Læsetid: 3 min.

Ligestillingsminister ser med alvor på LGBT-personers mistrivsel. Nu skal der gøres noget

LGBT-personer har det markant dårligere især psykisk end resten af danskerne, viser den store befolkningsundersøgelse af danskernes sexliv. Ligestillingsminister Mogens Jensen ser det som et alvorligt problem, som skal håndteres via ændret lovgivning, mere viden og oplysning
Ifølge ligestillingsminister Mogens Jensen er det et alvorligt problem, som skal håndteres via ændret lovgivning, mere viden og oplysning, at LGBT-personer har det markant dårligere især psykisk end resten af danskerne.

Ifølge ligestillingsminister Mogens Jensen er det et alvorligt problem, som skal håndteres via ændret lovgivning, mere viden og oplysning, at LGBT-personer har det markant dårligere især psykisk end resten af danskerne.

Niels Christian Vilmann

1. november 2019

Seksual- og kønsminoriteterne har det langt dårligere end heteroseksuelle og ciskønnede. Det fremgår af Projekt SEXUS-undersøgelsen om danskernes seksualitet og sundhed, som Information skrev om mandag.

Blandt de homo- og biseksuelle, transkønnede og nonbinære – personer, der ikke definerer sig som hverken mand eller kvinde – er der langt flere, der har oplevet ensomhed, angst og depression.

Der er flere, der får behandling for psykiske problemer, og flere som har haft selvmordstanker eller forsøgt selvmord. At seksual- og kønsminoriteterne har det så dårligt, er et problem, som ligestillingsminister Mogens Jensen ønsker at gøre noget ved, siger han.

– Hvad tror du, den udbredte mistrivsel blandt seksuelle minoriteter skyldes?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Fødevarestyrelsen Mørkhøj
  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
Fødevarestyrelsen Mørkhøj, David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Endnu engang viser de tørre tal, at vi er langt mindre progressive end vi tror i vores egen selvforståelse.
Godt der bliver sat fokus på problemerne.
Om det kommer til at rykke noget er en anden sag..

Carsten Wienholtz, Palle Raabjerg og David Zennaro anbefalede denne kommentar

Nu viser undersøgelsen intet om årsagen til den dårligere trivsel.
Der er sikkert flere årsager, men lad mig bare nævne to andre
Jeg siger IKKE, at det er en psykisk sygdom at føle sig som et andet køn, ens ens biologiske. Disse menneskers ønsker skal respekteres. Der er imidlertid en række psykiske sygdomme, der bl.a viser sig ved forvrænget kropsopfattelse. Det kan ikke udelukkes, at en subgruppe måske tillige lider af en af disse sygdomme og således på forhånd har en skrøbelig psyke.
Jvfr referat fra sex-undersøgelsen i Dead-line, er f.eks overforbrug af alkohol hyppigere i denne gruppe.
En stor del af de, der psykiske problemer i voksenalderen, havde det allerede skidt i barnealderen.
Sex-studiet er ikke lavet mhp analyse af årsagen til mistrivslen og overhyppigheden af selvmord. Der er tale om en undersøgelse af danskernes sexliv. Derfor skal man være varsom med at drage forhastede konklusioner. Yderligere studier mhp at belyse dette, kunne være en god idé
Mvh
Henrik Keller

birgitte andersen

Jeg tænker mig at en del af LGBT-personers mistrivsel, kan skyldes at de måske er ensomme. Nogle LGBT-personer, har sikkert heller ikke råd til at have en kærste pga. den gensidige forsørgerpligt.....