Læsetid: 4 min.

Myndigheder mørklægger dokument: Var advaret om formodede svindlere i 11 år

Helt tilbage i 2008 fik danske myndigheder kendskab til personer i netværk bag omfattende formodet momssvindel, som Information og Finans har kortlagt. Det fremgår af et fortroligt dokument, som Justitsministeriet har sendt til Folketingets Retsudvalg
Ifølge justitsminister Nick Hækkerup (S) står det klart, at der er brug for at styrke myndighedernes samarbejde om økonomisk kriminalitet og terrorfinansiering.

Ifølge justitsminister Nick Hækkerup (S) står det klart, at der er brug for at styrke myndighedernes samarbejde om økonomisk kriminalitet og terrorfinansiering.

Ida Guldbæk Arentsen

28. oktober 2019

De danske myndigheder har i vidt omfang modtaget advarsler om personer i det netværk bag formodet momssvindel, som Information og Finans har kortlagt. Advarslerne går helt tilbage til 2008 og frem til i år og gælder en række af personerne i netværket.

Det fremgår af et fortroligt svar, som Justitsministeriet har sendt til Folketingets Retsudvalg, og som Information og Finans har set.

Det fortrolige svar er givet til Dansk Folkepartis Dennis Flydtkjær, som havde stillet en række spørgsmål på baggrund af Information og Finans’ afdækning af et netværk med 14 forretningsmænd i spidsen, der har efterladt en gæld til statskassen på over 800 millioner kroner i manglende moms, skat og afgifter.

To af de 14 personer i svindelnetværket var jihadister, hvoraf den ene i 2016 ifølge PET »med stor sandsynlighed« var blevet dræbt i Syrien, mens den anden blev fængslet for terrorfinansiering i Spanien i 2017. Ingen af de to blev retsforfulgt for svindlen i Danmark.

Lars Krull, der er ekspert i hvidvask og konsulent ved Aalborg Universitet, finder oplysningerne foruroligende:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
  • Tom Andreæ
  • Dorte Sørensen
  • Hanne Utoft
  • Bjarne Andersen
  • Anne-Marie Krogsbøll
  • Niels-Simon Larsen
David Zennaro, Eva Schwanenflügel, Tom Andreæ, Dorte Sørensen, Hanne Utoft, Bjarne Andersen, Anne-Marie Krogsbøll og Niels-Simon Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anne-Marie Krogsbøll

Nogen må være korrupte....

Søren Bro, Benta Victoria Gunnlögsson, Randi Christiansen, Eva Schwanenflügel, Tommy Clausen, Bjarne Andersen, Egon Stich, Ib Christensen, Estermarie Mandelquist, Kim Houmøller, Henrik Peter Bentzen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

De, som ikke handlese med rettidig omhu, må stilles til ansvar, økonomisk....

Benta Victoria Gunnlögsson, Bjarne Andersen, Randi Christiansen, Eva Schwanenflügel, Tommy Clausen, Carsten Wienholtz, Kim Houmøller og Henrik Peter Bentzen anbefalede denne kommentar

Politikere og forvaltninger har et ambivalent forhold til slør. Kvinder må ikke vise sig med slør på Borgerservice, for så kan forvaltningen ikke identificere den pågældende. Samtidig er det i vor kultur udtryk for undertrykelse af kvinden selv, men også os andre. Det foregår alt imens både politikere og forvaltninger i stadigt stigende omfang lægger både slør, røgslør, og mørkelægningsgardiner ud for borgerne for i flyverskjul, at dække over deres egne handlinger. Hvordan kan vi have tillid til et sådant system?

Bjarne Andersen, Randi Christiansen, Eva Schwanenflügel og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar