Læsetid: 9 min.

»Det er rart med lærere, der giver os plads, viser respekt og ikke presser for meget på«

I august åbnede dørene til 27 helt nye uddannelsesinstitutioner. De nye forberedende grunduddannelser (FGU) skal hjælpe udsatte unge under 25 år i uddannelse og job. På FGU Lolland-Falster er der stadig opstartskaos, men også en tro på, at det her kan blive godt
Jack Møller (grå hættetrøje) og Aksel Hansen (bagerst) er begge begyndt på den nye FGU på Lolland, der ligesom de andre forberende grunduddannelser skal hjælpe unge under 25 år i gang med uddannelse og sidenhen job.

Jack Møller (grå hættetrøje) og Aksel Hansen (bagerst) er begge begyndt på den nye FGU på Lolland, der ligesom de andre forberende grunduddannelser skal hjælpe unge under 25 år i gang med uddannelse og sidenhen job.

25. september 2019

Der bliver taget venligt imod i sikkerhedssko og arbejdsbukser i den grønne lade, hvor byg, bolig og anlægslinjen holder til. En af lærerne foreslår hurtigt Informations fotograf at tage et klassebillede af de 28 nye elever fra snedker- og tømrerværkstedet og deres lærere. Langsomt stimler flokken af sort- og hættetrøjeklædte fyre og et par piger sammen i ladens port ud til det fri og bliver foreviget.

Men sensommeren 2019 er også en helt særlig tid for eleverne og lærerne på FGU Lolland Falster i Nykøbing F. Ligesom 27 andre steder i landet er der her i august åbnet en helt ny type uddannelse, som skal hjælpe udsatte unge under 25 år videre i job eller uddannelse.

De nye forberedende grunduddannelser (FGU), som de hedder, skal erstatte den jungle af tilbud, som før har eksisteret. 62.000 unge mellem 15-24 år stod i 2018 uden hverken uddannelse eller arbejde, viser en ny opgørelse fra 3F og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Derfor er der også store forventninger til FGU’erne. Som undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) ifølge Fagbladet 3F skrev til de 27 nye FGU’er ved åbningen:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • ingemaje lange
  • Kristian Nielsen
  • Anker Heegaard
  • Bjarne Bisgaard Jensen
David Zennaro, ingemaje lange, Kristian Nielsen, Anker Heegaard og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dejligt at inf også dækker den erhvervsfaglige del af uddannelsessystemet, tak for det.

Karsten Aaen, Rasmus Hansen, David Zennaro, søren ploug og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar