Læsetid: 4 min.

Myndighederne vil udsende 80-årig, ’totalt hjælpeløs’ kvinde til Sri Lanka

Selv om Mary Mangalaraja ifølge lægeerklæringer er en ’totalt hjælpeløs’ 80-årig kvinde, der bor hos sin datter i Randers og skal have hjælp til alt, har myndighederne givet afslag på humanitært ophold
80-årige Mary Mangalaraja bor i Randers og er dybt afhængig af hjælp fra sin datter. Alligevel afviser myndighederne at give hende humanitært ophold.

80-årige Mary Mangalaraja bor i Randers og er dybt afhængig af hjælp fra sin datter. Alligevel afviser myndighederne at give hende humanitært ophold.

Anders Rye Skjoldjensen

18. september 2019

»Mentalt er hun svækket, kan ikke altid huske, hvad der foregår, har ikke mulighed for at styre sin egen medicinering. Tilstanden er alt i alt svært forværret igennem det sidste års tid, og patienten må betragtes som totalt hjælpeløs.«

Sådan var situationen for den nu 80-årige Mary Mangalaraja, da en læge i Randers i foråret 2018 beskrev den ældre kvindes tilstand.

En anden læge skrev i en erklæring fra marts 2019, at den ældre kvinde fortsat var »psykisk og fysisk totalt hjælpeløs« og »fuldstændig afhængig af hjælp til selv basale ting«.

Alligevel har Udlændinge- og Integrationsministeriet for nylig afvist at give humanitær opholdstilladelse til Mary Mangalaraja, der siden sin ankomst til Danmark i 2010 har boet i en seng hos sin datter i Randers.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Eva Schwanenflügel
 • Christian Mondrup
 • Bent Gregersen
 • Gert Romme
 • Carsten Munk
 • Anker Heegaard
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Tommy Clausen
 • Lillian Larsen
 • Torben Lindegaard
 • Troels Ken Pedersen
Eva Schwanenflügel, Christian Mondrup, Bent Gregersen, Gert Romme, Carsten Munk, Anker Heegaard, Bjarne Bisgaard Jensen, Tommy Clausen, Lillian Larsen, Torben Lindegaard og Troels Ken Pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er tale om inkompetence i et offentligt system, der tror, at man kan klare alt med juridiske formaliteter, men hvor man i stedet for kun kan lade afgørelser træffe på baggrund af eksperters udsagn og konkrete forhold i virkeligheden.
Det gælder ikke kun her, det gælder overalt. Fyr cand. scient. soc.'er og ansæt folk med faglig indsigt.

Karsten Aaen, Flemming Berger, Elisabeth Andersen, Bent Gregersen, Torben Bruhn Andersen og Carsten Munk anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Man tror jo ikke sine egne øjne, når dette læses. Mette frederiksen og co - dette affald fra forrige regering? kan I ikke have siddende på jer.

Eva Schwanenflügel, Tonny Helleskov, Karsten Lundsby, Karsten Aaen, Lillian Larsen, Elisabeth Andersen, Knud Chr. Pedersen, Elise Berg, Bent Gregersen, Helene Kristensen, Torben Bruhn Andersen, Gert Romme, Birte Pedersen og Carsten Munk anbefalede denne kommentar

Forhåbentlig er der ikke nogle politifolk der vil medvirke til den slags.

Hanne Ribens, Karsten Aaen, Elisabeth Andersen, Elise Berg og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Charlotte Mortensen

Jeg bliver både trist og flov over, at det et eneste minut kan have været på tale, at denne aldrende dame ikke skulle forblive sin sidste tid hos sin familie, som kan give hende den fornødne omsorg!!!
Danskernes velfærd lider stor skade ved denne urimeligt naive og inhumane system tænkning ...

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Hanne Ribens, Karsten Aaen og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar
Niels Johannesen

# Tommy Clausen

"Typisk for disse djøffer......"

Jeg er sikker på at du regner dig selv for en oplyst og fordomsfri person - det gør de fleste af informations læsere - en person der ikke generaliserer og aldrig kunne finde på at argumentere med et "typisk for muslimer", "typisk for kvinder", "typisk for handicappede".

Men af en eller grund er udsagnet "typisk for djøffer" noget andet - selvom jeg ikke helt forstår hvorfor? Måske du kan hjælpe?