Læsetid: 5 min.

Tre mænd anklaget for at købe dronedele for 400.000 kroner til Islamisk Stat

Dronedele fra Danmark blev brugt til angreb på syrisk militærbase. Tre mænd er tiltalt for at sende dronedele for flere hundrede tusinde kroner til terrororganisationen Islamisk Stat
Dronedele fra Danmark blev brugt til angreb på syrisk militærbase. Tre mænd er tiltalt for at sende dronedele for flere hundrede tusinde kroner til terrororganisationen Islamisk Stat

Aris Messinis

17. september 2019

Mandag startede retssagen mod en underviser, en taxachauffør og en cykelhandler, der er anklaget for at have købt droner og dronedele til Islamisk Stat for 400.000 kroner og for at have forsøgt at købe yderligere dronedele for 534.000 kroner, der også skulle sendes til terrororganisationen i Syrien og Irak.

Alle tre mænd erklærede sig uskyldige i sagen, der er centreret omkring den danske statsborger Basil Hassan, som er sigtet og efterlyst for et drabsforsøg på den islamkritiske debattør Lars Hedegaard i 2013.

Politiet mener, at Basil Hassan spillede en yderst central rolle i Islamisk Stats såkaldte luftvåben, og at dronedele fra Danmark er blevet brugt til terrorangreb i Syrien.

Politiet mener også, at Basil Hassan har medvirket til fremstilling af sprængstof i Islamisk Stat, og at der i denne sammenhæng er en direkte kobling til en af de tiltalte i dronesagen.

Centralt i politiets bevismateriale er en USB-nøgle, der under en ransagning i 2014 blev fundet hos manden, der bliver kaldt ’Underviseren’.

Politiets tekniske undersøgelser af nøglen viste, at over 2.400 filer var blevet slettet fra nøglen, men at de kunne gendannes.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

"Der kom ikke under mandagens forelæggelse oplysninger frem om, hvor pengene til disse indkøb kom fra, og det fremgår heller ikke af anklageskriftet"
citat fra artiklen

Prøv med momssvindel

Carsten Mortensen

Gud nåde & trøste den som køber en drone og efterfølgende sælger den ......tænk hvis den havner i fingrene hos en stat (Islamisk)
Hvem er forresten ham der Islamisk stat?