Læsetid: 3 min.

Ny økonomiaftale: Kommunerne får et beskedent løft i velfærden

Regeringen og Kommunernes Landsforening indgik fredag en aftale om kommunernes økonomi det næste år. I valgkampen lovede Socialdemokratiet et velfærdsløft, men selv om kommunerne får lidt flere penge, kommer den enkelte borger ikke til at mærke nogen forskel, vurderer økonom
7. september 2019

Regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) har afsat 2,2 milliarder kroner til mere velfærd i kommunerne i 2020. Under valgkampen lovede Socialdemokratiet at løfte velfærden i kommunerne, og det bliver muligt med den nye aftale, men kun i meget lille grad. Det mener Niels Storm Knigge, senioranalytiker i den samfundsøkonomiske tænketank Kraka.

»Der er sat penge af til et beskedent løft, men det er jo ikke sådan, at man har sprængt banken og givet en kæmpestor stigning,« siger han.

Han kalder det øgede råderum, som kommunerne får med den nye aftale for »forholdsvis afdæmpet«.

Det var et centralt løfte for Socialdemokratiet under valgkampen, at dække de ekstraudgifter, kommunerne har, fordi der bliver flere ældre borgere.

Ifølge Knigge kommer aftalen til at kunne dække disse udgifter, men efter det vil der ikke være mange penge tilbage til at løfte velfærden for. Han vurderer, at der vil være omtrent en halv milliard kroner, når udgifterne til det øgede antal ældre er klaret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Det er nærmest komisk, når Tåstrup borgerlige borgmester ikke vil stemme for med den kommentar , at Velfærden ikke fik penge nok. De borgerlige plejer ellers altid at sige , at de såkaldte røde altid råber på flere penge.

Nej det var ikke et tagselvbord til kommunerne og de borgere , der har brug for uddannelse,pasning, pleje osv.. MEN beløbet blev lidt højre så det lige kan dække udgifterne til flere ældre og børn - og ikke mindre penge til flere som de sidste mange år med nedskæringer.

Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen, Ole Henriksen og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Mon ikke også det hjælper ret meget at omprioriteringsbidraget er blevet fjernet?
Det var jo en borgerlig opfindelse, ikke Michael Ziegler? ;-)