Læsetid: 3 min.

Flere partier vil have regeringen til at opsige kontrakt med kritiseret tolkefirma

Den seneste måned er der kommet 232 klager over tolkevirksomheden EasyTranslate. Det kom frem på et samråd med justitsminister Nick Hækkerup (S) tirsdag, hvor flere partier opfordrede regeringen til at opsige kontrakten med virksomheden
Tirsdag var Nick Hækkerup (S) i åbent samråd om EasyTranslate.

Tirsdag var Nick Hækkerup (S) i åbent samråd om EasyTranslate.

Ida Guldbæk Arentsen

23. oktober 2019

Flere partier vil have regeringen til at opsige kontrakten med tolkevirksomheden EasyTranslate. Det stod klart efter et samråd tirsdag.

De seneste måneder er tolkevirksomheden, som oversætter dokumenter og tolker i forbindelse med blandt andet retssager og sager om asyl, blevet kritiseret på en række punkter. Blandt andet har virksomheden fået kritik for i strid med kontrakten ikke at kunne levere tolke til bestemte sprog, for ikke at kvalitetssikre oversættelser, for i flere tilfælde ikke at møde op til opgaver for myndighederne og for at oversætte dårligt. I nogle tilfælde direkte forkert.

Det skaber usikkerhed i blandt andet retssystemet, mener Enhedslistens retsordfører for Enhedslisten, Rosa Lund. Hun opfordrer efter samrådet tirsdag regeringen til at opsige kontrakten med EasyTranslate.

»Det har jo nogle konsekvenser, blandt andet kan det blive dyrt at opsige kontrakten, men jeg mener, at der er vi nået dertil, hvor det er nødvendigt,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Breuer
David Breuer anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu