Nyhed
Læsetid: 5 min.

Red Barnets generalsekretær: Få børnene i de syriske lejre hjem nu!

Danske børn, som opholder sig i to lejre i det nordøstlige Syrien, er i livsfare, fordi den humanitære situation efter den tyrkiske militæroperation er helt ekstrem. Derfor bør regeringen benytte sig af våbenhvilen til at få børnene hjem til Danmark nu, lyder opråbet fra Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær for Red Barnet
Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær for Red Barnet i Danmark, opfordrer regeringen til at gøre alt for at få de omkring 30 danske børn, som opholder sig i to lejre i det nordøstlige Syrien og er i livsfare, hjem.

Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær for Red Barnet i Danmark, opfordrer regeringen til at gøre alt for at få de omkring 30 danske børn, som opholder sig i to lejre i det nordøstlige Syrien og er i livsfare, hjem.

Indland
25. oktober 2019

Omkring 30 danske børn opholder sig i to lejre i det nordøstlige Syrien, og de er i livsfare. Derfor bør regeringen gøre alt, hvad den kan, for at få dem hjem til Danmark nu, mens der er våbenhvile efter den tyrkiske militære aktion ind i det nordlige Syrien.

Sådan siger Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær for Red Barnet i Danmark. Hendes budskab kommer torsdag, hvor Folketinget efter en hastebehandling på tre dage har vedtaget at gøre det muligt administrativt at fratage statsborgerskabet fra danskere, der har været fremmedkrigere i Syrien.

Men det er altså ikke alle sager om danskere i Syrien, regeringen har hastværk med at få ordnet. I forhold til de omkring 30 børn af danske statsborgere, som ifølge PET opholder sig i de kurdisk-kontrollerede lejre Al-Roj og Al-Hol, synes regeringen ikke at have travlt.

»I forvejen var situationen i de to lejre meget alvorlig. Men nu er børnene i livsfare, fordi det nordøstlige Syrien er ved at knække sammen, ikke mindst på grund af den tyrkiske militære aktion. Vi hører fra vores lokale folk i lejrene, at de hænger i med det yderste af neglene, og at den humanitære situation nu er helt ekstrem. Derfor bør regeringen nu bruge det vindue, som den forlængede våbenhvile har skabt, til at få de danske børn hjem. Det vil også frigive ressourcer, som Red Barnet så kan anvende på de mange andre børn i lejrene,« siger Johanne Schmidt-Nielsen, der har beklædt posten som generalsekretær i tre måneder.

Al-Roj lejren befinder sig inden for den sikkerhedszone på 30 kilometer i det nordøstlige Syrien, som Tyrkiet har ønsket at etablere, mens Al-Hol lejren ligger 50 kilometer fra grænsen. Begge lejre har såkaldte internationale annekser, hvor der tilsammen er placeret omkring 11.000 kvinder og børn fra andre lande, heriblandt danske.

Red Barnet er en af de eneste internationale organisationer, der har opereret i de internationale annekser, og organisationen har derfor en viden om forholdene, som ikke mange andre har. Dertil kommer, at Red Barnet er i kontakt med danske pårørende til flere af kvinderne og børnene i lejrene.

Endnu er de to lejre ifølge Red Barnets lokale folk under kurdisk kontrol. Og det gør det muligt for den danske regering – hvis den vil – at gøre en indsats for børnene, mener Johanne Schmidt-Nielsen.

Danmark har nemlig forbindelser til kurderne, men hvis for eksempel den syriske præsident Assad overtager kontrollen med lejrene, har Danmar, så vidt Red Barnet ved, ingen diplomatiske forbindelser at trække på. Derfor skal den danske regering handle nu, mener hun.

»Vi hører fra vores lokale folk, at de næsten ikke har ord til at beskrive, hvor forfærdelige forholdene er i de to annekser, som er blevet kaldt ’Helvede på jord’. Børnene er i risiko for vold og overgreb, lige som sygdomme under de ekstreme forhold kan være dødelige for mindre børn, for eksempel diarré,« siger Johanne Schmidt-Nielsen og fortsætter:

»Dertil kommer, at børnene er i fare for at pådrage sig permanente psykiske skader og traumer på grund af den vold og lemlæstelse, som flere af dem har været vidne til.«

Forældrenes ansvar, mener regeringen

Den danske regering har på et samråd i Folketinget i begyndelsen af september understreget, at der ingen tilgivelse findes for de forældre, som enten har taget deres børn med til »Islamisk Stats dødsrige«, eller som har fået børn dernede.

