Læsetid: 3 min.

Fremmedkrigeres børn: Tesfaye går i Dansk Folkepartis fodspor

Regeringen vil fremlægge lovforslag, der blandt andet vil udelukke børn født i områder med indrejse- og opholdsforbud fra automatisk at få dansk statsborgerskab. Samme tanker lavede den forrige regering en aftale med Dansk Folkeparti om
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) vil fremlægge et lovforlsag i begyndelsen af december, som bl.a. vil gøre en administrativ frakendelse af dansk statsborgerskab muligt, »hvis en person har handlet til alvorlig skade for landets vitale interesser«. 

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) vil fremlægge et lovforlsag i begyndelsen af december, som bl.a. vil gøre en administrativ frakendelse af dansk statsborgerskab muligt, »hvis en person har handlet til alvorlig skade for landets vitale interesser«. 

Carsten Snejbjerg

4. oktober 2019

»Regeringen vil styrke indsatsen over for fremmedkrigere.« Sådan står der at læse i regeringens lovkatalog, og det skal ske med et lovforslag, som udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) vil fremlægge i begyndelsen af december.

Lovforslaget, hvis enkeltheder endnu ikke er kendt, vil ifølge lovkataloget betyde to ting: Dels skal reglerne i indfødsretsloven ændres, således at et barn, der fødes i et område med indrejse- og opholdsforbud, ikke automatisk erhverver dansk statsborgerskab.

Dels skal det gøres muligt med administrativ frakendelse af dansk statsborgerskab, »hvis en person har handlet til alvorlig skade for landets vitale interesser«, som det hedder i lovkataloget, som blev offentliggjort tirsdag i forbindelse med Folketingets åbning.

Forudsætningen for begge dele er dog, ifølge ekspert i indfødsret Eva Ersbøll fra Institut for Menneskerettigheder, at de pågældende personer ikke bliver statsløse. For det kan Danmark ikke tillade sig som følge af FN’s konvention fra 1961 om begrænsning af statsløshed. Hun kalder forslagene »betænkelige«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
  • Marianne Stockmarr
  • Dorte Sørensen
Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Marianne Stockmarr og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Robert Ørsted-Jensen

Nul putte. Ingen skal kunne gøres statsløse. Menb selvfølgelig er det en anden sag hvis man har statsborgerskab andet steds også og ikke er i fare for at blive slået ihjel.

Karsten Aaen, Niels G Madsen, Ole Frank og Søren Bro anbefalede denne kommentar

Tesfaye eksekverer blot enhver danske regerings forventelige totalitarisme.

Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Karsten Aaen, Niels G Madsen, Erik Winberg, Ole Frank, David Zennaro og Torben Skov anbefalede denne kommentar

nu er det jo ikke DK fremmed at straffe børn for forældrenes fejl, se bare hvordan det gik "tyskertøsernes" børn.

jens peter hansen

Ja hvordan gik det disse børn ? jo de fleste fik aldrig sandheden at vide. Det var jo ret let da de var meget små. Blev de frataget statsborgerskab, nej. Blev deres mødre, nej. Og ja i maj 45 var der mange uværdige scener. Ikke kun over for tyskerpigerne, men så mange andre. Blev nogle senere drillede, sikkert. De fleste anede formentlig ikke at de var efterkommer af en tysk soldat, da mødrene løj om ophavet. DK, som stat straffede altså ikke børnene. At virkeligheden derimod var hård nok var der til gengæld ingen tvivl om. Sammenligningen er ikke holdbar.

Et barn der fødes........ af en mor med et statsborgerskab, er ikke statsløs.
Danske statsborgere, som ikke har andet statsborgerskab, skal ikke kunne fratages dette (igen).
Er Tesfaye ikke enig ?

Viggo Helth, Eva Schwanenflügel, Lars Jørgensen, Niels G Madsen og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Mistede tyskerpigernes deres statsborgerskab ? mistede børnene deres ? Uglesete og nedværdigede, men det handler denne sag jo ikke om

@Jens Peter, nej, det handler om at børn straffes for forældrenes fejl, måske en arv fra overtroens sindsyge koncept: arvesynd.