flygtninge- og integrationspolitik, bedre normeringer i daginstitutioner mv.. - en helt anden retning, end den politik Lars Løkke har stået for de sidste fire år.

Og hvad gør de radikale når forhandlingerne om en ny regering går i gang? Stiller krav om at Mette Frederiksen skal videreføre Løkkes økonomiske politik, åbne op for import af billigere udenlandsk arbejdskraft, samt modsætter sig progressiv beskatning, så de rige kommer til at betale mere.

Det var ikke just det, de radikale lovede i valgkampen, og havde partiet gjort det, da havde de radikale næppe fordoblet sit mandattal fra 8 til 16. I almindelig tale kaldes den slags vælgerbedrag.

Noget tyder på, at vælgerbedrag er en del af de radikales dna. Ved at se på opbakningen til de radikale i de sidste tyve år, ses en slags automatik, der viser betydelige - hidtil upåagtede - udsving i mandatfordelingen. Det partiet vinder ved det ene valg, mistes stort set ved det næste.

I 2001 fik de radikale 9 mandater, det steg til 17 i 2005, men røg så ned på 9 mandater i 2009. To år senere i 2011, atter 7 mandater, mens det i 2015 blev til 8 mandater. Ved valget 5. juni fordobledes det til 16 mandater. Det er derfor nok ikke helt ved siden af at skønne, at ved næste valg, da ryger partiet tilbage til 7-9 mandater, der åbenbart er det stabile niveau.

Underligt, at der ikke reflekteres over, hvorfor partiet ikke kan holde på stemmerne. Er årsagen til de regelmæssige op- og nedture. at de radikale lover alt for meget under valgkampen, og at de så skuffer en masse vælgere bagefter, når disse opdager, at der meste var mundsvejr? Kan det tænkes, at det radikale udsagn om at "vi lytter til økonomer", ikke er tilstrækkeligt, og at de, der stemmer radikalt, har forventet andet og mere?

Efter sigende har de radikale denne gang hentet en hel del nye stemmer blandt borgere med ikke-vestlig baggrund. Det må vel antages, at disse har stemt på de radikale i tiltro til, at det var en human flygtninge- og integrationspolitik, der var partiets vigtigste ærinde, og ikke endnu flere destruktive arbejdsmarkedsreformer, samt skattemæssige hensyn til samfundets rigeste.

Med andre ord: Det eneste holdbare ved de radikale, er deres manglende holdbarhed.

Carsten Svendsen, Estermarie Mandelquist, Karsten Lundsby, Gustav Alexander, Flemming Berger, Susanne Kaspersen, Bjarne Bisgaard Jensen og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar

Det eneste der ligger fast hos Det Radikale Venstre er ideen om at der skal føres Radikal politik over hele linjen, uanset hvor mange mandater partiet opnår.
Denne u-demokratiske magtarrogance er partiets DNA.

Per Torbensen, Arne Lund, Estermarie Mandelquist, Karsten Lundsby og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

R har ikke flertal. Det drejer sig om samarbejde.
Det hjælper ikke at fløjene sætter sig hen i krogene og surmuler - og kalder de andre for idioter.
Folkestyre, tak !

Leo Nygaard.

Det er alt andet end folkestyre når et parti med 5-10 % af stemmerne vil bestemme alting.
Vi så , under regeringen Thorning, At Det Radikale Venstre´s politik blev gennemført til 99 %.
Det eneste B gav sig på, var ikke at afskaffe 26-års-reglen .

Så skulle der findes en enkelt eller 2 venstreorienterede derude der stadig overvejer at ville stemme på b, p.g.a partiets indvandrerpolitik; Lad være med det !.

Det Radikale Venstre interesserer sig ikke en døjt for venstrefløjen og ønsker kun at parkere denne udenfor enhver indflydelse.
Som SF vælger går også jeg ind for bredt samarbejde og også gerne ind imellem hen over midten, Men det er slet ikke B´s ærinde.
B vil den absolutte magt. Altså alt andet end folkestyret.

Carsten Svendsen, Per Torbensen, Kim Houmøller, Arne Lund, Estermarie Mandelquist, Karsten Lundsby og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
torben - nielsen

Så, rolig nu, husk at de radikale er det eneste parti, som har en udlændinge politik, der ligger i overensstemmelse med deres økonomiske politik.

Som jeg ser, det har de radikale en borgerlig økonomisk politik og en lempelig indvandringspolitik.
Det er ikke lige min kop te.

Om de radikale, plejer jeg ellers at sige, - at de kan ødelægge en hvilken som helst politik, de deltager i!! Rød som blå!!

Leo Nygaard.

Den skindbarlige sandhed er, at B styrede totalt under regeringen Thorning.

Du glemmer, i din iver for at forsvare disse anti-demokrater i B, at også midten er en blok.
En blok hvor B ønsker at regere.

Per Torbensen, Kim Houmøller og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Virkeligheden var af SF blev nødt til at trække sig fra regeringen Thorning, da antallet af B- kameler der skulle sluges blev for stort.
Ø og F kunne kun bruges som stemmekvæg.
Politik er ikke kun et spørgsmål om flertal; Politik er også et spørgsmål om kynisme, egoisme og magtbegærlighed. B er i rigelig besiddelse af disse.

Thorning var svag og Corydon blå. Forhåbentlig modstår Mette Frederiksen Morten Østergaards kvalmende ambitioner på vegne af 16 mandater.

Per Torbensen, Kim Houmøller og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Karsten - Jeg forsvarer ingen. Jeg konstaterer hvordan parlamentarismen virker.
Nogle er stærkere og dygtigere end andre. Alle vil magten.
Når du siger : "...et parti med 5-10 % af stemmerne vil bestemme alting." og "B vil den absolutte magt."- så vrøvler du, for det kan de jo ikke.

Philip B. Johnsen

Morten Østergaard vil hive Venstre ud af gabet på den yderste højrefløj, det lyder da rigtig godt og ekstremt fornuftigt, men kun halvdelen af problemet med syndebukpolitik, hvis Morten Østergaard så også kunne hive Folketinget ud af gabet på den økonomiske magtelite, vil det gøre den forskel, at syndebukpolitik blev afløst af, at de rigtige farlige personer for samfundet, dem syndebuk politik i dag beskytter, samtidig blev straffet.

Morten Østergaard må stå på begge ben samtidig.

Ny dansk lovgivning der straffer hæleri.

Mord for dollars, bonus og resultatløn til de centralt placerede i Danske Bank.
Link: https://youtu.be/2KnR0lOH1dk

En økonomi der virker for alle tak!

Fra link:
“Samtidig har Nationalbanken erkendt, at de private banker skaber penge til sig selv ved at låne dem ud som kontopenge i stor fart og til en rente, så den samlede pengemængde i samfundet – nu mere end 1.250 mia. kr. – vokser med ca. syv procent om året.

De nye penge havner for en meget stor dels vedkommende som profit hos bankernes aktionærer og direktører. Så når politikerne nu skal planlægge den grønne omstilling via finansloven 2020, er disse penge, op mod 100 nye mia. kr., altså ikke en del af budgettet. Men det kunne de blive..”
Citat Johan Keller

Link: https://www.information.dk/debat/2019/08/pengereform-kan-finansiere-groe...

Det R og Østergaard kan er at ødelægge regeringens blok og dens parlamentariske grundlag.
Regeringen kan omvendt søge sit flertal til anden side.
Og det vil ske i enkeltsager.

Grethe Preisler

Bølgeskvulp i Frederiksholms Kanal - den danske filial af 'den globale landsby'

Man ska' ka' tælle til halvfems, og der står ikke et kvæk i Danmarks riges Grundlov om politiske partier og/eller 'røde' repektive 'blå' blokke

Vi ved jo alle (forhåbentlig) at hverken SF eller Enhedslisten er vilde med at vælte en socialdemokratisk/(ledet) regering.
Derfor var det ikke så svært endda at tælle til halvfems under regeringen Thorning.

Jeg håber at Mette Frederiksen har mere ben i næsen og afviser B´s forsøg på at føre blå politik.
Hellere gå af og meddele befolkningen at B kan finde sit flertal med DF og resten af højrefløjen..
Det skal nok blive sjovt at se på !
Måske SF og Enhedslisten også vil få nok hvis B går for langt ?

Grethe Preisler

Akkurat, Carsten Hansen

Så er der i det mindste ren ræv at tude i både for Alternativet, Socialakrobaterne, Enhedslisten og De Nationalkonservastive igen ... * - *