»De har påført deres børn den værst tænkelige start på livet. Det er en situation, som forældrene har skabt, og som forældrene nu må tage ansvaret for,« sagde udenrigsminister Jeppe Kofod (S) på samrådet.

Den vurdering er Red Barnet helt uenig i.

»Jeg forstår godt den vrede, der er over for de mænd og kvinder, der er taget til Syrien for at tilslutte sig IS. Men det kan og må aldrig blive børnenes ansvar, hvilke handlinger deres mødre eller fædre har foretaget,« siger Johanne Schmidt-Nielsen og peger på, at det er fundamentalt, at børn er selvstændige individer med selvstændige rettigheder, og de skal ikke straffes for deres forældres gerninger.

»Det burde børnenes statsminister da kunne forstå,« som Johanne Schmidt-Nielsen siger det.

På samrådet ville udenrigsministeren på samrådet dog godt i helt særlige tilfælde åbne for, at danske børn kunne hentes hjem, sådan som det allerede er sket med en 13-årig dansk dreng. Men det vil »som udgangspunkt« kun ske, hvis barnet befinder sig i en alvorlig helbredssituation, som ikke kan behandles lokalt, og som enten kan blive livstruende eller volde alvorlige, permanente mén, fastslog Jeppe Kofod.

Hertil siger Johanne Schmidt-Nielsen, at alle de danske børn i de to lejre netop risikerer underernæring og traumer, som kan give varige mén, hvis ikke der gøres en indsats nu for at få dem ud.

»De børn har et akut behov for at få behandling for deres oplevelser og traumer efter en opvækst med død, lemlæstelse og permanent frygt.«

Red Barnet kender kun til danske børn i lejrene, hvor mødre er barnets omsorgsperson. Ofte er mødrene også helt alene om at være det. Desuden har Red Barnet kendskab til forældreløse danske børn.

»I de tilfælde, hvor børnene har levende mødre, er det vores klare opfordring, at både mor og barn hentes til Danmark. Det vil være ekstremt skadeligt for børnene at adskille dem fra deres primære omsorgsperson. Så må mødrene stå til ansvar for deres eventuelle handlinger i det danske retssystem. Jeg kan ikke afvise, at der er mødre iblandt, som ikke er i stand til at tage vare på deres børn. Men vi er nødt til at få mødre og børn til Danmark for, at myndighederne kan foretage den vurdering,« mener Red Barnets generalsekretær.

Selv om Red Barnet har lokale folk i de to lejre, så er det ikke sådan, at organisationens indsats i lejrene alene retter sig mod danske børn. Den retter sig mod alle børn i lejrene, uanset deres nationalitet.

»Jeppe Kofod sagde på samrådet, at hvis situationen ændrede sig, så ville man se på det igen. Og med den tyrkiske militære aktion har situationen ændret sig og er blevet ubeskriveligt meget værre. For mig er det helt uforståeligt, hvis ikke regeringen vil hjælpe de danske børn, når muligheden er der,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Når det gælder om at underminere retsprincipperne, har flertallet af folketingets politikere et helt ufatteligt hastværk.

Der er ingen der skal stå til ansvar for teleskandalen, og den ulovlige sessionslogning fortsætter uden blusel.
Statsborgerskab er nu blevet 'administrativt', og ministeren har fået hånds- og halsret over bedømmelsen af hvem som skal have det frakendt.

Det skal 'primært' være de såkaldte fremmedkrigere - men hvem ellers?
Hvornår er nogen 'til fare for statens vitale interesser'?
Det er en gummiparagraf, der tillader personlige vurderinger udenom domstolene.

Og hvor stiller det så børnene i de farlige fangelejre, såfremt deres mor får frataget sit statsborgerskab?
Mister de det så også?
Har vi i Danmark ingen forpligtelser overfor danske børn efterladt i krigszoner længere?

De danske politikere raser; nu vil dette eller hint land ikke hjemtage 'sine' borgere - folk, som måske er født og opvokset i Danmark, men som bare ikke har formelt statsborgerskab. Eller de der frakendes statsborgerskab efter at have begået kriminalitet.

Men de selvsamme politikere mener det er helt fint at lade danske statsborgere blive i et andet land, så kan andre tage ansvar for dem. Eller man kan altså nu formelt fratage dem statsborgerskabet, så de ikke længere er vores hovedpine.

Moral er godt, dobbeltmoral dobbelt så godt.

I børnenes tilfælde er det ikke en hastebehandling, der er på tale, tværtimod er mottoet;
'Vi skal skynde os - langsomt'.

Dan Jensen, Carsten Wienholtz, Flemming Berger, Thorkil Søe, Mogens Holme, John Andersen, Jørgen Vogelius, Rolf Andersen, Jan Fritsbøger, Dorte Sørensen, Ete Forchhammer , Karen Grue, Tue Romanow, Hans Larsen, René Hansen, Viggo Okholm, Philip B. Johnsen og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Ærlige og modige politikere er udrydningstruede, de priviligerede i verden vil ikke erkende den globale stabilitet er i opløsning i takt med eksistensgrundlaget svinder og konflikterne tiltager i kampen om de svindende globale resurser.
Det er tydeligvis vanskeligt, at gøre oprør mod et system, som i så høj grad kommer en selv til gode.

Det bliver værre!
Panik før lukketid!

Carsten Wienholtz, Flemming Berger, John Andersen, Rolf Andersen, Jan Fritsbøger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

De muslimske lande har rehabiliteringsprogrammer for islamister, hvor de bliver belært om islam af voksne mennesker. Måske man kunne gøre noget tilsvarende med de mødre, som i en del tilfælde har været purunge piger, som er faldet for IS-illusionen.

John Andersen, Rolf Andersen, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Undsktyd men jeg kan ikke lade være med en bemærkning/ et spørgsmål til - "De har påført deres børn den værst tænkelige start på livet. Det er en situation, som forældrene har skabt, og som forældrene nu må tage ansvaret for,« sagde udenrigsminister Jeppe Kofod (S) på samrådet." -

Skal det synspunkt så ikke gælde for ALLE forældre, der tlllader sig i at få børn- Det synspunkt fratager samfundet for helt at blande sig og al børnelovgivning kan undlades - mange anbringelser kan undgås, når det helt og aldeles er forældrenes ansvar. Er det den udvikling Kpfod taler for?

Henriette Bøhne, Mogens Holme, John Andersen, Rolf Andersen, Hans Larsen, Carsten Mortensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Børnene har ikke en chance og bliver bundet til deres forældres forbrydelser fordi forældrene ikke straffes for deres grusomme forbrydelser.

Giv det Nazist-koncentrationslejr lakmus test.

Hvad er straffen for en bøddel der torturerer folk eller en person som er medvirkende til det?

Forbrydere skal straffes ellers opstår der bitterhed der præger generationer. Følgevirkningerne ødelægger vores samfund. Se bare Israel og mellemøsten. Nazisterne fik lov at gå. De blev rehabiliteret. Og det er en katastrofe vi døjer med i dag.

Det er gennemført idiotisk at give rehabiliteringsprogrammer for de værste forbrydelser på denne her planet. Få proportionerne i orden.
Vi har brug for at reformere hele vores fængselsvæsen og bruge en helt anden pædagogik men en del af løsningen er også at kunne håndtere forbrydelser mod menneskeheden proportionalt.

Skal de børn "hjem" skal forældrene som minimum have livstid. Også selvom de ikke selv har ført kniven. Vi har brug for ny lovgivning der kan sikre det. Ellers frigøres børnene aldrig.

Philip B. Johnsen

Selv hvis nogle måtte være ligeglade med børnene eller ligefrem måtte have noge mod fattige, lyshårede og blåøjede børn med forældre der er døde, så er det en tåbelig idé, at lade dem rådne i en flygtningelejr.

Det er kun kortsigtede politiske økonomiske interesser, der taler for ligegyldighed med fremtiden og lukke øjnene for realiteterne, men det er selvfølgelig det hotteste politisk sort anno 2019 blandt de folkevalgte.

Henriette Bøhne, John Andersen, Hans Larsen, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Dertil kommer, at Red Barnet er i kontakt med danske pårørende til flere af kvinderne og børnene i lejrene."

Børnene har altså pårørende her i landet som kunne hjælpe til når de kom hjem.
Det bliver helt glemt..

John Andersen, Rolf Andersen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

Børnene skal kun hjem hvis de alle kan tvangsfjernes eller forældrene fraskriver dem, forældrene SKAL ikke hjem punktum.

Det hjælper ikke at Danmark bliver ved med at være tossegod og naiv, for hvert et spadestik vi tager i den retning, der underminere vi samtidigt vores eget samfund, virkeligheden er barsk og brutal, de her mennesker har selv valgt Danmark fra og forældrene har myndigheden over dem, så det er naturligvis synd og ærgerligt for børnene, men der er jo mange børn derude, hvad med alle de andre børn og deres forældre, skal de så også til Danmark?

Hvor stopper det, og hvornår skal vi trække stregen i sandet, jeg mener vi skal gøre det her!

Per Torbensen, Inger Nilsson og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Johanne Schmidt Nielsen :

"Vi hører fra vores lokale folk, at de næsten ikke har ord til at beskrive, hvor forfærdelige forholdene er i de to annekser, som er blevet kaldt ’Helvede på jord’. Børnene er i risiko for vold og overgreb, lige som sygdomme under de ekstreme forhold kan være dødelige for mindre børn, for eksempel diarré,« siger Johanne Schmidt-Nielsen og fortsætter:

»Dertil kommer, at børnene er i fare for at pådrage sig permanente psykiske skader og traumer på grund af den vold og lemlæstelse, som flere af dem har været vidne til."

Disse forhold skal åbenbart ignoreres..
Hvad er det for et land vi efterhånden lever i ?!?

Finn Jakobsen, Marie Jensen, Thorkil Søe, Frede Jørgensen, Henriette Bøhne, Mogens Holme, John Andersen, Rolf Andersen, Hans Larsen, Jan Fritsbøger og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar

Danmark har et ansvar overfor sine borgere, der er kommet i nød i udlandet. Sådan er det med disse børn. Det kan kun gå for langsomt at få dem hjem. Hvordan evt. mødre og andre pårørende skal behandles må komme an på en individuel vurdering hos domstolene (det sidste var en vittighed),

Finn Jakobsen, Marie Jensen, Thorkil Søe, Mogens Holme, John Andersen, Rolf Andersen, Hans Larsen, Jan Fritsbøger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Inger Barbara Christina Christensen

Disse børns voksne bør stilles for en dommer og retsforfølges, hvis der er grundlag for det.
Børnene må fjernes fra forældreren, hvis vedkommende (moren) har begået noget kriminelt og kendes skyldig. Det er kernen i et retssamfund, at man er uskyldig indtil det modsatte er bevist.
Jeg er med andre ord ligesom Johanne Schmidt - Nielsen uenig i politikernes nye lov. Også selvom der kan være og helt sikkert i blandt disse mennesker er fok, som er voldsparate og farlige.

Marie Jensen, Henriette Bøhne, John Andersen, Jørgen Vogelius, Rolf Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Hvem siger forældrene vil afskrive deres børn og have dem til Danmark, et land de foragter og er rejst fra. Har bekæmpet og hvis værdier de ikke deler. Det er da ikke sådan lige. Forældrene skal ikke tilbage til DK. Men børnene er fortsat deres børn. Og hvad ønsker børnene. ? De forældre har da selv også et ansvar for at ændre deres børns vilkår.

Philip B. Johnsen

@Eva Schwanenflügel
Du skriver 08:42 “Hvad er det for et land vi efterhånden lever i ?!?”

Det er det helt rigtige spørgsmål.

Det værste er, at stort set alle i befolkningen inderst inde godt ved, at det er en tåbelig politik mod uskyldige børn, men borgere er blevet bange for at stå op for det rigtige og fornuftige, opskræmt af politikernes ‘had’ til muslimer i almindelighed og fakta generelt i særdeleshed.
Det farligt det politikere samlet set gør mod børnene og det er blevet en automatreaktion bredt på det samlede politiske arbejde.

