Læsetid: 3 min.

Nordamerikas fuglebestande er faldet med 29 procent. Det kalder på global handling

Videnskabsmagasinet Science bringer chokerende tal: Antallet af fugle i Canada og USA er siden 1970 faldet med 29 procent, svarende til 2,9 milliarder fugle. Det er et vidnesbyrd om det globale pres på vilde dyr og planter. Arternes tilbagegang fortjener samme politiske opmærksomhed som klimakrisen
Det amerikanske videnskabsmagasin Science har offentliggjort en undersøgelse, der viser, at fugleantallet i Canada og USA siden 1970 er styrtdykket. Hele 29 procent er det gået tilbage. Det svarer til, at der nu mangler omkring 2,9 milliarder fugle.

Det amerikanske videnskabsmagasin Science har offentliggjort en undersøgelse, der viser, at fugleantallet i Canada og USA siden 1970 er styrtdykket. Hele 29 procent er det gået tilbage. Det svarer til, at der nu mangler omkring 2,9 milliarder fugle.

Carlos Barria/Ritzau Scanpix

21. september 2019

Det er en af den slags nyheder, der får det til at stramme om hjerterødderne. Det amerikanske videnskabsmagasin Science har offentliggjort en undersøgelse, der viser, at fugleantallet i Canada og USA siden 1970 er styrtdykket. Hele 29 procent er det gået tilbage. Det svarer til, at der nu mangler omkring 2,9 milliarder fugle.

Overraskende for forskerne har det været, at det navnlig er de almindeligt udbredte fuglearter, der er forsvundet. 19 af de mest almindelige har tabt mere end 50 millioner fugle. Særligt hårdt ramt er spurve, svaler, solsorte, drosler og finker.

Til Science siger Gerado Ceballeros, der arbejder med biologi og økologi ved Mexicos National Autonomous University: »Når vi mister en almindelig art, er virkningen meget hårdere på økosystemerne og på, hvad de kan opretholde.«

Om situationen i Danmark siger biolog i Dansk Ornitologisk Forening Knud Flensted til Ritzau, at der ikke er overblik over, hvordan fugletallet totalt har ændret sig: »Men vi kan i hvert fald sige, at vi for en række fuglearter har oplevet noget, der minder meget om det, vi ser i USA og Canada.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Eva Schwanenflügel
  • lars søgaard-jensen
  • Thomas Tanghus
  • Estermarie Mandelquist
Olaf Tehrani, Eva Schwanenflügel, lars søgaard-jensen, Thomas Tanghus og Estermarie Mandelquist anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu