Læsetid: 5 min.

Tolk fra EasyTranslate: »Jeg følte mig slet ikke klædt godt nok på til opgaven«

Daniela Weiss er blevet sendt ud på opgaver for Rigspolitiets nye leverandør af tolkeydelser uden at have de rette kvalifikationer eller uden at have gennemført det testforløb, det ellers garanteres, at tolkene kommer igennem. Hun overvejer nu at stoppe samarbejdet
Daniela Weiss er gennem EasyTranslate blevet sendt på tolkeopgaver for Rigspolitiet, men hun har ikke gennemgået de nødvendige sprogtests.

Daniela Weiss er gennem EasyTranslate blevet sendt på tolkeopgaver for Rigspolitiet, men hun har ikke gennemgået de nødvendige sprogtests.

Sarah Hartvigsen Juncker

23. september 2019

I omkring halvandet år havde Daniela Weiss ledt efter et arbejde. En dag i februar faldt hun over en jobannonce fra Tolkefirmaet EasyTranslate og sendte en ansøgning afsted. Hun havde aldrig tolket før, men har en kandidatgrad i spansk, er vokset op i Tyskland og har et godt kendskab til engelsk og tænkte, det kunne være interessant at prøve.

Det faldt øjensynligt i god jord, og kort tid efter var hun i gang med at blive rekrutteret til firmaet, så hun kunne være klar til den 1. april, hvor EasyTranslate efter at have vundet en udbudsrunde overtog Rigspolitiets tolkeopgaver. Og en kontrakt til 520 millioner kroner over fire år.

I årevis har der været udfordringer med niveauet af tolkningen, hvorfor der med det nye udbud også fulgte et krav om øget kvalitet med. Daniela Weiss blev derfor fortalt, at hun skulle gennem en række sprogtests. Selv om firmaet i aftalen med Rigspolitiet garanterer, at de nye tolke både bliver testet skriftligt og mundtligt, nåede Daniela Weiss kun igennem den skriftlige del på spansk, inden hun blev ringet op.

»De spurgte, om jeg kunne komme og tolke på spansk,« siger Daniela Weiss.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anker Heegaard
  • Eva Schwanenflügel
  • Ib Christensen
  • Peter Beck-Lauritzen
Anker Heegaard, Eva Schwanenflügel, Ib Christensen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det her et et stjerne eksempel på hvordan vi er endt med at betale millioner til ukvalificerede danskere.
Ved klager er beskeden til politikerne at "vi kan ikke få kvalificeret arbejdskraft"!

Anker Heegaard, Kim Houmøller og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar