Læsetid: 4 min.

Venstres splittelse løses ikke kun med friske ansigter. Uenighederne er tydeligvis politiske

At et så umage par som ’slapperen’ Jakob Ellemann-Jensen og ’strammeren’ Inger Støjberg står til at blive kronet i et nyt formandskab vidner om, at grøfterne er gravet dybe i partiet
Venstres formandskandidat, Jakob Ellemann-Jensen, har brug for Inger Støjberg som næstformand for at hun kan give ham lidt djærv og jordbunden legitimitet i Håndbold-Danmark. Og hun skal ikke mindst genåbne forbindelseslinjerne til Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og den brogede flok, der efterhånden står tilbage som resterne af den borgerlige blok.

Venstres formandskandidat, Jakob Ellemann-Jensen, har brug for Inger Støjberg som næstformand for at hun kan give ham lidt djærv og jordbunden legitimitet i Håndbold-Danmark. Og hun skal ikke mindst genåbne forbindelseslinjerne til Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og den brogede flok, der efterhånden står tilbage som resterne af den borgerlige blok.

Jeanne Kornum og Sille Veilmark

5. september 2019

Hver især ville de ikke have en jordisk chance for at kunne forene Venstre. Han har lurepasset politisk i mange år og mangler parlamentarisk erfaring som topforhandler på Christiansborg, og hun skræmmer midtervælgerne væk med sin hårde og kompromisløse strammerlinje i udlændingepolitikken.

Politisk fremstår de som dag og nat, som varme og kulde: 45-årige Jakob Ellemann-Jensen har hidtil ligget snublende tæt på De Radikale, og 46-årige Inger Støjberg har sværmet endnu tættere ved Dansk Folkeparti. Men uenighed gør måske stærk.

I forening tegner de sig umiddelbart som et muligt drømmehold, der vil kunne forene fraktionerne fra land og by, de købmandsliberale og de nationalkonservative. Ellemann-Jensen og Støjberg vurderes i hvert fald vidt og bredt i Venstres bagland til at kunne skabe en perfekt og tiltrængt balance mellem partiets yderpunkter.

Efter utallige opfordringer har de begge valgt at lancere deres kandidaturer: Jakob Ellemann-Jensen annoncerede tirsdag aften på Facebook, at han stiller op som ny partformand for Venstre, og kort efter meldte Inger Støjberg sin ambition ud om at blive ny næstformand.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Ejvind Larsen
  • Johnny Christiansen
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Marianne Stockmarr
  • Anker Heegaard
Eva Schwanenflügel, Ejvind Larsen, Johnny Christiansen, Bjarne Bisgaard Jensen, Marianne Stockmarr og Anker Heegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

"I Venstre spiller det tydeligvis endnu ingen rolle, at det nye rød-grønne flertal i Folketinget vil have nedsat en undersøgelse, der skal kulegrave Inger Støjbergs ministeransvar i sagen om den ulovlige adskillelse af unge asylpar – et sagsforløb, der i yderste konsekvens kan føre til en rigsretssag."

Ja det er ganske bemærkelsesværdigt så ubekymrede Venstre og fru Støjberg virker her, en samlet opposition på det tidspunkt var aldeles klare i mælet: skifter magten og mandatfordelingen kommer vi efter fru Støjberg - og det tillader jeg mig at formode står til troende... - ellers vil der blive råbt 'LØFTEBRUD' - og med god ret.
Til Partiet Venstre: vælg endelig den konstellation, vi takker igen fra rød stue.

Werner Gass, Flemming Berger, Bjarne Bisgaard Jensen, Jens Kofoed, Ete Forchhammer , Carsten Wienholtz, Torben Skov, Bodil Strandmose, Peter Wulff, Eva Schwanenflügel, Benta Victoria Gunnlögsson, Rolf Andersen, Ole Frank, Steen Bahnsen, Ejvind Larsen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Den brogede flok har ingen klimakatastrofe afværgende økonomisk politik.

Flokken er ikke bæredygtig uanset hvor enige, med sig selv, de måtte blive med tiden.

Werner Gass, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Skov, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, Benta Victoria Gunnlögsson, Ole Frank, Steen Bahnsen, Ejvind Larsen, Torben Bruhn Andersen og Arne Lund anbefalede denne kommentar

Tjah, måske. Mon ikke Venstre har mest brug for at der kommer ro på de indre linier, og ikke idelige konfrontationer og skarpe meningsudvekslinger. Støjberg vil ikke kunne holde kæft på de rigtige steder, og Ellemann vil have suit hyr med at få hende til at følge det, der officielt hedder partilinien. Næstformanden/-kvinden skal i givet fald kunne overtage posten som partiets leder, og kan nogen mon forestille sig Støjberg i den rolle.
Ro i lejren vil der kunne komme med mindre aggressive typer som Ellen Trane eller Karsten Lauritzen

Carsten Wienholtz, Peter Wulff, Eva Schwanenflügel, Benta Victoria Gunnlögsson, Ole Frank, Ejvind Larsen, Torben Bruhn Andersen og Johnny Christiansen anbefalede denne kommentar

i Håndbolddanmark :-)
Et idiom siger mere end 1000 ord.

/O

Flemming Berger, Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, Judith Hiort-Lorenzen, Ole Frank, Steen Bahnsen og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar

En anden grund til splittelse i Venstre bliver hele klimaspørgsmålet og dets store synder landbruget. Den anden dag var Direktør fra Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding i TV og fortælle lidt om Ellemanns meritter som Miljø- og fødevareminister. Han fik megen ros! En bombe under Håndbolddanmark og landbrugsvenstre.....

Werner Gass, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm og Ole Frank anbefalede denne kommentar

He he Jan Jensen, det kan du have en pointe i, ros kan være vældig rart, men ikke så sikkert at 'landbrugsvenstre' er glad for ros fra Maria Reumert Gjerddings og Danmarks Naturfredningsforenings side... ;)

Arne Lund, Werner Gass, Ete Forchhammer og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det bliver interessant, om de Radikale vil løbe fra løftet om at indlede en undersøgelse af Støjbergs meritter som udlændingeminister, nu hun åbenbart skal være næstformand.
De vil jo så gerne knuselske Venstre..

Werner Gass, Carsten Wienholtz og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Bertel Bertelsen

Morten Østergaard, Radikale Venstre er nød til at varetage vælgernes interesse. Venstre har mange gange lokket med ministerposter til støttepartier og fået borgerlig politik igennem . Det er befolkningen obs på, den går ikke længere. Venstre har kernevælgere på landet, hvor sager om rapportsvindel vælter frem. Hvem er Venstre.. En ulv forklædt i fåreklæder ?.

"Uenighederne er tydeligvis politiske"
Selv venstre ved ikke hvor de har venstre :)

Må være svært at skulle stå nu og diskutere hvordan kejserens tøj ser ud, når man i årevis har påstået at kunne se det.

Werner Gass, Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

For det tilfælde at Socialdemokratiet kører det gamle bondeparti ud på et sidespor, er det en kæmpe fordel med et fløjopdelt Venstre, der således i mangel af bedre kan diskutere med sig selv, i hvad der formodentligt i første omgang bliver fire stive år. Og for pressen, som jo nærmest er flyttet ind hos de borgerlige, vil det selvfølgelig være gefundenes fressen. Det er lige før man tør sige: match made in heaven.

Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Problemet er vel, at Inger Støjberg ikke er liberal, men nationalkonservativ. I den forstand hører hun slet ikke hjemme i 'Danmarks liberale parti'.

Jacob Ellemann var i Deadline i går aftes. Åleglat, villig til t dele sol og vind lige, ikke træde nogen over tæerne. Fremstod som den store samler, der ville have stemmer fra alle partiets "fløje". Han er åbenbart så opsat på at vinde, at han elegant undgår at mene noget som helst. Og mht. Støjberg så kunne han da sagtens samarbejde med hyænen.
Så når den hurtige og muntre retorik skrabes væk, så ses den fødte opportunist, der såmænd også godt kan finde på at arbejde sammen med Nye Tarvelige.
Så var det sq mere gehalt i Uffemanden, der aldrig lagde skjul på, at han synes, at Frikadellepartiet var "rædselsfulde".