Svarer på dit spørgsmål er:
‘Kortsigtede politiske økonomiske interesser, ligegyldighed med fremtiden og lukker øjnene for realiteterne.’

Flemming Berger, Eva Schwanenflügel og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
torben - nielsen

Nu skal man være kritisk ved det man læser.

Dette er et partindlæg.

Johanne Schmidt-Nielsen er part i denne sag, og har personlige økonomiske interesser heri.

Det er ikke Johanne Schmidt-Nielsen eller Dansk Flygtningehjælps opgave, at skaffe flere flygtninge til landet, det er hendes opgave, at sørge så godt som muligt, for dem som kommer.

Det er Enhedslisten, som er interesseret i at skaffe så mange flygtninge til landet, som muligt.

Derfor er dette indlæg desværre et tilfælde af kasketforvirring.

Michael Friis, Per Torbensen, Peter Hansen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

@Torben - Nielsen
Enhedslisten?
Der er et dansk sikkerhedspolitisk anliggende på den lange bane fra ‘kortsigtede politiske økonomiske interesser, politisk ligegyldighed med fremtiden og politikere der lukker øjnene for realiteterne.’

Her er et andet relevant spørgsmål vedrørende de efterladte børn:
Hvad bringer ‘fremtiden’ for de efterladte børn og hvordan kan det påvirker Danmark?

United Nations/FN
15. juli 2019

Der er 815 millioner i dag, tre milliarder mennesker i verden forventet underernæret i 2050 forårsage af de menneskeskabte klimaforandringer i kølvandet på svindende eksistensgrundlag og medfølgende væbnede konflikter om de få tilbageværende resurser.

“World hunger continues to rise due to conflict, climate change, says UN report.
United Nations.

A profound change of the global food and agriculture system is needed if we are to nourish the 815 million people who are hungry today and the additional 2 billion people expected to be undernourished by 2050.

Right now, our soils, freshwater, oceans, forests and biodiversity are being rapidly degraded. Climate change is putting even more pressure on the resources we depend on, increasing risks associated with disasters, such as droughts and floods.”
Link: https://www.un.org/sustainabledevelopment/hunger/

Thorkil Søe, Eva Schwanenflügel og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

ja der er god grund til at være kritisk,
især når et partsindlæg indeholder tvivlsomme postulater,
jeg kan altså ikke få øje på de personlige økonomiske interesser,
men den slags beskyldninger er jo effektive til at undergrave en persons torværdighed,
og så er det jo altså også løgn at Ø ser en interesse i at få så mange flygtninge som muligt til landet, hvad de arbejder for er en menneskelig politik på området, en anstændig behandling af alle mennesker og måske i særlig grad børn, og ja det kunne evt medføre lidt flere end nu, men det er jo altså ikke så mange som muligt,
så ja der er al mulig grund til at være kritisk, som altid når højreorienterede spreder deres propaganda baseret på uvederhæftige postulater ( eller lad os da bare kalde det løgne )

Anna Olsen, Hans Larsen, Christel Gruner-Olesen, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme, John Andersen og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar
torben - nielsen

Jo, men det er jo også det vi ser i Syrien i disse tider.

Den syriske regering tager ansvar for at befolkningstallet er kommet over det bæredygtige, og det vi ser nu, er en reduktion til en lidt mindre befolkning.

Det er selvfølgelig ikke særligt rart at kigge på, medens det står på, men så må man arbejde for, at vækst sker ved bedre liv, frem for flere liv.

Vist er det forfærdelige forhold der er i lejrene i Syrien, hvor børn, kvinder og mænd/IS-krigere og fremmedkrigere befinder sig i, - men vi skal huske på det ikke er de danske stat der har sendt dem derned, nej, de tog i stedet derned frivilligt, og med den frihed de havde i Danmark tog de også deres børn med derned.

Vist er det tragisk for børnene, at deres forældre så uansvarligt tog dem med derned til Mellemøsten, men selv om Danmark havde vidst det ville ende rædselsfuldt, havde vi ingen juridisk ret til at fjerne børnene fra forældrene, - og havde man alligevel gjort det, så "havde fanden været løs i alle medier og organisationer", og kræves forældrenes rettigheder for ukrænkelige

"Mange" af de tilrejsende til det lysende Kalifat, vidste udmærket fra vore daglige medier, at tilværelsen nok næppe var så lys, - men et yderst blodigt regime, som de åbenbart intet havde imod at tilslutte sig mænd, kvinder og deres børn.

