Læsetid: 3 min.

Også Sass Larsen har ret til frit jobvalg – så langt som hans selvrespekt tillader

Socialdemokraternes tidligere indpisker Henrik Sass Larsen lader sig købe af storkapitalen. At man sælger sig på sine kontakter i magtapparatet, er ikke usædvanligt. Det har jeg selv gjort
Vi lever trods alt i et frit land, hvor folk kan søge de job, de har lyst til. Og medbringe de kontakter, de har, skriver David Rehling i sin kommentar.

Vi lever trods alt i et frit land, hvor folk kan søge de job, de har lyst til. Og medbringe de kontakter, de har, skriver David Rehling i sin kommentar.

Mads Claus Rasmussen

20. september 2019

Viden om syder forargelse over, at Socialdemokratiets tidligere chefindpisker Henrik Sass Larsen tager imod et job som cheflobbyist for storkapitalen.

Allerede i august lagde organisationen DVCA et stillingsopslag ud. Her præsenterer den sig som »Brancheforeningen for venture- og kapitalfonde samt business angels – dækker hele økosystemet af aktive ejere, der med risikovillig kapital investerer i danske og udenlandske virksomheder.«

Opslaget efterlyser en ansøger »med veludviklet politisk sans«, evne til at finde »fællesnævnere mellem organisationens medlemmer og den politiske agenda på Christiansborg«.

Samt: »Et stærkt netværksgen og personlig gennemslagskraft.«

Jamen, så er Sass da den rette. Tilmed kender Sass alle argumenter mod kapitalfonde. Dem har Sass brugt hele sit voksne liv på at fremføre.

Hvad angår »netvæksgen«, så er kvalifikationen nok ikke så meget Sass Larsens kontakter i Køges rockermiljø som hans nære forhold til alle ministre i den socialdemokratiske regering plus øvrige magtspillere på Christiansborg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • erik pedersen
  • David Zennaro
  • Carsten Mortensen
  • Oluf Husted
  • Peter Beck-Lauritzen
erik pedersen, David Zennaro, Carsten Mortensen, Oluf Husted og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Beck-Lauritzen

Nogle steder i erhvervslivet er der klausuler, der begrænser et frit erhvervsvalg af konkurrencehensyn.
Det burde også gælde ministre og top-embedsmænd, da de kan tilføre deres nye arbejdsplads intern viden og indsigt fra deres tidligere arbejde. I militæret ville den slags hedde "faneflugt".

Søren Fosberg, Carsten Wienholtz, Birte Pedersen, Karsten Lundsby, Mogens Holme, Tue Romanow, Susanne Kaspersen, Steen K Petersen, Kim Houmøller og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Der er gode og onde, hvad Rehling gjorde, var at arbejde for de gode, hvad Sass gør, er at arbejde for de onde.

Peter Beck-Lauritzen, Erik Winberg, Karsten Lundsby og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

Sass Larsen til jobsamtale
...................
DVCA: Hvad er dine svagheder, Henrik?

Sass: Øhh...jeg er så super analytisk, og jeg...øhh...er så detaljeorienteret, at jeg bliver ved med at finde fejl for at gøre det perfekt...Øhh.

DVCA: Gab....

DVCA: Fortæl om en arbejdsopgave,..øhh..du synes lykkedes mindre godt for dig. Hvad gjorde du, og hvad gik skævt?

Sass: Øhhh....da jeg var Erhvervsminister var mit hængeparti altid de dér skattehuller....men jeg er bevidst omkring det og fortsat arbejder....

DVCA: Stop lige det Henrik! Sådanne svagheder kan gå hen og bliver dine plusser..dine rigtig store plusser..øhh....hængepartier, siger du...Hvilke hængepartier?
.....
.....

Søren Fosberg, Peter Beck-Lauritzen, Carsten Wienholtz, Erik Winberg, Karsten Lundsby, Flemming Berger, David Zennaro og Ervin Lazar anbefalede denne kommentar

DVCA har da gjort et kup. De har købt sig direkte adgang til magtens indercirkler. Hvad kan man ellers ønske sig som interesseorganisation?
HSL er bare en opportunist, en vendekåbe, der med dette valg efterlader hele sit politiske virke i en rygende ruinhob.
Men bevares, det er da ikke op til mig, hvordan HSL vælger at forvalte sit liv.

Søren Fosberg, Søren Andersen, Peter Beck-Lauritzen, Carsten Wienholtz, Bjarne Andersen, Susanne Kaspersen, Karsten Lundsby, Flemming Berger, Carsten Svendsen, Katrine Damm, Lise Lotte Rahbek, Tue Romanow og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Hvis ikke man er socialist som ung , har man intet hjerte, men hvis man stadig er det som 40-50 årrig, har man ingen hjerne.

Anders Sørensen

Jeg håber virkelig ikke, at han render ind i en depression igen. Den slags er ikke at spøge med, eller bruge for egen vindings skyld.

Andre lande, som vi ellers sammenligner os med, har fundet ud af at have en forvaltningsdomstol og karensregler for (top)politikere, der skal videre i job...
Bette DK er jævnligt - selvom det modsatte besynges - ganske bagstræberisk.

Søren Fosberg, Tue Romanow, Peter Beck-Lauritzen, Carsten Wienholtz, Susanne Kaspersen, Karsten Lundsby og Carsten Svendsen anbefalede denne kommentar

Tænk jeg har så megen tillid til Sass, som hele sit liv har brændt for S , for de svageste i samfundet. Det har han med i bagagen, han bliver nok/ måske en anderledes end man forventer direktør for den virksomhed. Men når det er sagt, synes også jeg politikere, og spindoktorer bør have karenstid på to år, men det lader sig nok ikke gøre. Andre brancher kunne man sige det samme om, så man kan ikke gøre så meget ved det.