Læsetid: 2 min.

Østjysk møbelfabrik skal i retten om import af teaktræ fra Myanmar

To gange siden 2015 har J. L. Møllers Møbelfabrik i Højbjerg indfortoldet teaktræ fra Myanmar uden at have etableret en lovpligtig ordning, der skal modvirke import af ulovligt fældet tropisk træ. Fabrikken står nu til en bøde, fremgår det af anklageskrift
10. september 2019

»Vi går ikke på kompromis. Vi sorterer det næstbedste fra – for kun den ypperste kvalitet er god nok. Dette princip gælder i alle led, fra udvælgelsen af råtræet, og frem til møblet står færdigt.«

Sådan kan man læse på hjemmesiden for den østjyske møbelfabrik J. L. Møller i Højbjerg. Siden 1944 har virksomheden fremstillet prisbelønnede kvalitetsmøbler, som sælges over hele verden.

Hvad hjemmesiden ikke oplyser, er, at virksomheden er blevet meldt til politiet af Miljøstyrelsen, og at der i oktober 2018 blev udarbejdet et anklageskrift, som Information har fået aktindsigt i.

Her anklages virksomheden for enten forsætligt eller groft uagtsomt at have undladt at vise fornøden omhu og i tide etablere lovpligtige procedurer, som skal sikre mod, at ulovligt fældet tropisk træ importeres til Danmark.

Procedurerne, som under ét kaldes for due diligence-ordningen, er en følge af EU’s såkaldte tømmerforordning, som blev indført i dansk lov tilbage i 2012.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • erik pedersen
David Zennaro og erik pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian de Coninck Lucas

Bøderne skal være meget højere eller også må man finde på noget skarpere. har selv set det der næsten med sikkerhed er regnskovstræ fra Indonesien i danske "allemands parasoller" som helt uforklarligt kan sælges for 400 kr i en isenkræmmer.