Kalifatet var ikke hvad de drømte om, - men det er ikke Danmarks skyld, og vi har ingen forpligtelse til at hente én eneste af dem til Danmark, de må søge sig en tilværelse som det nu engang er muligt for dem og deres børn, helt på lige fod med andre emigranter fra Danmark til andre verdensdele, og hvor det er gået godt for nogle, er det også gået skidt for andre, men de har selv måtte tage ansvaret herfor.

Vist hjælper Danmark danskere i nød u fremmede lande, - men som man også ser, så sker det i de tilfælde hvor mennesker uforvarent er blevet indblandet i, eller er kommet galt afsted, - altså helt modsat hvad der er tilfældet i Mellemøsten med fremmedkrigerne, deres koner og børn.

Det man vil for børnenes skyld er meget sympatisk, men det er ikke noget vi er forpligtet til på nogen måde.

Peter Hansen, Per Torbensen, Helle Walther, Hans Aagaard og Inger Nilsson anbefalede denne kommentar

På TV i dag udtalte politikere fra R og Ø sig meget bombastisk, de børn skulle hjem,?? det er ikke deres hjem mere,- her og NU. NÅ hvordan skulle det så foregå? Hvem skulle hente dem hjem, det er så nemt at kræve og så skal andre udfører kravet og have ansvaret og hvem skulle så tage sig af dem.
Så sagde R personen, jeg tog mig til hovedet, jamen så må moren med?????
Og en anden person på TV, ja men hvad så om 20 år, så....... hader de os og så......
Man interviewer folk på et meget lille oplyst grundlag, Og nogle politikere udtaler sig med hovedet under armen.

Eva Schwanenflügel

Udenrigsministeriet har nu skrevet til de pårørende, at børnene fra deres familie ikke vil få hjælp til at komme til Danmark.

Børnene bliver altså fuldstændig afskrevet, som om de var cifre på et excel-ark.

Vi kan åbenbart godt leve med i vores 'demokratiske, tolerante og inkluderende' samfund, at små børn helt ned til spædbarnsalderen, efterlades i helvede på jord..

Sådanvil det mildt sagt nok ikke føles for de pårørende, som ikke alene har mistet deres børn til krigen i Syrien, men nu i tilgift også deres uskyldige børnebørn.

I mellemtiden er fangelejrene rene dødsfælder, sygdomsbefængte og voldelige.
Kurderne som vogter dem, har længe råbt op om de rædselsfulde forhold, samt det uholdbare i situationen.
Efter Tyrkiets invasion i det nordlige Syrien er det nu kun et spørgsmål om tid, før IS-fangerne ser deres snit til at undslippe og regruppere.

Når børnene er blevet gamle nok (hvis de da overhovedet overlever så længe) kan de bruges som hellige krigere.
Ris til egen røv, som man siger, men til den tid er det jo en anden regering, der skal holde for.
Så skidt være med konsekvenserne.

"Kvinder og børn fanget i Syrien kommer ikke til at få hjælp: ‘Det er tæt på en dødsdom’”

https://www.dr.dk/nyheder/indland/kvinder-og-boern-fanget-i-syrien-komme...

Finn Jakobsen, Marie Jensen, Hans Larsen, Dorte Sørensen, Thorkil Søe og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Hvordan ville reaktionen være, hvis en vuggestue eller børnehavestue var blevet kidnappet af IS?
Ville vi så bare afskrive børnene?
Det er jo det samme der sker her..
Børnene kan ikke gøre for at deres forældre er tåbelige idioter.

Dan Jensen, Marie Jensen, Hans Larsen, Dorte Sørensen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

@Eva Schwanenflügel

Verden er et grumt sted, og vi kan ikke redde hele verden, og slet ikke ved at underminere os selv, ved ikke at acceptere virkeligheden og de risici den byder.

Det går allerede i dag stærk tilbage med trygheden og tilliden folk imellem i vores lille land b.la. pga. den store indvandring, og jeg tror ikke den vil blive bedre af ,at man f.eks. invitere disse børns forældre tilbage til Danmark.

