Læsetid: 2 min.

Klimaloven bliver næppe vedtaget før næste år

Regeringen skal gå foran og lave generationskontrakt med de unge, sagde Mette Frederiksen ved Folketingets åbning. Hun siger, hun vil få klimaloven »på plads inden jul«, men en endelig vedtagelse bliver næppe før til foråret
Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) indledte allerede tidligt i september sonderinger med regeringens støttepartier om klimaloven, ligesom han har haft samtaler med partierne i blå blok. En endelig vedtagelse bliver dog næppe før foråret. 

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) indledte allerede tidligt i september sonderinger med regeringens støttepartier om klimaloven, ligesom han har haft samtaler med partierne i blå blok. En endelig vedtagelse bliver dog næppe før foråret. 

Niels Christian Sauer

2. oktober 2019

Lige nu er det ifølge statsministeren de unge, erhvervslivet og andre, der løber stærkest i kampen for klimaet. Men Mette Frederiksen (S) vil, at regeringen og Folketinget igen kommer forrest.

Det sagde hun i sin åbningstale til Folketinget tirsdag, hvor hun lagde op til en ’generationskontrakt’ med de unge om at efterlade »en natur til næste generation, som er i bedre stand end den, vi selv fik i arv«.

»Vi skal leve op til vores børns tillid,« sagde statsministeren og nævnte en klimalov som første konkrete initiativ fra regeringen.

»Vi skal have klimaloven på plads inden jul,« lød meldingen.

Men så hurtigt kommer det næppe til at gå. I regeringens nye katalog over lovforslag, der skal fremsættes i denne folketingssamling, bebudes et forslag til klimalov, men først med fremsættelse i Folketinget til februar.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anker Heegaard
  • Eva Schwanenflügel
Anker Heegaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu