Læsetid: 4 min.

Ombudsmanden skal vurdere Støjbergs praksis for humanitært ophold til alvorligt syge

For første gang vil den praksis for humanitært ophold, som blev indført under Inger Støjberg efter et års misfortolkning af EMD-dom, blive vurderet af Ombudsmanden. Advokat Marianne Vølund har klaget over afslag til hjertesyg klient
32-årige Naser Hosseini sidder på sit værelse på asylcenteret i Ranum og ser videoer med danskundervisning på YouTube. Tirsdag skal han udsendes af Danmark. Men hans advokat har klaget Ombudsmanden over afgørelsen.

32-årige Naser Hosseini sidder på sit værelse på asylcenteret i Ranum og ser videoer med danskundervisning på YouTube. Tirsdag skal han udsendes af Danmark. Men hans advokat har klaget Ombudsmanden over afgørelsen.

Cathrine Ertmann

29. oktober 2019

Tirsdag skal den 32-årige hjertepatient Naser Hosseini udsendes af Danmark. Han har fået afslag på humanitært ophold, selv om hans advokat ikke mener, at det vil være muligt for ham at betale den livsnødvendige medicin, når han sendes til Kabul i Afghanistan. Hver dag skal han nøje afstemt tage to præparater til blodfortynding, ellers risikerer han blodpropper eller indre blødninger.

Advokat Marianne Vølund har derfor klaget til Folketingets Ombudsmand, og det betyder, at han nu får lejlighed til at se nærmere på Udlændinge- og Integrationsministeriets praksis, når det gælder tildeling af humanitært ophold til alvorligt syge udlændinge.

Som Information tidligere har beskrevet, var ministeriets embedsmænd under den tidligere minister Inger Støjberg (V) mere end et år om at nå frem til en korrekt forståelse af en afgørelse fra den Europæiske Menneskeretsdomstol, den såkaldte Paposhvili-dom fra december 2016.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Tommy Clausen
  • Anker Heegaard
  • Britta Hansen
  • Dorte Sørensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Marianne Stockmarr
Tommy Clausen, Anker Heegaard, Britta Hansen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel og Marianne Stockmarr anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Selv Sisyfos ville have nedlagt sin sten af udmattelse, stillet overfor de danske myndigheders stejlhed.

Tommy Clausen, Birte Pedersen, Karsten Lundsby, Anker Heegaard, Carsten Wienholtz, Bent Gregersen, Dorte Sørensen og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Niels Johannesen

Jeg kan godt se at det er problematisk at sende syge mennesker tilbage til et land, hvor deres sygdom med stor sandsynlighed ikke vil behandles ordentligt.

Men lad os lige overveje konsekvenserne af det nye regime for humanitært ophold. Det betyder i princippet at enhver ubemidlet person fra et udviklingsland med en kronisk lidelse har RET til humanitært ophold i Danmark.

Her støder de menneskeretlige principper grundigt sammen med virkeligheden for selvfølgelig kan Danmark ikke garantere sådan en ret.

Er det muligt at fremsætte et lovforslag der udviser Inger Støjberg til Afghanistan for bestandigt? Normalt har jeg ikke mange ønsker til Jul meeeeen...