I en perfekt verden, hvor alle spiller efter samme regler, love og et nordisk livssyn så har du naturligvis fuldstænd ret i alle dine udsagn. Men sådan er verden ikke, den er ikke perfekt, langtfra og det må vi ikke være så tossegode og naive overfor, men forholde os til i stedet.

Så vidt jeg har forstået på forsvarsministeren, så er trusselniveauet mod Danmark et af de højeste i verden, og det er kun på trods og pga. godt efterretnings og politiarbejde, at vi forestiller os det fredelige samfund som vi lever i.

At tage disse her mennesker hjem, de forrådte forældre til børnene, det vil være en perfekt indgangsvinkel til på et eller andet tidspunkt, at foretage sig noget "stort" i Danmark, og dermed få evig anerkendelse blandt dem der ønsker vores velfungerende samfund alt ondt.

Så nej, det er ikke risikoen værd, forældrene, som alle forældre, de har valgt deres børns skæbne, ikke Danmark som stat.

Philip B. Johnsen

“At slyngler hæves til ærens top,
at smiger mæskes, og sandhed tigger,
at rige sluge den arme op,
og dyden nøgen på gaden ligger,
at bånd og stjerne
og tomme hjerne
forenes ofte, ja, mer end gerne,
det ser man tit, det ser man tit.”
Jens Zetlitz (1761–1821)

Drikkevise blandt almuen modsætning til gejstlighed og adel.

Fattigdom er en bitch!

Eva Schwanenflügel og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

Børn skal være sammen med deres forældre. De er ikke statens ansvar. At forældrene tager nogle elendige beslutninger er trist for børnene, men forældrenes problem.

Eva Schwanenflügel

@ Peter Hansen
26. oktober, 2019 - 08:57

Det er trist at 'tryghedsargumentet' har så godt fat, at folk ikke fatter, at når vi strammer garnet for dem vi ikke kan lide og frygter, så smider vi i tilgift retssikkerheden for os selv ud med badevandet.
Den netop vedtagne lov er med enorm sandsynlighed i strid med Grundloven.

Der har næsten ikke været tid til at høre argumenter imod denne lov, før den i al hast blev fremsat og vedtaget.
Men ud over at de juridiske stemmer der faktisk har nået at komme til orde, mener at loven ikke holder i Højesteret, så har mange forskere i sikkerhedspolitik givet deres besyv med.

Her er den altovervejende konklusion, at risikoen ved at lade de danske IS-sympatisører medsamt deres børn forblive i de usikrede fangelejre, er langt højere end ved at hjemtage dem til rettergang, og senere monitorering af PET.

For selvom man fratager dem deres danske pas, vil de snildt kunne komme til Danmark såfremt de vil.
Hvis man tror grænsekontrol vil holde dem ude, så betænk at vi har over 7000 km kystlinje.
Og folk kan altså også med lethed anskaffe sig falske papirer, når de har en organisation bag sig som IS.

Og nu vi skal diskutere, hvorvidt danske forældre alene har ansvaret for deres børn, så er det mildt sagt ikke den forståelse der afspejler sig i hverken lovgivning eller moral.

Der er 1.200 danske børn, som tvangsfjernes årligt.
Dertil kommer alle de andre indsatser, hvor børn bliver sat i pleje, mere eller mindre frivilligt og midlertidigt.
Så den begrundelse holder ikke.

Denne lov er symbolpolitik af værste skuffe, og vil ikke sænke terrorvurderingen med det mindste lillebitte nøk. Tværtimod.
Og loven er retspolitisk en total ommer.

Dorte Sørensen

Det er utroligt hvad "man" skal høre - i P1 var der en lytter, der bemærkede at fratagelse af statsborgerskabet var en mild dom, da folk efter krigen fik dødsstraf.
I P1's Bagklog var Berlingskes kulturredatør Ane Sophia Hermansen forarget på folk , der tillod sig at mene at de danske børn i fangelejrene BØR hjemtages hurtigst muligt.

Eva Schwanenflügel

@ Dorte Sørensen

Det er et under at ørene ikke er faldet af endnu..
Suk.

