Læsetid: 2 min.

Pædagogernes Pension skiller sig af med aktier for 300 millioner i atomvåben

Som reaktion på Informations afdækning af pensionsselskabernes kontroversielle investeringer, har Pædagogernes Pension nu sat 44 selskaber på den sorte liste på grund af involvering i atomvåben. I alt er der blevet frasolgt for 300 millioner kroner
»I kølvandet på det fokus, der har været, har vi haft anledning til at diskutere problematikken. Og det er aldrig for sent at træffe en rigtig beslutning,« Sune Schackenfeldt, der er administrerende direktør i Pædagogernes Pension.

»I kølvandet på det fokus, der har været, har vi haft anledning til at diskutere problematikken. Og det er aldrig for sent at træffe en rigtig beslutning,« Sune Schackenfeldt, der er administrerende direktør i Pædagogernes Pension.

Peter Nygaard

1. oktober 2019

44 selskaber med involvering i atomvåben bliver nu sat på den sorte liste hos Pædagogernes Pension (PBU). Samtidig har pensionsselskabet skilt sig af med alle sine aktier i firmaerne.

Det oplyser PBU’s administrerende direktør, Sune Schackenfeldt, til Information.

»I kølvandet på det fokus, der har været, har vi haft anledning til at diskutere problematikken. Og det er aldrig for sent at træffe en rigtig beslutning,« siger han.

Listen over de ekskluderede selskaber tæller bl.a. den britiske våbengigant BAE Systems, amerikanske Lockheed Martin og indiske Larsen & Toubro. Samlet set har PBU frasolgt aktier for 300 mio. kr. i firmaerne, og med sortlistningen afskærer PBU sig fra at investere i dem fremover.

Investeringerne i atomvåbenselskaber har ellers givet pensionsselskabet »et godt afkast«, fortæller Sune Schackenfeldt.

»Men vi mener alligevel ikke, at det er noget, der vil skade vores afkastforudsætninger fremadrettet, at vi gør det her,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Viggo Okholm
  • Anker Heegaard
  • Thomas Tanghus
Viggo Okholm, Anker Heegaard og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Larsen og Toubro lyder nu ikke særlig indisk. Jeg vil næsten gå så langt som at sige at det lyder påfaldende dansk.

Det var da vist på tide gamle kollegaer,men trist at det skulle være grundet fokus fra denne avis.t
Penge kan vist godt lugte! dobbeltmoralsk at kritisere politikere og kapital og militær og så investere i det!