Læsetid: 4 min.

På fredag tager de voksne i 400 byer en pause for klimaet

Verdens største faglige sammenslutning opfordrer sine medlemmer til at støtte de unges klimakamp ved at deltage i Break for Climate. Herhjemme ser flere store virksomheder velvilligt på, hvis medarbejderne vil holde fri for at være med i manifestationen i København eller en anden dansk by
En lille gruppe demonstranter fra Bedsteforældrenes Klimaaktion varmede tirsdag op til fredagens manifestation med en ’rollatordemonstration’ for klimaet.

En lille gruppe demonstranter fra Bedsteforældrenes Klimaaktion varmede tirsdag op til fredagens manifestation med en ’rollatordemonstration’ for klimaet.

25. september 2019

Verdens største sammenslutning af faglige hovedorganisationer, International Trade Union Confederation, ITUC, med over 200 millioner medlemmer verden rundt, er blandt dem, der opfordrer til deltagelse i klimastrejker og andre aktioner i denne uge, herunder ’de voksnes’ manifestation Break for Climate på fredag den 27. september.

»I skal vide, at jeres kamp er vores kamp,« siger ITUC’s generalsekretær Sharan Burrow i en videohilsen til de omkring fire millioner unge, der sidste fredag gik i klimastrejker i de fleste af verdens lande.

»Hvor vi kan, vil fagforeninger beslutte at strejke som jer, dvs. der hvor loven tillader det. Hvor det ikke er muligt, vil de gennemføre ’stop arbejdet-aktioner’ eller andre former for protester,« siger Sharan Burrow.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Ejvind Larsen
  • Anker Heegaard
  • Niels-Simon Larsen
Thomas Tanghus, Ejvind Larsen, Anker Heegaard og Niels-Simon Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Er det ikke mere en hensigtserklæring eller et udtryk for støtte, end en demonstration? Når man nu har eller får lov til at deltage og hele systemet synes det er okay?