Læsetid: 4 min.

Institut: Tesfayes ministerium bruger ’meget tvivlsom’ fortolkning af konvention i lovforslag

I lovforslaget om fratagelse af fremmedkrigeres statsborgerskab lægger regeringen op til en fortolkning af FN-konventionen om begrænsning af statsløshed, der ifølge Institut for Menneskerettigheder er meget tvivlsom
Regeringen har fremskyndet et lovforslag, der skal forhindre fremmedkrigere i at vende tilbage til Danmark, men lovforslaget er en meget tvivlsom fortolkning af FN-regler, mener Institut for Menneskerettigheder.

Regeringen har fremskyndet et lovforslag, der skal forhindre fremmedkrigere i at vende tilbage til Danmark, men lovforslaget er en meget tvivlsom fortolkning af FN-regler, mener Institut for Menneskerettigheder.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

23. oktober 2019

Der gælder kun én begrænsning i lovforslaget om fratagelse af fremmedkrigeres danske statsborgerskab (L38), som førstebehandles onsdag i Folketinget: Den person, som administrativt fratages sit statsborgerskab, må ikke derved blive statsløs.

Det står udtrykkeligt i lovforslaget, og det ville også være i strid med en række internationale konventioner, som Danmark har ratificeret.

Med andre ord vil det kun være borgere, der har et dobbelt statsborgerskab, der kan rammes af lovforslaget. Eller hvad?

Det ser ud til, at Mattias Tesfayes ministerium med lovforslaget også forsøger at ramme borgere, der kun har deres danske statsborgerskab – hvis de vel at mærke også »har ret til et andet statsborgerskab ved den blotte registrering« hos et andet lands myndigheder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Andersen
  • Anne-Marie Krogsbøll
  • Johnny Christiansen
  • Dorte Sørensen
  • Marianne Stockmarr
  • Eva Schwanenflügel
Bjarne Andersen, Anne-Marie Krogsbøll, Johnny Christiansen, Dorte Sørensen, Marianne Stockmarr og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Fy for fanden !!

Arne Albatros Olsen, Bjarne Andersen, Anne-Marie Krogsbøll, Johnny Christiansen og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er underligt, at Mchangama og Justitia stiller sig tilfreds med en tidsbestemt uretfærdighed.

Især når vi allerede nu kan gætte, at politikerne i deres paranoia (og forsøg på at kapre vælgere) efter al sandsynlighed vil forlænge lovforslaget når solnedgangsklausulen rammer.

En uretfærdighed er en uretfærdighed for den, der rammes; uanset om loven bliver ophævet eller bliver lavet om senere, vil man have fået frataget sit statsborgerskab, og vi ved jo godt, at man ikke bare lige får sig et nyt.

Hvis folk er født her i landet, eller har fået tilkendt statsborgerskab, er det vores ansvar som danskere at holde styr på vore kriminelle.

Hvis man er så bange for at de vil begå  kriminalitet ved fx at udøve terrorisme, må man jo finde et andet påskud til at sætte dem i fængsel, vel at mærke et dansk fængsel.

Men lad dommerne dømme, ikke politikerne.

Niels Duus Nielsen, Bjarne Andersen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

Manden, ja S vil være eneherskere og er parate til at sætte det danske retssamfund over styr under dække af det drejer sig om IS krigere. Det er en belejlig undskyldning for lukke ned for en svær debat, som vi oplever det med 24/7. Kritisk journalistik skal erstattes af LOUD, en engelsk ord som betyder at overdøve "kritikken".Politikerne er trængte, de kan ikke styre virkeligheden og som Clement siger, desto mere vil de styre medierne, og nu også styre borgernes adfærd med en politisk administration, så hvem der sker næste gang efter en rejse, måske man har brugt en telemast som gør man er slettet som borger.

Bjarne Andersen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Krister Meyersahm

Alene det at overvinde den forhindring der er i Lov L.285, protokol nr.4, Menneskerettighedskonventionen, kræver helt særlig koldblodig politisk vilje. For det man vil, er at fratage visse personer statsborgerskabet for på denne måde at forhindre indrejse i Danmark. Man fornemmer at man vil komme udenom loven om forbud mod indrejse i eget land ved at; tage landet fra disse borgere. Det går ikke.

Etablér hellere lovgivning der fratager disse personer deres borgerlige rettigheder ved første forseelse mod rigets sikkerhed og interner dem derefter på livstid - langt væk.

Arne Albatros Olsen

Regeringen føler sig tydeligvis temmelig omnipotens, siden den skrider frem på den måde.
Et overvågningssamfund og tilsidesættelse af retstatens principper er den sikre vej imod et
diktatur.

"Men vel og mærke et diktatur,hvor vi allesammen kan føle os trygge".

Jeg synes, at jeg har er stødt på den slags argumenter tidligere i historien.