Læsetid: 4 min.

Tidligere skattemedarbejder: Du ved, den er gal, men må ikke lukke selskabet ned

Organiserede momssvindlere får for let spil, når Skat er på kontrol. Langsommelige procedurer og svarfrister betyder, at pengene forsvinder, inden Skat er færdige med at behandle sagen, lyder det fra en tidligere skattemedarbejder
Organiserede momssvindlere får for let spil, når Skat er på kontrol. Langsommelige procedurer og svarfrister betyder, at pengene forsvinder, inden Skat er færdige med at behandle sagen, lyder det fra en tidligere skattemedarbejder

Jesse Jacob

26. september 2019

Myndighederne har alle incitamenter til at skride ind over for organiseret momssvindel, som koster den danske statskasse milliarder hvert eneste år. Men når de kommer på sporet af momssvindel, går der relativt lang tid, før de kan få stoppet svindlen.

Det forklarer Lars Kamp Eriksen, der i 15 år frem til sin pensionering i 2015 arbejdede med at bekæmpe momssvindel hos skattemyndighederne.

»Skattestyrelsen kan ikke bare gå ind og lukke ned, når man opdager, at der er noget galt. Der skal gives varsler til det ene og det andet inden. Så reaktionen fra svindlerne er meget ofte at speede hele svindlen op, når de får en henvendelse fra Skattestyrelsen. For så ved de, at de ikke har lang tid igen,« siger Lars Kamp Eriksen.

Der findes ikke præcise tal på, hvor store beløb, der svindles for i moms. Men ifølge en vurdering fra Europol er der tale om et beløb på omkring 373 milliarder kroner om året på europæisk plan.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • Anker Heegaard
  • Peter Beck-Lauritzen
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Steffen Gliese, Anker Heegaard, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu