Læsetid: 8 min.

»Selvfølgelig skal den nye formand markere, hvad det er, han vil. Men altså … rooolig nu, ikke også?«

Lørdag valgte Venstre en formand, som ikke er gået til valg på store politiske paroler, men blot med et ydmygt løfte om at inddrage medlemmerne og lytte lidt mere. Det er præcis, hvad partiets hårdt prøvede bagland har ønsket sig
Siden Jakob Ellemann-Jensen for knap tre uger siden meldte sig som formandskandidat, har han ikke fremlagt nogen vision – der er ingen politisk plan for partiet.

Siden Jakob Ellemann-Jensen for knap tre uger siden meldte sig som formandskandidat, har han ikke fremlagt nogen vision – der er ingen politisk plan for partiet.

Arthur J. Cammelbeeck/Ritzau Scanpix

23. september 2019

Spændingen om, hvem der skal være ny formand i Venstre, er til at overse denne lørdag morgen.

Hundredvis af ældre mænd i pressefoldet jakkesæt, hvidhårede kvinder i praktisk fodtøj og unge VU’ere i farvestrålende slips glider gennem døren og ind i foyeren i Herning Kongrescenter. Ingen af dem kan være i tvivl om, at de om et par timer vil have valgt Jakob Ellemann-Jensen som ny formand for Venstre. Han vil holde en tale, de vil klappe ham af scenen, og så kan de køre hjem og holde weekend.

Til gengæld er der større spænding om noget andet: Nemlig, hvilken politisk linje den snart 46-årige formand har tænkt sig at lægge for partiet, når han er blevet valgt. Siden han for knap tre uger siden meldte sig som formandskandidat, har han ikke fremlagt nogen vision, der er ingen plan.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ellemann har ikke andre valg end at støtte sig betydeligt på partiets medlemmer, såvel fordi partiets krise hænger sammen med at topledelsen på flere måder har været for radikal som fordi han nærmest er uden ledelseserfaring og parlamentariske meritter. Det kan blive en speget affære med Støjsenderen og dennes konstante kugleregn på siden, men på den anden side kan det vel næppe blive meget værre end Lars' og Kristians kærlighedsløse kamikazeridt.

"I den anden ser vi Inger Støjberg gå en tur på havnen og hejse Dannebrog i en have et sted, mens hun taler om at lytte mere til medlemmerne."
En tro kopi af Pia, som i sin tid gjorde akkurat det samme - og danskerne er formentligt fortsat dumme nok; Venstres fanskarer er ihvertfald.

Niels Duus Nielsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Anker Heegaard, Jan Weber Fritsbøger, Torben Bruhn Andersen, Susanne Kaspersen, Carsten Wienholtz, Torben Skov, Hennning Troelsen, Birte Pedersen, Boe Larsen, Ruba Altawil, Eva Schwanenflügel, John Andersen, Egon Stich, Arne Lund, Flemming Berger og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Kristian Jensen

Der er jo noget grundlæggende galt med demokratiet i et parti, hvor en ny formand udpeges af den gamle garde og ingen tør udfordre ham. Ingen tvivl om at venstre er et bondeparti, man ser let hvem der er bønderne, hvem der er løberne og hvem der er kongerne.

Niels Duus Nielsen, Anker Heegaard, Jan Weber Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, Torben Bruhn Andersen, Susanne Kaspersen og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar

Ellemann jr,. vandt ikke overbevisende ved sine taler - vist på DR. For mig fremstår han som man en gadesmart fyr med kvikke bemærkninger - som nogen finder sjove!! - Vel er han mere intelligent end de fleste andre Venstrefolk, men så enestående er han nu heller ikke.
Hans første lakmusprøve vil bestå i om han samle den blå blok under sig. Det bliver nok svært, at forene Nye Tarvelige, Labil Allaince og Frikadellepartiet (der flirter med Soc.dem, for a holde EL og SF ude) et, Venstre, der søger, at vise, at lagkagepolitikken er passé.

Anker Heegaard, Jan Weber Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, Torben Bruhn Andersen, Susanne Kaspersen, Hennning Troelsen, Helle Walther og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar

Hvad får Ellemann Jensen til at vælge en næstformand som gang på gang, har vist at hun ikke kan eller vil acceptere de parlamentariske spillerregler? Og som helt åbenlys viser fryd hver gang hun offentligt nedgør eller genere en gruppe mennesker. Hun personificere politikerleden.

Niels Duus Nielsen, Ib Christensen, Benta Victoria Gunnlögsson, Anker Heegaard, Flemming Berger, Søren Nielsen, Jan Weber Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, Arne Albatros Olsen, Torben Bruhn Andersen og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar

"Farmands lille klon", er den helt korte karakteristik, der har formet sig i mit hoved siden igår.

Niels Duus Nielsen, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Arne Albatros Olsen, Torben Bruhn Andersen og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Christian de Coninck Lucas

Det er godt nok risky at gøre en så "undersøgelses belastet" politiker til næstformand - billige point fra startlinjen. Ouch.

Benta Victoria Gunnlögsson, Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Umiddelbart sympatisk, politisk ????? glat, aner ikke hvad han vil eller står for. Tiden må vise det. Men dumsmarte kommentarer, skal han lærer at holde ude fra det offentlige rum, de er ikke sjove. Men alt var bedre end LLR.