@Eva Schwanenflügel

Men du tager ikke os som er utrygge seriøse, din løsning er en ikke løsning, kom med alternativer som har gang på jord, det er jeg altid åbent for, men der er altså for mange ikke løsninger i spil, og det er det venstrefløjen taber på, den har ikke noget reelt alternativ til højrefløjens løsninger, og det er en synd og skam.

Eva Schwanenflügel

@ Peter Hansen
26. oktober, 2019 - 21:53

Hm.. Først og fremmest bider jeg mærke i, at du synes at betragte Socialdemokratiet som tilhørende højrefløjen.. (Eller det var måske en freudiansk fortalelse?)
Egentlig underbygger S' handlinger og forslag dette synspunkt; men jeg havde dog håbet at de ville have ageret mere som et venstrefløjsparti efter Mette F blev formand. Sådan skulle det ikke være..

Jo, jeg forstår udmærket godt frygten for terror og deslige.
Men jeg er mere bange for at Danmark udvikler sig i en endnu mere retsløs retning end vi er pt, for det er sandelig galt nok.
Vi er overvågede i hoved og hale, arbejdsløse, handicappede og psykisk/fysisk syge har absolut ingen rettigheder, medmindre de har en vis legemsdel fyldt af penge.
Og nu tiltager en minister sig dømmende magt..
Det skræmmer mig fra vid og sans.

Den fornuftigste løsning på IS-sympatisør/fremmedkriger problemet ville være at tage dem hjem og dømme dem for deres eventuelle forbrydelser.
Alternativet er at de render rundt og genopbygger deres kalifat, eller sender terrorister rundt, også til Danmark.
På fri fod er de meget farligere, det siger de, der har forstand på det, nemlig terror-forskerne.
Men det er naturligvis også den mest besværlige og - ej at forglemme - upopulære løsning, at de kommer hjem og brummer den. De kunne blive rehabiliterede, eller monitorerede af PET.
Men nej.

Der er masser af fæle forbrydere i samfundet, vi kan ikke smide dem allesammen ud selvom det ville være mere bekvemt.

Når retssamfundet bliver undermineret, kan det i sidste ende skade uskyldige.
Og tillid kommer ikke af frygt, som Socialdemokratiet og de borgerlige åbenbart tror.

@Eva Schwanenflügel

For at kunne smide nogen ud, så skal de først ind, og vi kunne jo stoppe med at tage dem ind i første omgang!

Vores retssystem er slet ikke gearet til det her, det vi kalder for straf, det vil disse her forbrydere og mordere jo se som en lille ferie i et hotel lignende fængsel med fuld opvartning osv. med andre ord, de vil hurtigt være ude igen, hvis de skulle blive dømt, og de vil ikke har lært noget som helst af det.

I mellemtiden har det danske samfund så brugt masser af ressourcer og betalt milliarder på disse mennesker, og hvem er det der betaler prisen i sidste ende, det er netop de arbejdsløse, handicappede og psykisk/fysisk syge, de ældre osv. for de her problematikker de tager alt fokus fra de oprindelige danskers ve og vel.

Nej Eva, vi kan ikke blive ved, ressourcer og fokus bør bruges andre steder.

Det her er større og det gælder Danmarks sikkerhed, så må underliggende pricipper vige for en stund, de her mennesker spiller ikke efter samme regler som os andre, husk det er mennsker som "træner" deres børn ved at visse dem videoer med halshugninger fra spæd, har kastet homoseksuelle ud fra høje bygninger, voldtaget og myrdet... nej tak, de må blive hvor de er, vi behøver ikke importere den slags mennesker og problemer her til lands, tværtimod skal vi netop ikke blive ved med at lukke dem ind!

Eva Schwanenflügel

@ Peter Hansen
27. oktober, 2019 - 07:58

Når du siger sådan her :
"Det her er større og det gælder Danmarks sikkerhed, så må underliggende pricipper vige for en stund.."

Ja, så er al videre argumentation fra min side vist frugtesløs, for det er netop mit synspunkt, at vi ALDRIG må lade de demokratiske principper og rettigheder vige for politikernes undskyldninger om såkaldte "ekstraordinære situationer".

Det er jo eksakt terrorismens hovedformål; at underminere demokratiet indefra, så vi begrænser vores egne frihedsrettigheder.
Derfor vinder de sørgeligt nok.

Tak for debatten.