Læsetid: 5 min.

’Hjælp til selvhjælp’: Britta Nielsen brugte falske foreninger til millionsvindel

Første dag i retssagen mod Britta Nielsen begyndte kedeligt og endte dramatisk, da sagens hovedperson blev kørt væk i ambulance. Anklageren fremlagde også de metoder, som den 65-årige tilsyneladende har brugt til at svindle staten for 117 mio. kroner
En ambulance kørte i dag Britta Nielsen væk fra københavns byret, da hun havde fået et ildebefindende. Retsmødet fortsatte efterfølgende uden Brittas tilstedeværelse. 

En ambulance kørte i dag Britta Nielsen væk fra københavns byret, da hun havde fået et ildebefindende. Retsmødet fortsatte efterfølgende uden Brittas tilstedeværelse. 

Niels Christian Vilmann

25. oktober 2019

Kort efter frokostpausen får Britta Nielsen det pludselig dårligt.

Senioranklager Lisbeth Jørgensen er netop gået i gang med at opremse de syv forskellige metoder, som den 65-årige kvinde tilsyneladende har brugt til at franarre sin tidligere arbejdsgiver Socialstyrelsen adskillige millioner.

Hun er nået til metode nummer tre, da retsformand Vivi Sønderskov Møller afbryder hende. Retsformanden kigger ned på Britta Nielsen, som sidder ved siden af sin advokat, Nima Nabipour, og ser skidt ud. Advokaten forklarer, at hun har haft nogle hjerteproblemer under varetægtsfængslingen.

Pludselig går det hele meget stærkt. Britta Nielsen bliver ført ud af retslokalet af sin advokat og to fængselsbetjente. Et par sekunder senere stormer Nima Nabipour ind igen.

»Ring efter en ambulance,« udbryder han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Fosberg

Jeg håber fokus i denne sag først og fremmest bliver at få afklaret hvorfor forvaltningen ikke har fungeret. Specielt om sagen er udtryk for generel dårlig forvaltning eller den er en anomali i et ellers velfungerende system.

Mogens Holme, Estermarie Mandelquist og Ib Christensen anbefalede denne kommentar

Jeg håber fokus bliver på den helt vanvittige kynisme og ligegyldighed gerningskvinden har udvist overfor samfundets svageste som skulle have fået en bedre tilværelse for de 116.000.000 som gerningskvinden har røvet og købt heste og biler for.

Nette Skov, Mogens Bach Jensen og Danny Hedegaard anbefalede denne kommentar