Læsetid: 13 min.

Weekendens landsmøder: »Jo mere de jubler i Nyborg, desto mere behov er der for klare svar fra Aalborg«

Der var lagt op til politisk superweekend, da Socialdemokratiet, De Radikale og Dansk Folkeparti i weekenden holdt deres første landsmøder siden folketingsvalget. Information var med, da valgets vindere og tabere skulle møde deres bagland
Til trods for valgnederlaget trådte Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl op på scenen til et stort bifald fra de fremmødte til DF's landsmøde i Herning.

Til trods for valgnederlaget trådte Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl op på scenen til et stort bifald fra de fremmødte til DF's landsmøde i Herning.

Sarah Hartvigsen Juncker

16. september 2019

Et langt år i dansk politik er gået, siden Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Radikale sidst var til det årlige træf med deres baglande.

Dengang havde daværende oppositionsleder Mette Frederiksen (S) netop erklæret, at hun ikke ville danne regering med De Radikale, og daværende gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) havde bedyret, at Socialdemokratiet har mere til fælles med Dansk Folkeparti end med De Radikale.

Flirten mellem de to partier kom så vidt, at DF-formand Kristian Thulesen Dahl i sin årsmødetale gjorde klart, at måtte der opstå et rødt flertal efter valget:

»Så kender du, Mette, mit telefonnummer«.

Et folketingsvalg senere er der vendt op og ned på den parlamentariske situation i dansk politik. Information er taget til Herning, Nyborg og Aalborg for at deltage i henholdsvis Dansk Folkeparti, De Radikale og Socialdemokratiets årsmøder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Kim Folke Knudsen
  • Oluf Husted
Eva Schwanenflügel, Kim Folke Knudsen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Er det velfærd at opkræve endnu flere skatter og afgifter eller at indføre endnu flere særrettigheder til bestemte og udvalgte samfundsgrupper? Hvad dækker begrebet velfærd over?

Kim Folke Knudsen

Symptomatisk med denne debattråds manglende indlæg. Jeg aner en vis træthed. Vi gider ikke høre på de endeløse skåltaler fra de politiske partier.

der ved nærmere eftersyn kunne ende som en lang række af løftebrud overfor vælgerne.

Den lavere pensionsalder til nedslidte Arne ?

Klimamålsætninger der får mig til at tro, at regeringen ender med at miste jordforbindelsen, hvem betaler for de grønne skåltaler ?

DF´s retorik om at enhver forbedring for udlændinge og flygtninge pr. automatik er en forringelse for rigtige etniske danskere med stamtavlen intakt tilbage til Harald Blåtand og Jelling Stenen.

birgitte andersen, Carsten Wienholtz, Søren Bro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Dansk energiforbrug er ikke så meget et problem, erklærer formand for DF Kristian Thulesen Dahl til forsamlingen.
Dansk LANDBRUG er på pløjebanen, og vil udvirke bibelske mirakler

Næh, det er os andre der er og bliver klimatosser, for udviklingen viser at vi snart kommer i bundreserve hvis vi ikke opper besøget i Bilka til et par flere ugedage i året, så'n som mor sagde..

birgitte andersen, Søren Bro, Torben K L Jensen og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar

> Det er første gang, Thorning står på talerstolen siden afgangen i 2015, og hun råder regeringen til at række ud over midten og »turde kompromiset«.

Nu skal Thorning vist til at flette næbbet. Hun »turde kompromiset« lidt for meget, da hun havde chancen.

> Lizette Risgaard, advarer i sin årlige tale forsamlingen om, »hvad Morten Østergaard kan finde på, og om han er ved at krydse Limfjorden i en våddragt«.

+1 Lizette

Eva Schwanenflügel og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Jan Weber Fritsbøger

Ole Rasmussen, ja det kan sagtens være velfærd at øge skatter og afgifter, hvis pengene ikke bruges på billigere luxusbiler men på netop velfærd, og det kan også være velfærd hvis de udvalgte til at få særrettigheder har dårligt dækkede behov som andre ikke har,
som jeg ser det dækker begrebet velfærd det liv samfundet tilbyder de mindst privilegerede, og dem med størst behov for hjælp og støtte.

Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar

De radikale har bare at glæde sig over deres mandatfremgang ved dette valg. Vanen tro, så ryger de ned på det halve ved næste valg. Sådan er der gået ved hvert eneste valg siden 2001. De svinger mellem 7-8-9 mandater og 16-18 fra valg til valg.
Er der ikke et klogt hoved i partiet, der spørger om hvad det er for en automatik - ja, måske endda naturlov - der her råder?