Læsetid: 1 min.

Ved du noget om eksterne interessers indflydelse på forskning? Kontakt os med oplysninger

Det er velkendt, at problemerne om eksterne interessers indflydelse på forskningen ikke begrænser sig til den såkaldte oksekødsrapport. Flere sager har allerede været fremme, men de er formentlig ikke de eneste. Derfor sætter Information fokus på området
Det er velkendt, at problemerne om eksterne interessers indflydelse på forskningen ikke begrænser sig til den såkaldte oksekødsrapport. Flere sager har allerede været fremme, men de er formentlig ikke de eneste. Derfor sætter Information fokus på området
7. september 2019

Information sætter i den kommende tid fokus på de udfordringer, det kan give for videnskaben og forskningsfriheden, når eksterne interesser får for meget indflydelse på forskningen. 

Ved du noget? Så vil vi meget gerne høre fra dig. 

Vi opfordrer alle forskere eller andre videnskabelige medarbejdere, der selv har haft oplevelse med eller har kendskab til eksempler, hvor eksterne interesser har blandet sig for meget i det videnskabelige arbejde, til at kontakte os. Vi vil også gerne høre fra dig, hvis du undrer dig over en rapport inden for dit fagområde, som kunne være værd at se nærmere på.

Vi har fuld forståelse for, at det er et følsomt emne. Alle henvendelser vil derfor selvfølgelig være uforpligtende, og vi vil behandle dem i fuld fortrolighed.

De seneste uger har Dagbladet Information afdækket, at Landbrug & Fødevarer har spillet en fremtrædende rolle i arbejdet med en rapport om oksekøds klimapåvirkning, som Aarhus Universitet lavede for landbrugsorganisationen.

Landbrug & Fødevarer har blandt andet været projektleder, skrevet hele afsnit i rapporten og påvirket den nyhed, Aarhus Universitet udsendte om rapportens konklusioner. Som konsekvens har Aarhus Universitet nu trukket rapporten tilbage, og institutlederen på Institut for Agroøkologi på universitet har forladt sin post.

Det er velkendt, at problemerne om eksterne interessers indflydelse på forskningen ikke begrænser sig til den såkaldte oksekødsrapport. Flere sager har allerede været fremme, men de er formentlig ikke de eneste. Det er derfor, Information sætter fokus på området.

I kan kontakte os på lodr@information.dk, mba@information.dk eller lasa@information.dk. I er også meget velkomne til at ringe til journalist Louise Schou Drivsholm på + 45 26 73 65 04.

Med venlig hilsen

Louise Schou Drivsholm, Martin Bahn og Lasse Skou Andersen
Journalister på Dagbladet Information

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Søren Kramer
  • Kurt Nielsen
  • Torben Skov
Søren Kramer, Kurt Nielsen og Torben Skov anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu